Τρίτη 16 Μαΐου 2017

"ΚΟΛΑΣΗ" ΣΕ ΧΟΛΑΡΓΟ-ΠΑΠΑΓΟΥ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ "ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ" ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΜΟΛΥΝΣΗΣ! Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΤΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΤΙΓΚΑ: "ΠΑΡΑΠΛΑΝΑΤΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΜΕ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΠΟΤΙΜΑΤΕ ΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΤΟΥΣ..."! ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

Χολαργός, 16 Μάϊου 2017

Κύριε Τίγκα,

Δεν θα σας ακολουθήσουμε στον ολισθηρό δρόμο της διαστρέβλωσης, του ψέματος και της παραπλάνησης των συμπολιτών μας. Επιμένετε να διαστρεβλώνετε πλήρως την πραγματικότητα, παραχαράσσετε  την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, συκοφαντείτε τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και υποτιμάτε τη νοημοσύνη των συμπολιτών μας.
Για την χρονική καθυστέρηση «ανάδειξης» όπως λέτε του θέματος, απλά σας επισημαίνω ότι...



 συμπίπτει με τον «σχεδιασμό» για την καταστροφή του Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή, όπως αυτό σήμερα προβλέπεται από τη νομοθεσία.
Επίσης εφευρίσκετε τον όρο «ανοικτή κατασκευή Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων» και κάνετε λόγο για «διασπορά απορριμμάτων και οσμών». Προφανώς και δεν  έχετε καν διαβάσει την τεχνική περιγραφή που σας έχει κοινοποιηθεί όταν και ψηφίστηκε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, όπου και επί λέξει αναγράφεται:
 Όλες οι θέσεις εκφόρτωσης, θα στεγαστούν προκειμένου να μην είναι εκτεθειμένες στη βροχή ενώ θα καλυφτούν και πλευρικά προκειμένου να αποφεύγεται ο διασκορπισμός μικρο-απορριμμάτων …».
Σημειώνω δε ότι η Τεχνική Περιγραφή έχει γίνει ακόμα πιο ακριβής και σαφής κατά την τελική επεξεργασία του Σχεδίου όπως έχει υποβληθεί προς χρηματοδότηση στο ΕΣΠΑ.
Όσον αφορά στην κομποστοποίηση, σας παραπέμπω επίσης στην οικεία Τεχνική Περιγραφή όπου και περιγράφεται η διαδικασία  κομποστοποίησης και σας θυμίζω ότι ήδη 160 συμπολίτες μας διενεργούν κομποστοποίηση, εντός μάλιστα της ιδιοκτησίας τους, εδώ και ένα περίπου χρόνο, μετέχοντας στο Πρόγραμμα Οικιακής Κομποστοποίησης του Δήμου μας. Απορώ πώς δεν κατανοείτε την αναγκαιότητα μιας τέτοιας εγκατάστασης σε μια πόλη που χαρακτηρίζεται ως κηπούπολη και στην οποία υπολογίζονται τα πράσινα απορρίμματα σε 3.000 τόνους ετησίως. Η εξοικονόμηση χρημάτων και πόρων είναι προφανής. Επίσης, σας επισημαίνω ότι το ΕΜΑΚ της Φυλής δεν δέχεται δωρεάν – όπως ισχυρίζεστε -  το σύνολο των πράσινων αποβλήτων, καθώς αρκετές κατηγορίες οργανικών αποβλήτων προϊόντων βιομάζας έχουν τέλος εισόδου στο ΕΜΑΚ Φυλής 30 ευρώ ανά τόνο.
Όσον αφορά στην επιστημονική στήριξη της πρότασης, σας θυμίζω ότι ο Δήμος μας έχει αναθέσει στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο την επιστημονική στήριξη και τεκμηρίωση της διαχείρισης των απορριμμάτων του Δήμου μας, και στην οικεία Τεχνική Περιγραφή που έχετε στη διάθεσή σας, τεκμηριώνεται σε επίπεδο προμελέτης ο συνολικός σχεδιασμός. Επισημαίνω επίσης ότι ο συγκεκριμένος χώρος βάσει και της πρότασης του ΕΔΣΝΑ (του φορέα διαχείρισης απορριμμάτων της Αττικής) του οποίου έχετε την τιμή να είστε και μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο, έχει συμπεριλάβει στην Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που έχει εκπονήσει τη συγκεκριμένη έκταση (μεταξύ λεωφόρου Κατεχάκη και Κοιμητηρίου Ζωγράφου) στο πλαίσιο του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων Αττικής.
Όσον αφορά στις κινδυνολογίες σας για το ενδεχόμενο απεργίας του ΧΥΤΑ, σας απαντώ για μία ακόμα φορά ότι ο Δήμος μας, από το 2011 που λειτουργεί η εγκατάσταση στον εν λόγω χώρο ως Σταθμός Μεταφόρτωσης,  ουδέποτε συσσώρευσε εκεί απορρίμματα. Αντίθετα η λύση που κατά πάγια τακτική ακολουθείται όχι μόνο από τον δήμο μας αλλά και από όλους τους Δήμους της χώρας είναι η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση των κατοίκων ώστε να μην απορρίπτουν τις συγκεκριμένες ημέρες τα απορρίμματά τους στα σημεία συλλογής.
Όσον αφορά στην άμεση μεταφορά των απορριμμάτων στη Φυλή, αν είχατε μελετήσει την Τεχνική Έκθεση που έχετε στη διάθεσή σας ως μέρος της εισήγησης του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο, θα διαπιστώνατε ότι προβλέπεται η προμήθεια τρακτόρων και κλειστών κιβωτίων μεταφοράς για την ορθή λειτουργία της εγκατάστασης, ώστε να είναι εφικτή η ημερήσια πραγματοποίηση μέχρι και 12 δρομολογίων, ώστε τα απορρίμματα να μην παραμένουν στο χώρο. Την ίδια τακτική ακολουθεί ο Δήμος μας ήδη από το 2011 στον ίδιο ακριβώς χώρο.
Επίσης, όσον αφορά στην ενημέρωση των συνδημοτών μας, μην συγχέετε τα κοινωνικά δίκτυα με τη διαδικασία της δημόσιας ηλεκτρονικής διαβούλευσης, όπως αυτή έχει εξελιχθεί στην πλατφόρμα διαβούλευσης του Δήμου μας. 
Τέλος, επειδή συγχέετε ή μάλλον δεν γνωρίζετε τα πράγματα, σας πληροφορούμε ότι η συγκεκριμένη έκταση μεταξύ λεωφόρου Κατεχάκη και Κοιμητηρίου Ζωγράφου, ιδιοκτησίας του Δήμου μας, δεν απέχει 1000 μέτρα από το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή, όπως αναγράφετε στην ανακοίνωσή σας. Αντίθετα, είναι μέρος της έκτασης του Μητροπολιτικού Πάρκου Γουδή, και της έχουν δοθεί οι σχετικές χρήσεις στο πλαίσιο των μελετών του Οργανισμού της Αθήνας  για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή και του αντίστοιχου Προεδρικού Διατάγματος για την Προστασία του Υμηττού.
Αλήθεια πώς να υπερασπιστεί κάποιος το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή τη στιγμή που ούτε καν το γνωρίζει;
Κύριε Τίγκα,
Στο βωμό της πολιτικής σας επιβίωσης πολεμάτε με ψεύδη μία σύγχρονη εγκατάσταση που θα αλλάξει τον τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων στο Δήμο μας και θα έχει τα εξής αποτελέσματα:
  1. Την μείωση του κόστους συλλογής και διαχείρισης των απορριμμάτων μας
  2. Την επακόλουθη μείωση των δημοτικών τελών καθαριότητας
  3. Την επένδυση ύψους 5.250.739,39 ευρώ  στη περιοχή μας με χρήματα από το ΕΣΠΑ και χωρίς ο Δήμος μας να δαπανήσει ούτε 1 ευρώ.
  4. Την προώθηση της εναλλακτικής διαχείρισης των απορριμμάτων μας με έμφαση στην ανακύκλωση
  5. Την περιβαλλοντικά ορθή διαχείριση των σύμμεικτων απορριμμάτων, των ανακυκλώσιμων υλικών και των πράσινων υπολειμμάτων.
Εύχομαι να είναι το τελευταίο έργο που αρχικά πολεμάτε και στη συνέχεια – κατά τη πάγια τακτική σας - συνωστίζεστε στις πρώτες σειρές της τελετής εγκαινίων…
Ο Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού

Ηλίας Αποστολόπουλος

1 σχόλιο:

  1. Ο δήμαρχος δεν ενδιαφέρεται για τον Παπάγο,άλλωστε δεν κατοικεί εκεί και κάποιοι συνεργάτες του επίσης δεν κατοικούν στο δήμο.Ο Δήμο δεν τον χωράει

    ΑπάντησηΔιαγραφή