Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ! ΔΙΑΚΟΠΗΚΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΠΑΟΚ! ΑΓΡΙΟ ΜΠΟΞ ΜΕΤΑΞΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ, ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΑΠΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΜΙΣΘΗΚΕ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ! ΑΙΣΧΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ....

Αρένα βίας η Λεωφόρος
Δυστυχώς σε ακόμα ένα παιχνίδι του ελληνικού ποδοσφαίρου γίναμε...


θεατές εικόνων ντροπής και σκηνών βίας, λίγες μόλις ημέρες μάλιστα μετά τα θλιβερά επεισόδια στον τελικό του Κυπέλλου στο Πανθεσσαλικό.

Μετά το ξύλο που έπαιξαν οι παίκτες των δύο ομάδων ο Βλάνταν Ίβιτς έπεσε αίμοφυρτος στο χορτάρι μετά από αντικείμενο που δέχτηκε με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο...Αυτή τη φορά αμαυρώθηκε το ματς στη Λεωφόρο ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ, για τη 2η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League, που εν τέλει διεκόπη οριστικά, γεγονός που επισύρει βαριές ποινές για τους γηπεδούχους (σ.σ.: επειδή είναι υπαίτιοι για τη διακοπή).

Η αρχή του... κακού μάλιστα έγινε από τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές πριν ο Βλάνταν Ίβιτς δεχτεί αντικείμενο στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να κριθεί σκόπιμη η μεταφορά του και η παραμονή του στο νοσοκομείο.

Το χρονικό 

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Οι παίκτες των δύο ομάδων ξέχασαν ότι είναι ποδοσφαιριστές στο 54ο λεπτό, αποφασίζοντας να δείξουν τις ικανότητές τους στο... μποξ, σε μία φάση στα καρέ των γηπεδούχων.

Έπειτα από μια εκτέλεση κόρνερ, ο Κρέσπο έκανε κίνηση να κλωτσήσει την μπάλα μέσα από τα χέρια του Στιλ, ο οποίος ήταν πεσμένος στον αγωνιστικό χώρο.
H φάση που σημάδεψε το παιχνίδι
H φάση που σημάδεψε το παιχνίδι

Αυτό προκάλεσε την αντίδραση του Μολέντο, ο οποίος κινήθηκε προς το μέρος του και κατόπιν ο αμυντικός του ΠΑΟΚ «αρπάχτηκε» με τον Μπεργκ, τραβώντας με κεφαλοκλείδωμα τον Σουηδό στο έδαφος.

Κατόπιν ακολούθησε γενικευμένη σύρραξη μεταξύ των ποδοσφαιριστών, οι οποίοι έγιναν ένα κουβάρι, με τον Σάκχοφ να ρίχνει κλωτσιές στον πεσμένο Μπεργκ, τον Χουλτ να κινείται εναντίον του παίκτη του ΠΑΟΚ κι εκείνον να επιχειρεί να τον χτυπήσει. Από την οργή δε του Σάκχοφ δεν γλίτωσαν ούτε οι Κουλιμπαλί-Εμποκού, εναντίον των οποίων επίσης κινήθηκε.

Στο νοσοκομείο ο Ίβιτς μετά από κουτάκι μπύρας που δέχτηκε στο κεφάλι

Σαν να μην έφτανε το ξύλο εντός αγωνιστικού χώρου ένας ανεγκέφαλος οπαδός πέταξε στον Βλάνταν Ίβιτς κουτάκι μπύρας και αυτό τον βρήκε στο κεφάλι, με τον προπονητή του «δικεφάλου» του Βορρά να πέφτει αιμόφυρτος στο χορτάρι.

Ο Σέρβος τεχνικός έφυγε υποβασταζόμενος για τα αποδυτήρια προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός με αναπηρικό καροτσάκι.O προπονητής του ΠΑΟΚ δέχεται τις πρώτες βοήθειες
O προπονητής του ΠΑΟΚ δέχεται τις πρώτες βοήθειες

Tα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά με τα κυριότερα να είναι το πότε θα ληφθούν σοβαρά μέτρα για την πάταξη της βίας στα ελληνικά γήπεδα και αν θα πρέπει να θρηνήσουμε  πρώτα  νεκρούς για να συμβεί αυτό. 

Ακόμα ένα αφορά στις κάμερες, που στα περισσότερα γήπεδα είναι... διακοσμητικές. Κι αυτό γιατί με τη χρήση κάμερας σε άλλες χώρες αυτός ο ανεγκέφαλος που πέταξε το κουτάκι με την μπύρα στον Ίβιτς θα είχε συλληφθεί ήδη.

Για την ιστορία ο Παναθηναϊκός βρισκόταν μπροστά στο σκορ χάρη σε γκολ του Μπεργκ στο 10ο λεπτό. Κόκκινες κάρτες εντός αγωνιστικού χώρου δέχτηκαν ο Οδυσσέας Βλαχοδημος και ο Ουάρντα, ενώ οι κόκκινες του Κομίνη συνεχίστηκαν και στα αποδυτήρια αφού για το επεισόδιο αποβλήθηκαν επίσης ο Κουλιμπαλί και Σάκχοφ.

Οι βαριές τιμωρίες που θα δεχτεί ο Παναθηναϊκός 

Βαρύς αναμένεται να ειναι ο πέλεκυς για τον Παναθηναϊκό μετά την απόφαση να διακοπεί οριστικά η αναμέτρηση.

Σύμφωνα με το άρθρο 15, παράγραφος 3, του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, για ρίψη αντικειμένων, από την οποία επήλθε τραυματισμός (εν προκειμένω, του Βλάνταν Ίβιτς), το ματς διακόπτεται και επιβάλλεται πρόστιμο 30.000 έως 50.000 ευρώ και 1 έως 2 αγωνιστικές τιμωρία της έδρας.
O Koμίνης αποφάσισε την οριστική αναβολή του ματς
O Koμίνης αποφάσισε την οριστική αναβολή του ματς

Οι ποινές για τη διακοπή του αγώνα προβλέπονται στο άρθρο 21 του ΚΑΠ, όπου σύμφωνα με την παράγραφο 3, εδάφιο β), επιβάλλεται: «Αφαίρεση 3 βαθμών, καθώς επίσης και αφαίρεση 2 βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα από την υπαίτια ομάδα, αν ο αγώνας διακοπεί πριν από την κανονική λήξη του».

Σύμφωνα με την παράγραφο 4 του ίδιου άρθρου, η υπαίτια ομάδα «θεωρείται ότι ηττήθηκε με τέρματα 0-3».

ΠΑΕ ΠΑΟΚ: «Ο Παναθηναϊκός πληρώνει την ανυπαρξία της διοίκησής του»

Aνακοίνωση μέσω της οποίας επιτίθεται στη διοίκηση του Παναθηναϊκού εξέδωσε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ με αφορμή τα όσα συνέβησαν το βράδυ της Τετάρτης στη Λεωφόρο.

Αναλυτικά το περιεχόμενό της:

"Είναι κρίμα που ο Παναθηναϊκός πληρώνει την ανυπαρξία της διοίκησής του. Δεν είναι τα χρήματα που τους λείπουν, αλλά η σοβαρότητα. H διοίκηση οφείλει να είναι αντίστοιχη του μεγάλου μεγέθους του Παναθηναϊκού. Δημιούργησαν το κλίμα, αποπροσανατόλισαν συστηματικά τον κόσμο τους εναντίον του νέου «εχθρού», για να δικαιολογήσουν τη συμπόρευση με τον καινούριο «φίλο»… 
Ο Βλάνταν Ίβιτς τη στιγμή που μεταφέρεται στον Ευαγγελισμό
Ο Βλάνταν Ίβιτς τη στιγμή που μεταφέρεται στον Ευαγγελισμό


Άφησαν την κερκίδα να επιτίθεται στους αναπληρωματικούς και τον επόπτη, να φτύνει κυριολεκτικά και μεταφορικά εμετικά αντεθνικά συνθήματα.

Και ένας ηλίθιος σαν αυτούς που βρίσκονται πάντα, τους έδωσε τη χαριστική βολή. Η σημερινή ντροπή έχει ονοματεπώνυμο. Η υπόληψη του ελληνικού ποδοσφαίρου δέχτηκε ακόμη ένα μεγάλο χτύπημα. Γίνεστε ίδιοι με τους καινούριους συνοδοιπόρους σας".
To σκίσιμο στο κεφάλι του Ίβιτς μετά το αντικείμενο που δέχτηκε

To σκίσιμο στο κεφάλι του Ίβιτς μετά το αντικείμενο που δέχτηκε
zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου