Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

ΤΑ ΘΗΡΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΝΙΚΗΣΑΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΕΥΡΩΠΗΣ ΤΣΣΚΑ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΑΝ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΗΣ EURO-LEAGUE ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ!

ΤΣΣΚΑ - Ολυμπιακός 78-82 (vid & pics)
Ο Ολυμπιακός πάλι έδειξε ότι είναι ομαδάρα στο μπάσκετ. Μας έκανε όλους υπερήφανους και για τον λόγο ότι στην ομάδα έχει πολλούς Έλληνες-ψυχάρες παίκτες. 
Κέρδισε την ΤΣΣΚΑ και πέρασε για 8η φορά στον τελικό της Euroleague. Περιμένει τον αντίπαλό της από τον αγώνα ΡΕΑΛ-Φενέρ Μπαχτσέ.
Το ρεπορτάζ για τη νίκη του θρύλου είναι από το gazzetta.gr.
Το ματς ξεκίνησε με την ΤΣΣΚΑ να σημαδεύει στην άμυνα τον Βασίλη Σπανούλη και τον Ολυμπιακό να σημαδεύει το σίδερο της στεφάνης παρά...

το γεγονός ότι έβρισκε ιδανικές επιλογές. Πάντως παρά το αρχικό 7-2 (3’) των Ρώσων, οι «ερυθρόλευκοι» με πόντους των Βασίλη Σπανούλη και Κώστα Παπανικολάου προσπέρασαν (7-9, 6’). Οι άμυνες δέσποζαν με αυτή των παικτών του Δημήτρη Ιτούδη να είναι αρκετά δυνατή (3/17 σουτ ο Ολυμπιακός) και με σερί 11-0 κι καλάθι του Μίλος Τεόντοσιτς το σκορ έγινε 18-9 (10’).

Οι Πειραιώτες ξεκίνησαν πολύ καλύτερα στην άμυνα ενώ στην επίθεση με τους Ιωάννη Παπαπέτρου και Βαγγέλη Μάντζαρη βρήκε σκορ (22-20, 14’). Ο Νάντο Ντε Κολό βρήκε χώρο δράσης και εκμεταλλευόμενη τα λάθη του Ολυμπιακού, η ΤΣΣΚΑ βρέθηκε στο +10 (30-20, 17’). Η είσοδος του Μίλος Τεόντοσιτς έφερε και 3/3 δικά του τρίποντα με αποτέλεσμα λίγο πριν λήξει το ημίχρονο οι Πειραιώτες να υπολείπονται με διψήφια διαφορά πόντων (40-27). Τα δύο τρίποντα όμως από Βαγγέλη Μάντζαρη και Δημήτρη Αγραβάνη άλλαξαν κυρίως την ψυχολογία εκτός από το σκορ στο ταμπλό.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε από τη μία με τον Ντε Κολό να συνεχίζει να σκοράρει, ενώ στην άλλη πλευρά οι Πειραιώτες «διάβασαν» καλά τις αδυναμίες της ρωσικής άμυνας και με τρίποντο του Παπανικολάου μείωσαν σε 46-43 (24’). Η ΤΣΣΚΑ πάντως τιμώρησε τις απερισκεψίες των αντιπάλων τους και με 2/2 βολές του Βίκτορ Κριάπα, προηγήθηκε εκ νέου με διψήφια διαφορά πόντων (57-46, 27’). Ο Παπανικολάου όμως ήταν εκπληκτικός, «κουβάλησε» τους συμπαίκτες του και με συμπαραστάτη τον Μάντζαρη βοήθησαν τον Ολυμπιακό να μειώσει γρήγορα σε 60-54 (29’).  

Το πρώτο εντός παιδιάς καλάθι του Βασίλη Σπανούλη έφερε τη διαφορά στη μικρότερη δυνατή διαφορά (65-64, 33’), αλλά η ΤΣΣΚΑ αντέδρασε χάρη στον Γάλλο γκαρντ (69-64, 34’). Με τρίποντο του Έρικ Γκριν και δίποντο του «Kill Bill» ο Ολυμπιακός ισοφάρισε στους 69 πόντους με 4’ να μένουν για τη λήξη. Ο Σπανούλης όμως είναι ο κορυφαίος Ευρωπαίος γκαρντ και με δικό του τρίποντο έβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ με 73-74 (39). Ο Τεόντοσιτς ισοφάρισε με τρίποντο σε 76-76, αλλά ο άφαντος μέχρι εκείνη τη στιγμή Ερικ Γκριν βρήκε χώρο και πίσω από τα 6.75 έκανε το 76-79 με 41’’ για τη λήξη. Ο Σέρβος γκαρντ με 1/2 έκανε το 77-79 για να ακολουθήσουν άστοχα σουτ από Πρίντεζη και Τεόντoσιτς.

Ο Σπανούλης με 1/2 έκανε το 77-80, όμως σωστά ο Παπαπέτρου έκανε φάουλ στον Χίγκινς ο οποίος μείωσε σε 78-80. Στα 3’’ που έμεναν η ΤΣΣΚΑ δεν πρόλαβε να κάνει τίποτα και ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στον τελικό. 

Τα δεκάλεπτα: 18-12, 40-33, 64-60, 78-82.  

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: O Ολυμπιακός έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα από τον καθένα! Η ομάδα της αυταπάρνησης, η ομάδα που αρνείται να παραδοθεί το έκανε ξανά στον ημιτελικό της Πόλης με τη Φενέρ και προκρίθηκε στον τελικό του Final 4, αποκλείοντας την ΤΣΣΚΑ των εκατομμυρίων και θα διεκδικήσει την τέταρτη EuroLeague της ιστορίας του!

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Βασίλης Σπανούλης (14π., 6ασ.) και ο Κώστας Παπανικολάου (14π., 9ριμπ.) ήταν οι ηγέτες του Ολυμπιακού στον ημιτελικό! Ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων» πέτυχε το μεγάλο τρίποντο στο 38' που άλλαξε τη ψυχολογία κι έδωσε το μομέντουμ στους Πειραιώτες.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο Αντρέι Βοροντσέβιτς έμεινε στους 2 πόντους με 1/2 δίποντο και 0/1 τρίποντο σε 18:49.

ΣΗΜΕΙΟ – ΚΛΕΙΔΙ: Το come back του Ολυμπιακού στο φινάλε. Οι Πειραιώτες δεν πτοήθηκαν όταν η ΤΣΣΚΑ ξέφυγε στο σκορ αλλά ανέτρεψαν την κατάσταση στα τελευταία λεπτά.

ΑΦΑΝΗΣ «ΗΡΩΑΣ»: Ο Έρικ Γκριν (8π.) και ο Δημήτρης Αγραβάνης (8π., 7ριμπ.), ο οποίος μάλιστα πέτυχε ένα μεγάλο τρίποντο!

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το άλεϊ ουπ κάρφωμα του Κεμ Μπιρτς από την ασίστ του Βασίλη Σπανούλη για το 73-76.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου