Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

ΤΡΟΜΟΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ! ΤΟΥΡΚΟΣ ΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΟΥΡΛΙΑΖΕΙ ΣΤΟΝ ΑΣΥΡΜΑΤΟ! 76 ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑ 24ΩΡΟ ΚΑΙ 3 ΕΜΠΛΟΚΕΣ! ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΦΡΕΓΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΑΡΟ. ΒΙΝΤΕΟ

Κορυφώνεται η τουρκική επιθετικότητα καθώς σε ολόκληρο το Αιγαίο ...


έχουν αναπτυχθεί οι μονάδες του τουρκικού στόλου,  η τουρκική φρεγάτα TCG Turgut Reis αυτή τη στιγμή πλέει κοντά στην Αντίπαρο έχοντας στοχοποιηθεί από ελληνικά πλοία. Σε ένα 24ωρο έχουμε 76 παραβιάσεις από τα τουρκικά αεροσκάφη και ελικόπτερα ενώ το απόγευμα 10 τουρκικά μαχητικά προσέγγισαν Χίο, Λέσβο και Ρόδο. Ένα μάλιστα τουρκικό F-16 παρουσίασε βλάβη δυτικά της ν.Χίου!

Τρόμο σε Τούρκο χειριστή F-16 προκάλεσε το «ALERT» που χτύπησε στο πιλοτήριο την ώρα που Ελληνικά μαχητικά τον είχαν πάρει στο κυνήγι δυτικά της νήσου Χίου ,την ώρα που επιχειρούσε να παραβιάσει για μια ακόμη φορά το FIR Αθηνών αναφέρει έγκυρο δημοσίευμα.

Ο Τούρκος χειριστής άρχιζε να ουρλιάζει στον ασύρματο αφού σύμφωνα με πληροφορίες παρουσίασε βλάβη η γεννήτρια του αεροσκάφους…


Τα 2 F-16 εγκατέλειψαν την περιοχή άρον-άρον φεύγοντας για την Μικρασιατική ακτή με αναταράξεις

Σήμερα πάντως δεν ήταν η μοναδική βλάβη που η Τουρκική Αεροπορία κατέγραψε …

Ένα από τα CN-235 που ήταν προγραμματισμένο να βγει στο Νοτιοανατολικό Αίγιο ,παρουσίασε και αυτό βλάβη με αποτέλεσμα να καθηλωθεί στο DALAMAN !

Οι Τούρκοι απογείωσαν τελικά 4 CN-235 αντί για πέντε που είχαν προγραμματίσει για την Άσκηση «Θαλασσόλυκος»


Αύριο,τα τουρκικά παίγνια θα επικεντρωθούν στην περιοχή ανατολικά της Ρόδου, όπου αναμένεται να πλεύσουν τουρκικές φρεγάτες, υποβρύχια, πυραυλάκατοι και άλλα πλοία επιφανείας.

Συνολικά, τα τουρκικά μαχητικά, ελικόπτερα και κατασκοπευτικά αεροσκάφη προχώρησαν σε 76 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου, εκ των οποίων οι τρεις εξελίχθηκαν σε αερομαχίες (εμπλοκές), ενώ τα 8 από τα συνολικά 29 τουρκικά αεροσκάφη, ήταν οπλισμένα.

Από τις 76 παραβιάσεις, οι 57 πραγματοποιήθηκαν από κατασκοπευτικά αεροπλάνα τύπου CN-235, οι τρεις από ελικόπτερα και οι 16 από τα μαχητικά F-16.

Η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ – ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΤΗΝ 18η ΜΑΙΟΥ 2017

ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ : 7 (14 F-16)
ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ : 15 (6 CN-235 + 9 Ε/Π)
ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ : 29
ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ : 8
ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ : 22
ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ : 76 (57 από τα CN-235, 3 από τα Ε/Π και 16 από τους Σχηματισμούς)
ΕΜΠΛΟΚΕΣ : 3
ΠΕΡΙΟΧΗ : ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ, ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΑΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τα ανωτέρω α/φ αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου