Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

ΜΑΝΑ ΕΚΑΝΕ 9 ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΜΕ 445 € ΤΟΝ ΜΗΝΑ! ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ ΠΡΟΔΟΤΗ ΤΣΙΠΡΑ ΑΥΤΟ;

Μια μάνα στην Πάτρα, με 9 παιδιά καταφέρνει μετά βιας να τα βγάζει ...


πέρα εδώ και αρκετά χρόνια με τη σύνταξη χηρείας. Είναι άνεργη και δεν μπορεί να διεκδικήσει μια θέση εργασίας που προβλέπεται για αυτή σε νοσοκομείο της πόλης καθώς η γραφειοκρατία και το κόστος ενός παραβόλου της στερεί έως σήμερα την ελληνική υπηκοότητα.

Αυτό είναι και το μόνο που ζητάει καθώς ζει τουλάχιστον 27 χρόνια στην Ελλάδα και εδώ απέκτησε τα 9 παιδιά της.

Η Ανδριάννα Κούστη είναι από την Αλβανία, έχει έρθει στη χώρα όμως από τα 17 της. Παντρεύτηκε στην Πάτρα και απέκτησε με το σύζυγό της 9 παιδιά. Το 2013 ωστόσο ο άντρας της απεβίωσε. Από τότε αρχίζει ο Γολγοθάς της.

Τα δύο της παιδιά σπουδάζουν και τα άλλα 7 είναι ανήλικα. Είναι να αναρωτιέται κανείς, πως τα βγάζει πέρα με 445 ευρώ, δηλαδή τη σύνταξη χηρείας.

Το μόνο που ζητά είναι την ελληνική υπηκοότητα. Η ελληνική γραφειοκρατία και το παράβολο των 3.000 ευρώ πριν από λίγα χρόνια δεν της επέτρεψαν να αποκτήσει τα έγγραφα που θα της έδιναν την ελληνική ταυτότητα καθώς δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει στο ποσό.

Τώρα το μόνο που ζητά, είναι η αρμόδια υπηρεσία της περιφέρειας να επισπεύσει τις διαδικασίες για να μπορέσει να περάσει από την αρμόδια επιτροπή και να αποκτήσει την πολύπόθητη υπηκοότητα, την οποία έτσι και αλλιώς δικαιούται, ώστε να προχωρήσει στην αναζήτηση εργασίας.

Δικαιούται μια θέση εργασίας που προβλέπεται για εκείνη, σύμφωνα με όσα εξηγεί, στο νοσοκομείο του Αγ. Ανδρέα, μετά το θάνατο του συζύγου της που ήταν τραυματιοφορέας. Όμως το σύστημα δεν της επιτρέπει να εισάγει τα στοιχεία της αν δεν είναι ελληνίδα υπήκοος.

thebest (τίτλος: τροποποιημένος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου