Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017

Η ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΤΑ ΧΩΝΕΙ ΑΓΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, "ΠΟΤΑΜΙΟΥ", ΠΟΥ ΧΑΡΙΣΑΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΦΕΤΑΣ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ: "ΟΔΗΓΟΥΝ 400.000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ'! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ...

17 Φεβρουαρίου 2017
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ραχήλ Μακρή: «Ευρωβουλευτές της ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού παρέδωσαν το πρώτο Π.Ο.Π. τυροκομικό προϊόν στον κόσμο στους Καναδούς, οδηγώντας 400.000 Έλληνες στην καταστροφή»

Οι Εθνικές ήττες διαδέχονται η μία την άλλη και μάλιστα σε άψογη ...

συνεργασία μεταξύ των «πρασινογαλάζιων» και «ποταμίσιων» Ευρωβουλευτών. Η τρόικα της συμφοράς στις Βρυξέλλες, με περίσσιο θράσος, παρέδωσε στους Καναδούς την Ελληνική παραγωγή Φέτας.
Το έγκλημα ξεκίνησε από τον Μάιο του 2009, κατά την έναρξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ε.Ε. και του Καναδά για την Comprehensive Economic and Trade Agreement (CETA), προκειμένου να εισάγει τις εμπορικές και επενδυτικές σχέσεις.
Για τις διαπραγματεύσεις αυτές εκδόθηκε έγγραφο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις 15/10/2012 με θέμα «EU – Canada Comprehesive Economic and Trade Agreement – State of play», το οποίο έχει διαρρεύσει στον καναδικό ηλεκτρονικό τύπο, σχετικά με την προστασία των γεωγραφικών ενδείξεων και των ονομασιών προέλευσης προϊόντων.
Αναζητώντας τα έγγραφα της Commission, ανακάλυψα ότι ο Καναδάς ζητούσε να μην υπάρχει η προστατευόμενη ονομασία προέλευσης για τη φέτα, αλλά και για το κασέρι θέτοντας σε κίνδυνο κατοχύρωσης του ονόματος του πιο επιτυχημένου σε εξαγωγές τυριού για την πατρίδα μας.
Από την άλλη, ανακάλυψα την αδυναμία και την ανικανότητα των κυβερνώντων να διαφυλάξουν τα θεμελιώδη εμπορικά δικαιώματα της χώρας μας και των Ελλήνων κτηνοτρόφων και παραγωγών φέτας και ζητώντας την αρωγή άλλων βουλευτών, μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής Ν. Κοζάνης κ. Γεώργιος Κασαπίδης, συνυπογράψαμε Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων (http://bit.ly/2kuiFXT), ζητώντας να διευκρινιστεί σε ποιες ενέργειες προέβη η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου για την προάσπιση των Εθνικών μας συμφερόντων σε ότι αφορά τη Φέτα και τις ελιές Καλαμών, αλλά και την επιβίωση του πρωτογενούς, αγροτικού και κτηνοτροφικού τομέα.
Ενώ προκαλέσαμε συζήτηση στην ολομέλεια μέσω Επίκαιρης Επερώτησης (http://bit.ly/2lqJMlY). Κατά την διάρκεια της συζήτησης στην ολομέλεια, κάλεσα την κυβέρνηση να φέρει το θέμα στο Συμβούλιο της Ευρώπης, όσο είχαμε την Προεδρία και να πίεζε να αλλάξει η συμφωνία, προκειμένου να διασφαλιζόταν η ελληνικότητα των ελληνικών προϊόντων.
Παρέμβαση υπήρξε και από τον Βουλευτή της Ν.Δ., Ν. Κοζάνης, Γιώργο Κασαπίδη ο οποίος απευθυνόμενος στον Υπουργό της Κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου, επανέλαβε αρκετές φορές ότι «Υπάρχουν ευθύνες, κ. Υπουργέ», ενώ κάλεσε τον κ. Τσαυτάρη ακόμη και να παραιτηθεί.
Συγκεκριμένα ο σημερινός σκιώδης Υπουργός του κ. Μητσοτάκη δήλωσε: «Εκχωρούμε το όνομα, κύριε υπουργέ. Το θέμα της φέτας αφορά 48 νομούς της χώρας και 400.000 θέσεις εργασίας, σε όλο το κύκλωμα παραγωγής, εμπορίας, διακίνησης, προβολής. Πρέπει να απολογηθούν κάποιοι γι’ αυτό. Στεγνώνουμε το μέλλον των επόμενων γενεών στην κτηνοτροφία. Έχει υπνωτιστεί ο κόσμος και μετά το 2015 που θα εφαρμοστεί η συμφωνία θα είναι αργά».


Μάλιστα μίλησε για «νεκροθάφτη της φέτας» και «για συμφωνία στα όρια της εθνικής προδοσίας», ζητώντας τότε από τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, να μη δεχτεί τέτοια συμφωνία.
Επειδή, η φέτα είναι το πρώτο Π.Ο.Π. τυροκομικό προϊόν σε όγκο παραγωγής στον κόσμο με περίπου 100.000 τόνους παραγωγής ετησίως,
Επειδή, γύρω από την παραγωγική διαδικασία της φέτας βγάζουν το ψωμί τους περίπου 400.000 εργαζόμενοι,
Επειδή, μέχρι την επίτευξη της συμφωνίας αυτής, η Ελλάδα είχε κατοχυρώσει τον όρο «φέτα» για το χαρακτηρισμό του συγκεκριμένου τυριού που παρασκευάζεται εδώ και 3.000 χρόνια στην πατρίδα μας,
Επειδή, ο όρος φέτα κατοχύρωνε για τη χώρα μας το ελληνικό αυτό τυρί και το καθιστούσε μονοπώλιο στην αγορά της Ε.Ε.,
Επειδή, με τη συμφωνία αυτή ουσιαστικά η Ελλάδα χάνει το μονοπώλιο αυτό,
Επειδή, με τη συμφωνία αυτή η ελληνική πλευρά παραδέχεται την ύπαρξη κι άλλης «φέτας», αυτής του Καναδά,
Επειδή, οι Ευρωβουλευτές της ΝΔ με τους Ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού ψήφισαν την συμφωνία στα όρια της εθνικής προδοσίας, όπως ο σημερινός σκιώδης Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης της ΝΔ έλεγε.

Να απαντήσει η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ που τόσο νοιάζονται για την ανάπτυξη της οικονομίας και τους αγρότες και κτηνοτρόφους για ποιο λόγο ψήφισαν συμφωνίες, καταστροφικές για τους κτηνοτρόφους, για τα τυροκομεία τα οποία θα οδηγηθούν σε παραγωγική παράλυση.
Να μας απαντήσουν ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος, τι έπραξαν οι Υπουργοί και Σύμβουλοι τους. Εκτός αν όλοι φοβούνται ότι θα στεναχωρήσουν τους εταίρους τους, την τρόικα ή τους εντολείς τους στη Γερμανία.
Σε λίγο θα ψηφίσετε την εκχώρηση της ελληνικότητας της σημαίας μας.
 Ραχήλ Μακρή
Πρώην Βουλευτής Ν. Κοζάνης

1 σχόλιο:

  1. Tι σας εχει πιασει με την εθνομιδενιστρια Ραχηλ-αυτα ελεγε στο φεισ μπουκ.Ας παει στο Ισραηλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή