Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017

ΦΙΛΗΣ: ΔΕΝ ΑΦΗΝΩ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ. ΘΕΛΩ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!

φωτό αρχείου
«Η στήριξη στο έργο του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης από τη ...
θέση μου στη Βουλή, αλλά και στο Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος είναι δεδομένη και εκδηλώνεται σε κάθε ευκαιρία», δηλώνει σε συνέντευξη του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τ. υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης και προσθέτει: «Ματαιοπονούν, λοιπόν, διάφοροι καλοθελητές όταν αποδίδουν σε κίνητρα “εσωτερικής αντιπολίτευσης” τη διατύπωση των απόψεών μου. Ούτε πρόκειται να καταργηθεί ο δημοκρατικός διάλογος στον ΣΥΡΙΖΑ, επειδή ελλοχεύει ο κίνδυνος της παρερμηνείας των απόψεων από τα ΜΜΕ».
Τούτου δοθέντος, ο Ν. Φίλης παίρνει θέση για διάφορα θέματα της επικαιρότητας, όπως:
-Για τη διαπραγμάτευση: «Η συμφωνία πρέπει να κλείσει άμεσα εξασφαλίζοντας τις προϋποθέσεις, ώστε τα ελληνικά ομόλογα να μπουν στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, αλλά χωρίς υποχωρήσεις σε θέματα αρχών και με την κοινωνία όρθια».
-Για τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ/ Δημοκρατική Συμπαράταξη: «Δεν δίνουμε συγχωροχάρτι σε κανέναν… δεν ισχυρίζομαι ότι η συνεργασία μαζί τους μπορεί να υπάρξει άμεσα. Πρέπει, όμως, να κάνουμε το άνοιγμα για να διαμορφωθούν προγραμματικές συγκλίσεις».
-Για τη συνεργασία με το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων: «Έγινε αναγκαστικά για συγκυριακούς και όχι για στρατηγικούς λόγους… Η αντίθεση (μνημόνιο -αντιμνημόνιο) πλέον ξεθωριάζει». Ενώ σε άλλο σημείο της συνέντευξης σημειώνει: «Ξαφνικά ακούμε για εξοπλισμούς δύο δισεκατομμυρίων ευρώ. Πού αποφασίστηκαν; Και μάλιστα σε μια περίοδο σκληρής λιτότητας;».
-Για το κυβερνητικό έργο από εδώ και πέρα: «Πρέπει να προχωρήσει (η κυβέρνηση) ακόμη και σε μονομερείς νομοθετικές πρωτοβουλίες για κρίσιμα λαϊκά προβλήματα, όπως οι 100 δόσεις, η ανασύσταση των εργασιακών δικαιωμάτων και των συλλογικών διαπραγματεύσεων, η ανασυγκρότηση στο χώρο της υγείας και η μεταρρύθμιση στην παιδεία, που πρέπει να τεθεί εκτός μνημονίου».
-Για τον μέχρι σήμερα κυβερνητικό απολογισμό: «Έχουμε εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση. Κάνει ό,τι είναι δυνατόν για το καλύτερο αποτέλεσμα… Πέσαμε έξω όμως στις εκτιμήσεις μας για το κλείσιμο της αξιολόγησης τον Οκτώβριο ή τον Δεκέμβριο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου