Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

ΕΦΟΔΟΣ ΣΕ ΒΙΛΑ ΜΕ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΘΗΣΑΥΡΟ ΚΑΙ ΠΙΝΑΚΑ ΤΟΥ EL GRECO!

Αρχαιολογικό θησαυρό αμύθητης αξίας εντόπισαν αστυνομικοί κατά την έφοδό τους σε βίλα που βρίσκεται στη Μάνδρα Αττικής.

Με αφορμή την υπόθεση της συμμορίας των Ρομά προχώρησαν στη σύλληψη ενός 81χρονου επιχειρηματία, πρώην επικεφαλής εταιρείας...



πουλερικών, για τον οποίο δεν προέκυψε κάποια κατηγορία για συμμετοχή στη σπείρα, αλλά διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για υποψήφιο θύμα…

Ωστόσο, οι Αρχές ανακάλυψαν μία σοβαρότερη υπόθεση.

Ο 81χρονος, όπως αποδείχθηκε, ήταν μεν υποψήφιο θύμα της συμμορίας, αλλά τελικά φόρεσε και ο ίδιος χειροπέδες. Κι αυτό γιατί τα αντικείμενα που βρέθηκαν στο σπίτι του δεν ήταν δηλωμένα. Μάλιστα, οι αστυνομικοί δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν βρέθηκαν μπροστά ακόμα και σε πίνακα με τον Ελ Γκρέκο!

Όλα τα αρχαία αντικείμενα και οι εικόνες κατασχέθηκαν, ενώ ο πίνακας αναλύθηκε από ειδικούς εκτιμητές της Εθνικής Πινακοθήκης και εξακριβώθηκε ότι δεν είναι αυθεντικός. Σύμφωνα με πρόχειρες εκτιμήσεις, εάν ο πίνακας που απεικονίζει τον Δομήνικο Θεοτοκόπουλο ήταν αυθεντικός και όχι αντίγραφο της εποχής, τότε η αξία του κυμαίνεται από 2.000.000 έως 5.000.000 ευρώ.

Κατά πληροφορίες του zougla.gr, ο συλληφθείς είπε ότι δεν θυμάται από πού αγόρασε τον πίνακα και δήλωσε συλλέκτης.

Mε τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του για παράβαση των νομοθεσιών περί προστασίας Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς και περί όπλων οδηγήθηκε Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Πιο αναλυτικά, κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης πληροφοριακού υλικού από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου, εντοπίστηκε κατοικία του 81χρονου στη Μάνδρα Αττικής, όπου -μεταξύ άλλων- βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- 23 εικόνες της βυζαντινής περιόδου
- επιτάφιος
- 5 άμφια
-108 αρχαία νομίσματα
- πήλινη κεφαλή
- το χρηματικό ποσό των 21.000 ευρώ
- πίνακας μεγάλης αξίας
- πολυβόλο στηριζόμενο σε τρίποδο, που χρονολογείται προ του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου
- δύο βλήματα όλμων, ανενεργά, του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου
- επτά πιστόλια και πέντε γεμιστήρες
- τρία περίστροφα
- επαναληπτική καραμπίνα, με τροποποιημένο γεμιστήρα
- τυφέκιο με διόπτρα και σιγαστήρα
- πληθώρα φυσιγγιών, διαφόρων διαμετρημάτων
- χειροβομβίδα αμυντικού τύπου ανενεργή
- πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος
- μαχαίρια και σουγιάδες
- ξίφη, σπαθιά και ξιφίδιο. 


(πήλινη κεφαλή)
 

















(Ο πίνακας του Ελ Γκρέκο)


(τυφέκιο με διόπτρα και σιγαστήρα)


(πλήθος φυσιγγιών, διαφόρων διαμετρημάτων) 




(πολυβόλο στηριζόμενο σε τρίποδο, που χρονολογείται προ του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου)




(ξίφη, σπαθιά και ξιφίδιο)




(βλήματα όλμων, ανενεργά Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου) 







Η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής κατάφερε το τελευταίο χρονικό διάστημα να τερματίσει τη δράση έξι εγκληματικών οργανώσεων, που ενέχονται:

• οι δύο εξ αυτών στη διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών ουσιών, κυρίως ηρωίνης, σε διάφορες περιοχές της χώρας και,
• οι υπόλοιπες τέσσερις στη συστηματική διάπραξη ληστειών και κλοπών σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Τις υποθέσεις ναρκωτικών χειρίστηκε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, που κατάφερε με οργανωμένες και άριστα συντονισμένες επιχειρήσεις να συλλάβει έξι άτομα, ενώ στις δικογραφίες που σχηματίστηκαν κατηγορούνται επιπλέον άλλα πέντε, εκ των οποίων τα τρία είναι έγκλειστα σε καταστήματα κράτησης της χώρας και τα δύο αναζητούνται.

Κατασχέθηκαν σημαντικές ποσότητες ηρωίνης, βάρους 71 κιλών περίπου, μεγάλα χρηματικά ποσά, όπλα, πυρομαχικά και οχήματα.

Τις υποθέσεις ληστειών και κλοπών χειρίστηκαν οι Υποδιευθύνσεις Ασφάλειας Βορειοανατολικής και Νοτιανατολικής Αττικής και η Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκληματών κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, που κατάφεραν να συλλάβουν έπειτα από οργανωμένες επιχειρήσεις συνολικά 13 άτομα, κατανεμημένα σε τέσσερις ομοειδείς εγκληματικές ομάδες, που δρούσαν κυρίως στις περιοχές Παλλήνης, Πικερμίου, Σπάτων, Γέρακα, Παιανίας, Κηφισιάς, Ψυχικού, Χολαργού, Νέας Ιωνίας, Μεταμόρφωσης, Γλυφάδας, Βουλιαγμένης, Βούλας, Αλίμου, Ελληνικού και Αργυρούπολης.

Με βάση το αποδεικτικό υλικό που έχει συλλεχτεί κατά τη διάρκεια των ερευνών, μέχρι τώρα έχουν εξιχνιαστεί περισσότερες από 120 περιπτώσεις ληστειών και κλοπών.

Αξιολογώντας τα μορφολογικά δεδομένα που σκιαγραφούν τη δράση των συγκεκριμένων εγκληματικών ομάδων, προκύπτει ότι ο αριθμός των ληστειών και κλοπών που έχουν διαπράξει είναι πολλαπλάσιος και ξεπερνά τις 500 περιπτώσεις. 

zougla.gr

1 σχόλιο: