Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

ΚΟΛΑΣΗ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ! ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΒΓΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΚΛΑΡΙ ΑΝΗΛΙΚΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ! ΨΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΨΩΜΙ!!!

«Σούπερ μάρκετ» για όλα τα αρρωστημένα γούστα παραμένει, παρά τις...

κατά καιρούς προσπάθειες των αρμόδιων φορέων, το πολύπαθο Πεδίον του Αρεως. Λιγότερα από δύο χιλιόμετρα μακριά από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής το οργανωμένο έγκλημα «ανθεί», με τους επιτήδειους να σπρώχνουν στην αγορά όχι μόνο ναρκωτικά, αλλά και ανήλικα παιδιά, βορά σε όσους πληρώνουν όσο όσο για να ικανοποιήσουν τις ορέξεις τους.
Το «Εθνος της Κυριακής» κατάφερε να διεισδύσει στα κυκλώματα που εκμεταλλεύονται ανήλικα αλλοδαπά αγόρια και κορίτσια για εξευτελιστικά ποσά και κατέγραψε πώς κάτω από τη «μύτη» της ΕΛ.ΑΣ. εκδίδουν αθώες παιδικές ψυχές σε «συνεργαζόμενα» ξενοδοχεία στο κέντρο της Αθήνας.
Επειτα από τηλεφωνική επικοινωνία, συναντήσαμε τον Χ.Α.Α. -όπως μας συστήθηκε- ή αλλιώς Αλί (ένα από τα ψευδώνυμα που χρησιμοποιεί) μέσα στο άλσος. Το ραντεβού μας είχε δοθεί για τις 18:30 της Τετάρτης στο άγαλμα της Αθηνάς. Οταν φτάσαμε ο -κατά δήλωσή του- 36χρονος Κούρδος, ιρακινής καταγωγής, ήταν ήδη εκεί. Μαζί του, όπως είχε υποσχεθεί, είχε φέρει ένα 15χρονο αγόρι, αλλά και ένα 14χρονο κορίτσι, που μόλις είχε «ψωνιστεί» από κάποιον κύριο. Αφού μας υπέβαλε σε αναγνωριστικές ερωτήσεις, έκανε νεύμα στο ανήλικο αγόρι να έρθει πιο κοντά.
«Τα κάνω όλα»
«Με λένε Μ.», είναι τα πρώτα λόγια του ανηλίκου από τη Βουλγαρία. Μιλά σπαστά ελληνικά και προσπαθεί να μας πείσει ότι είναι ο κατάλληλος για να τον «αγοράσουμε». «Στην Ελλάδα είμαι εδώ και τρία χρόνια. Δύο χρόνια δουλεύω έτσι. Τα κάνω όλα», μας λέει. Ο Αλί του κάνει ξανά νεύμα, στέλνοντάς του με την κίνησή του αυτή το μήνυμα «τώρα μιλάω εγώ».
«Αυτό το παιδί το ξέρω καλά. Θα είστε ασφαλείς. Σε αυτά τα πράγματα δεν πρέπει να εμπιστεύεστε τον οποιοδήποτε. Είναι μωρό ακόμα και λίγο φοβάται. Μπορεί να είναι νέος, όμως ξέρει πώς να παίζουν οι μεγάλοι μαζί του. Ο Μ. είναι εγγύηση», τονίζει ο 36χρονος Ιρακινός «ντίλερ», που πρώτη φορά ήρθε στη χώρα μας τη δεκαετία του ’90 και στη συνέχεια έζησε σε Ιταλία και Μεγάλη Βρετανία, πριν γυρίσει πίσω στο Ιράκ. Στην Ελλάδα επέστρεψε πριν από δύο μήνες μαζί με τη γυναίκα και την 2,5 ετών κόρη τους και παρά τη μακροχρόνια απουσία του από τη χώρα μας βρήκε πολύ γρήγορα τη θέση του στα κυκλώματα του υποκόσμου.
«Μπορείτε να τον πάρετε τώρα και να φύγετε. Θα σας φτιάξω. Απέναντι είναι ένα ξενοδοχείο ημιδιαμονής. Θα σας χρεώσει 15 ευρώ την ώρα. Ξέρουν καλά τι γίνεται. Το σεξ είναι business, σωστά; Και αυτό το ξενοδοχείο δουλεύει έτσι χρόνια τώρα. Μην έχετε κανένα άγχος. Δεν θα έχετε καθόλου μπλεξίματα. Και μπορώ να σας βρω και ό,τι άλλο θέλετε. Μαριχουάνα, κοκαΐνη…», συνεχίζει.
Ο Μ. δεν μιλά. Οση ώρα γίνεται η «διαπραγμάτευση» μας κοιτά νευρικός. Αν τον απορρίψουμε απόψε δεν θα έχει «μεροκάματο». «Πόσα χρήματα θα πρέπει να δώσουμε για τον πάρουμε;», ρωτάμε. «Για εσάς 30 ευρώ για τρεις ώρες. Αλλά αυτός εδώ πιάνει και 40 και 50 ευρώ. Ξέρω τι σας δίνω», απαντά ο Αλί, που μένει έκπληκτος όταν απορρίπτουμε τον 15χρονο από τη Βουλγαρία. «Μα, τι ψάχνετε;», ρωτά εμφανώς απογοητευμένος ο ανήλικος.
Ο Αλί του κάνει νόημα με τα μάτια και αναλαμβάνει αυτός τις συζητήσεις. Του ζητάμε ακόμα μικρότερα σε ηλικία παιδιά, αγόρια και κορίτσια, που να μη μιλούν ελληνικά και να είναι «νέα» στο «επάγγελμα». «Ναι, όλα μπορώ να τα βρω. Ξέρω κάποιον και θα σας φτιάξω. Αλλά για πιο μικρά παιδιά -όπως δεκάχρονα ή ακόμα και οκτάχρονα- θέλω χρόνο. Απόψε μπορώ να σας βολέψω με τον Μ. Δείτε τον, είναι κούκλος και γνωρίζει πώς να ικανοποιεί όλα τα γούστα», επιμένει ο 36χρονος νταβατζής.
Οταν λαμβάνει ξανά αρνητική απάντηση, διώχνει τον 15χρονο, που χάνεται πίσω από τους θάμνους έτοιμος να βάλει τα κλάματα από την απόρριψη. «Πάμε και εμείς. Εχει και άλλα παιδιά εκεί, θα σας δείξω», μας λέει λίγα λεπτά αργότερα ο Αλί. Η απάντηση είναι αρνητική και τότε βγάζει έξω το κινητό του τηλέφωνο μέσα στο οποίο διατηρεί αρχείο από φωτογραφίες ανηλίκων που εμπορεύεται.
«Ορίστε. Δείτε εδώ. Είναι 15-16 χρόνων. Κατάγεται από την Αλβανία και όλοι οι πελάτες είναι ικανοποιημένοι μαζί του. Μπορώ να σας βρω ό,τι θέλετε από το Ιράν, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία και την Αλβανία. Οι Αφγανοί δεν είναι καλοί και οι Σύροι είναι πολύ άτακτοι. Αλλά, αν μου δώσετε χρόνο, όλα θα τα βρω. Αυτός εδώ είναι κούκλος. Οι γυναίκες που έχουν πάει μαζί του τον έχουν ερωτευτεί. Μπορώ να σας τον κλείσω για αύριο», τονίζει ο Κούρδος μαστροπός, καθώς μας δείχνει τον ανήλικο Αλβανό να ποζάρει μαζί του στο άγαλμα της Αθηνάς.


Το ραντεβού μας έλαβε τέλος, έπειτα από μιάμιση ώρα, με τον 36χρονο να είναι εκνευρισμένος για την έκβασή του. «Δώστε μου κάτι. Ο,τι κάνω είναι για το παιδί μου, για να μπορώ να του πάρω γάλα. Αργότερα θα σας στείλω φωτογραφίες να διαλέξετε και ό,τι πάρετε θα σας το φέρω εδώ αύριο να το δείτε και από κοντά», μας λέει πριν τον καληνυχτίσουμε.
Εικόνες ντροπής
Το «Εθνος» επισκέφθηκε και το μεσημέρι της Πέμπτης το Πεδίον του Αρεως, προκειμένου να καταγράψει τι συμβαίνει μέσα στο άλσος και την ημέρα. Στην πλατεία μετά το άγαλμα του Κωνσταντίνου, στη βασική είσοδο, συναντήσαμε τον κύριο Γιώργο που κάθε ημέρα μαζί με άλλους συνταξιούχους μαζεύονται και παίζουν τάβλι, για να περνά ευχάριστα η ώρα τους.
«Ζω εδώ και 40 χρόνια στην περιοχή. Τα τελευταία χρόνια η κατάσταση έχει γίνει άθλια.
Οπως βλέπετε γύρω μας υπάρχουν ναρκομανείς που χτυπάνε μέρα μεσημέρι τη δόση τους. Πιο μέσα στους θάμνους, βρίσκεις χρησιμοποιημένα προφυλακτικά. Η εικόνα που αντικρίζουμε είναι ντροπιαστική. Ποια μάνα θα έφερνε εδώ το παιδί της να παίξει;», μας λέει. Και τις δύο ημέρες που επισκεφθήκαμε το άλσος δεν είδαμε να περνούν άνδρες της Αστυνομίας από το σημείο. Υπεύθυνη για τη φύλαξη του Πεδίου του Αρεως έχει οριστεί από τον περασμένο Δεκέμβριο από την Περιφέρεια Αττικής μία εταιρεία σεκιούριτι. Τα μέτρα προστασίας της εταιρείας περιλαμβάνουν ανά βάρδια τέσσερις φύλακες για όλο το πάρκο. Η φύλαξη είναι 24ωρη. Σύμφωνα με πηγές από την ΕΛ.ΑΣ., γίνονται «κατά προτεραιότητα και σχεδόν σε καθημερινή βάση έλεγχοι, ενώ πραγματοποιούνται συχνά ενισχυτικές δράσεις». Με βάση τα στοιχεία που ανεβάζει στην ιστοσελίδα της η Περιφέρεια Αττικής, ωστόσο, από την 1η έως την 9η Φεβρουαρίου έχουν γίνει δύο εξορμήσεις από την Αστυνομία στο Πεδίον του Αρεως.
Ειδικότερα την Τρίτη (07/02) από τις 18:00 μ.μ. έως τις 20:30 μ.μ. και την Πέμπτη (09/02) από τις 8:00 π.μ. έως τις 10:00 π.μ. ελέγχθηκαν συνολικά 24 Ελληνες και 44 αλλοδαποί. Από τους πρώτους προσήχθησαν οι οκτώ και από τους δεύτερους οι 29, οι οποίοι μετά την εξακρίβωση των στοιχείων τους αφέθηκαν ελεύθεροι.
makeleio.gr

1 σχόλιο:

  1. Αηδία Θεέ μου, αηδία!!!
    Είναι συνυπεύθυνοι και οι "πελάτες"...τόσο ανωμαλία πια.
    Αυτοί οι...''πελάτες'' πρέπει να συλλαμβάνονται και να τιμωρούνται αυστηρότερα, ακόμη πιο βαριά ποινή και από τους μαστρωπούς!!!
    Και διαπόμπευση...δεν είναι ενήλικες ιερόδουλες αυτές που "ψωνίζουν", είναι παιδιά ρε ρεμάλια...παιδιά!!!
    Έτσι "κόβεις" αυτό το διεστραμμένο αλισβερίσι...

    ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή