Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017

ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΓΙΑ...ΤΑ ΜΠΑΖΑ!

Ο Βασίλης Βέργης γράφει για το αστείο επιχείρημα Μητσοτάκη στη Βουλή εναντίον του Τσίπρα επειδή ο Τσακαλώτος πήγε στην Τούμπα και παρακολούθησε το ματς ΠΑΟΚ-Σάλκε!
Αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης σκοπεύει στο μέλλον να ασκήσει πολιτική ως...

κυβέρνηση (αφού τα γκάλοπ του δίνουν ισχυρό προβάδισμα) ανάλογη με την «επιχειρηματολογία» που ανέπτυξε προ ολίγου στη Βουλή ως αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, για την παρουσία του Ευκλείδη Τσακαλώτου στη σουίτα του Ιβάν Σαββίδη στο ματς ΠΑΟΚ-Σάλκε, τότε ο Σόϊμπλε θα λιποθυμήσει από τα γέλια. Χειρότερα απ΄ ότι του έχει συμβεί μέχρι σήμερα με τον «αδιάλλακτο» Αλέξη Τσίπρα.

Από τον Υπουργό των Οικονομικών της χώρας μου θέλω να κάνει μια όσο δυνατόν λιγότερο επώδυνη διαπραγμάτευση. Μπορεί, μετά απ' όσα έχουμε περάσει (και ιδίως τα παραμύθια με τα οποία μας φλόμωσαν από το 2010 όλες οι κυβερνήσεις και εσχάτως ο ΣΥΡΙΖΑ) τούτο να θεωρείται ουτοπικό, όμως αυτό «καίει» ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες πολίτες κι όχι ποια ομάδα υποστηρίζει ο Τσακαλώτος. Να κλείσει η περιβόητη β' αξιολόγηση δίχως άλλα μέτρα. Χωρίς άλλη φορολαίλαπα. Χωρίς άλλο «αίμα»-κατάθεση από τον κόσμο.

Δες την εξέλιξη όλων των αγώνων από το καλύτερο live score!

Επίσης, θα έπρεπε να γνωρίζει ο κ. Μητσοτάκης ότι μεμπτό δεν θεωρείται να φωτογραφίζεται κάποιος υπουργός, κατά τη διάρκεια ενός αγώνα στο γήπεδο, ούτε στη σουίτα ενός προέδρου-ιδιοκτήτη. Γιατί αυτό έγινε ΦΑΝΕΡΑ. Μπροστά σε ΟΛΟΥΣ. Μεμπτό είναι αν κάποιος Υπουργός ή κορυφαίος πολιτικός άντρας, συζητάει ΚΡΥΦΑ με μελοεπιχειρηματίες, πόσο μάλλον αν κλείνει και τίποτα δουλίτσες μαζί τους.

Τι έκανε ο Τσακαλώτος με τον Σαββίδη; Μήπως του «χάρισε» χρέη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ; Μήπως του «πρόσφερε» τη δυνατότητα να φτιάξει καινούργιο γήπεδο; Απ' όσα γνωρίζουμε μέχρι τώρα ούτε το ένα συνέβη ούτε το άλλο. Aυτά ΝΑΙ θα ήταν για να... σπάσουν τα ταμεία εντός κι εκτός βουλής.

Ο Τσακαλώτος είναι ΠΑΟΚτσής και πήγε στην Τούμπα να δει την ομάδα του. Φανερά, όχι κρυφά ούτε... μεταμφιεσμένος. Ο Σαββίδης, όπως θα έκανε κάθε άλλος πρόεδρος στη θέση του, για λόγους ευγενείας τον προσκάλεσε στη σουίτα του. Γιατί αυτό πρέπει να προκαλέσει... πολιτική αντιπαράθεση σε κορυφαίο επίπεδο εντός Βουλής; Εδώ ο κόσμος καίγεται, ο Κυριάκος... αρμενίζει.

Ο κ. Μητσοτάκης είναι Ολυμπιακός και έχει φωτογραφηθεί με το κασκόλ στο λαιμό (ιδού και μία σχετική φωτογραφία) να πηγαίνει στο «Γ. Καραϊσκάκης» να δει τη δική του ομάδα. Αν αύριο πάει στο γήπεδο και τον προσκαλέσει, όπως είναι λογικό, ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη δική του σουίτα, θα αποτελέσει «εθνικό έγκλημα» αν πάει; Όπως αντίστοιχα έχουν πράξει στο παρελθόν άλλοι βουλευτές ή υπουργοί οπαδοί του Ολυμπιακού παρακολουθώντας παιχνίδια της αγαπημένης τους ομάδας. Όπως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας που είναι Παναθηναϊκός είχε πάει πολλάκις στη Λεωφόρο (Αλλά εκεί μέχρι πριν από λίγο καιρό δεν υπήρχαν σουίτες).

Γιατί τούτο να αποτελεί «μομφή» για τον Τσακαλώτο; Επαναλαμβάνω: ούτε κρυφά πήγε στην Τούμπα ούτε κρυφά συναντήθηκε με τον Σαββίδη ούτε «δουλίτσες» έκλειναν. Μπάλα πήγε να δει ο άνθρωπος. Και μάλιστα δεν το ευχαριστήθηκε αφού ο ΠΑΟΚ έχασε 3-0.

Για να ξεμπερδεύουμε: δεν ενδιαφέρει τι ομάδα είναι ο Τσίπρας, ο Φλαμπουράρης, ο Τσακαλώτος ή ο Μητσοτάκης. Εκείνο που ενδιαφέρει αυτή την πολύ δύσκολη ώρα για τον τόπο είναι να επιτύχουν κάτι οι κυβερνώντες -επιτέλους, διάολε- για το καλό των κατοίκων της χώρας. Να κλείσει ο Τσακαλώτος την παλιοαξιολόγηση με τις λιγότερες πληγές κι ας πάει μετά με κασκόλ της Μπάγερν να δει ματς στο Μόναχο. Δεκάρα δεν δίνω...

Απορώ όμως, πραγματικά, με τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Εχει ΧΙΛΙΑ πράγματα, πολιτικά πεπραγμένα, να καταλογίσει στον Αλέξη Τσίπρα και στην κυβέρνησή του αλλά αυτός διάλεξε μια «αστειότητα».

Θυμίζω ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι ο ίδιος άνθρωπος που πριν από λίγες μέρες έπαιρνε τηλέφωνα προέδρους Ομοσπονδιών (τον Αντώνη Νικολόπουλο του κανόε καγιάκ) για να τους ζητήσει να ψηφίσουν Κούβελο στις εκλογές της ΕΟΕ. Αυτό προφανώς το έκρινε πολιτικά... ορθό, σε αντίθεση με το «έγκλημα» Τσακαλώτου να πάει στην Τούμπα.

Συγνώμη, αλλά αυτή είναι αντιπολίτευση για... τα μπάζα. Κι επειδή μέχρι τώρα έχουμε επίσης κυβέρνηση για... τα μπάζα, καλό θα ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης να ασχοληθεί με κάτι πραγματικά σοβαρό! Όσο μπορεί, δηλαδή, ο άνθρωπος...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου