Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΩΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ! ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΙΣ ΤΗΣ! ΓΙ' ΑΥΤΟ ΠΗΓΕ ΜΥΣΤΙΚΑ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ....

Τώρα εξηγούνται όλα. Ο Τσίπρας δεν αποκάλυψε το μυστικό του ταξίδι στο Παρίσι, αλλά αναγκάστηκε να το κάνει μετά τις αποκαλύψεις Γεωργιάδη. Και τώρα έρχονται οι Financial Times να αποκαλύψουν ότι ο Τσίπρας σχεδιάζει να παραδώσει στον οίκο Ρότσιλντ τη διαχείριση του ελληνικού χρέους. Η πλήρης υποταγή και παράδοση της χώρας στις τοκογλυφικές ύαινες. Αυτές που σχεδίασαν και ολοκλήρωσαν την...

καταστροφή της χώρας! 
Το παρακάτω σχετικό δημοσίευμα είναι από το thepressroom.gr.
Η Ελλάδα σχεδιάζει να διορίσει την Rothschild ως σύμβουλο για το χρέος, αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Financial Times επικαλούμενο δύο πηγές για τις οποίες αναφέρει πως έχουν άμεση γνώση του θέματος, αλλά δεν κατονομάζει. Στο δημοσίευμα προστίθεται ότι κυβερνητικοί αξιωματούχοι ελπίζουν να οριστικοποιήσουν αυτόν τον διορισμό της Rothschild πριν από τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στις 20 Φεβρουαρίου.
Η Rothschild θα συμβουλεύσει τη χώρα σε όλους τους τομείς που συνδέονται με το χρέος της, συμπεριλαμβανομένων των διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές, την πιθανή ένταξη στο πρόγραμμα μηνιαίων αγορών ομολόγων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και την επανέναρξη έκδοσης ελληνικών κρατικών ομολόγων, δήλωσαν δύο άτομα με άμεση γνώση του θέματος σύμφωνα με το δημοσίευμα. Η Rothschild αναμένεται να λάβει μπόνους όταν η Ελλάδα ανακτήσει την πρόσβαση στις παγκόσμιες αγορές ομολόγων, πρόσθεσαν οι πηγές, σύμφωνα με τους Financial Times.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Rothschild, για τον διορισμό της οποίας θα απαιτηθεί υπουργική έγκριση, θα αντικαταστήσει την αμερικανική επενδυτική τράπεζα Lazard, η οποία συμβούλευσε τη χώρα κατά το αρχικό πρόγραμμα διάσωσης το 2012. Η Lazard είναι αυτή στιγμή οικονομικός σύμβουλος του ελληνικού υπουργείου Ενέργειας, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, σημειώνοντας ότι το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών και η Rothschild αρνήθηκαν να κάνουν κάποιο σχόλιο.
Η ανάμειξη της Lazard στην αναδιάρθρωση χρέους της χώρας -τότε η μεγαλύτερη στην ιστορία- επέτρεψε στην τράπεζα να κερδίσει μέχρι και 25 εκατ. ευρώ σε προμήθειες, σύμφωνα με την ελληνική κυβέρνηση. Η Lazard έχει αυτή τη στιγμή τον ρόλο του οικονομικού συμβούλου του ελληνικού Υπουργείου Ενέργειας.
Η δουλειά του συμβούλου κυβερνητικού χρέους έχει κύρος αλλά είναι λεπτή, τονίζει ο Mitu Gulati, καθηγητής Νομικής στο Πανεπιστήμιο του Ντιουκ στις Ηνωμένες Πολιτείες, με ειδίκευση στον τομέα. Ο ρόλος του συμβούλου της Ελλάδας επάνω στο βάρος χρέους της είναι πολύ διαφορετικός σήμερα, σε σχέση με την κορύφωση της κρίσης χρέους της ευρωζώνης.
«Ένας σύμβουλος δεν προσλαμβάνεται για να διαχειριστεί άλλη μια αναδιάρθρωση χρέους με ιδιώτες επενδυτές, προσλαμβάνεται για να συμβουλεύσει επάνω στο επίσημο χρέος. Θα είναι δύσκολη δουλειά», εξηγεί ο κ. Gulati. «Υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να προκληθεί εχθρότητα προς διμερείς πιστωτές, όταν εμπλέκεις χρηματοοικονομικούς συμβούλους και τους συμπεριφέρεσαι ως ιδιώτες πιστωτές».
Από τα 323 δισ. ευρώ που είναι το κυβερνητικό χρέος της χώρας σε εκκρεμότητα, μόνο τα 36 δισ. ευρώ ανήκουν σε ιδιώτες επενδυτές που έχουν στην κατοχή τους ελληνικά ομόλογα, σύμφωνα με τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους. Τα υπόλοιπα βρίσκονται στα χέρια πιστωτών όπως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί.Το ΔΝΤ έχει συγκρουστεί με τους Ευρωπαίους πιστωτές σχετικά με την επόμενη φάση στήριξης, με αξιωματούχους να ισχυρίζονται ότι το πρόγραμμα διάσωσης 86 δισ. ευρώ στην Ελλάδα θα λάβει τέλος εκτός κι αν το ΔΝΤ συμμετάσχει πλήρως. Το ΔΝΤ επιμένει ότι το χρέος της Αθήνας δεν είναι βιώσιμο και πρέπει να αναδιαρθρωθεί -κάτι στο οποίο οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, ιδιαίτερα εκείνοι στο Βερολίνο, είναι αντίθετοι.
Το ΔΝΤ επίσης επιχειρηματολογεί ότι οι απαιτήσεις για λιτότητα που επιβάλλονται στην Ελλάδα είναι υπερβολικά αυστηρές -περιλαμβανομένης της απαίτησης η Αθήνα να πετύχει έναν στόχο για το πρωτογενές πλεόνασμα στο 3,5% μέχρι το 2018. Το Ταμείο βρίσκεται επίσης σε διαμάχη με την Αθήνα για το γεγονός ότι καλεί τη χώρα να υιοθετήσει ακόμη πιο σκληρά μέτρα.
Οι πληρωμές της Ελλάδας που επίκεινται τον Ιούλιο και οι διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές που κωλυσιεργούν, έχουν επηρεάσει τις χρηματοοικονομικές αγορές της χώρας, πιέζοντας πτωτικά τις τιμές για τα ελληνικά ομόλογα και τις μετοχές, εν μέσω φόβων πως δεν θα επιλυθεί η κατάσταση.
Οι τιμές των ελληνικών ομολόγων υποχώρησαν απότομα την περασμένη εβδομάδα -στέλνοντας την απόδοση των ελληνικών ομολόγων που λήγουν τον Απρίλιο του 2019 σχεδόν στο 10%-, δηλαδή σε υψηλά οκτώ μηνών. Χθες, οι αποδόσεις για το ομόλογο που λήγει το 2019 υποχώρησαν ξανά σε 8,6%, μετά τις πληροφορίες την Παρασκευή ότι οι διαπραγματευτές στις Βρυξέλλες προσπαθούν να γεφυρώσουν τις διαφορές των πιστωτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου