Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

ΕΡΕΥΝΑ-ΓΡΟΘΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΘΛΙΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ: 8 ΣΤΟΥΣ 10 ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΟΙ ΣΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ! ΒΙΝΤΕΟ

Μία νέα έρευνα του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών καταγράφει....

και στην Ελλάδα την τάση κατά των Μουσουλμάνων μεταναστών που έχει παρατηρηθεί και σε άλλα δυτικά κράτη.

Στην έρευνα που ολοκληρώθηκε τον περασμένο Ιανουάριο και τα πρώτα αποτελέσματα της οποίας παρουσιάστηκαν σε πρόσφατη ημερίδα του υπουργείου Εσωτερικών καταγράφεται η αύξηση της ισλαμοφοβίας στη χώρα μας, ενώ οι μετανάστες θεωρούνται από τους Έλληνες ως απειλή για την οικονομία και μία από τις αιτίες για την απώλεια θέσεων εργασίας. Παράλληλα, καταγράφεται και η αρνητική στάση των ερωτηθέντων απέναντι στη διαφορετικότητα.
Μιλώντας στο CNN Greece ο Άγγελος Τραμουντάνης, ερευνητής ο οποίος συμμετείχε σε αυτήν, αναλύει τα ευρήματα και τη μέθοδο διεξαγωγής της. Παράλληλα, απαντά για το ρόλο που έπαιξε η ανάληψη της εξουσίας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην αύξηση των μεταναστευτικών ροών, ενώ σχολιάζει και την αποτελεσματικότητα του «Ξένιου Δία» στην καταπολέμηση της παράτυπης μετανάστευσης. H έρευνα διενεργήθηκε σε ένα 1.300 ατόμων, Ελλήνων και μεταναστών.
Σε σχέση με την αρνητική στάση των Ελλήνων απέναντι στους Μουσουλμάνους μετανάστες, ο κ. Τραμουντάνης αναφέρει ότι «4 στους 10 Έλληνες θεωρούν ότι δεν θα πρέπει να έχουμε καθόλου Μουσουλμάνους μετανάστες, ενώ άλλοι 4 στους 10 θα προτιμούσαν να μην έχουμε Μουσουλμάνους μετανάστες. Αυτά τα νούμερα ταυτίζονται με μία άλλη έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Chatham House πανευρωπαϊκά και μελετούσε τις απόψεις των Ευρωπαίων για τους Μουσουλμάνους μετανάστες. Για την Ελλάδα, συγκεκριμένα, κατέγραφε ότι ένα 60% θεωρεί ότι δεν θα έπρεπε να έχουμε καθόλου Μουσουλμάνους μετανάστες». Επίσης, και σύμφωνα με δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos, το 50% των Αμερικανών συμφωνεί με το διάταγμα Τραμπ για την προσωρινή απαγόρευση εισόδου σε υπηκόους επτά μουσουλμανικών χωρών, ενώ ένας στους τρεις πολίτες θεωρεί ότι αυτό βελτιώνει την ασφάλεια στη χώρα. Περίπου το 56% συμφωνεί με το να υποδεχθεί η χώρα «χριστιανούς πρόσφυγες, αλλά όχι μουσουλμάνους».
cnn.gr (τίτλος: δικός μας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου