Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ: ΜΕ ΝΟΜΟ ΘΑ ΤΙΜΑΤΑΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!

Στα γυμνάσια και λύκεια της Κύπρου θα τιμάται από το 2018, η επέτειος του δημοψηφίσματος για την Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα, το οποίο έγινε στις 15 Ιανουαρίου 1950.

Η κυπριακή Βουλή, η οποία ενέκρινε σε νόμο το κυβερνητικό νομοσχέδιο....

για τους κανονισμούς λειτουργίας των δημοσίων σχολείων μέσης εκπαίδευσης, πέρασε κατά πλειοψηφία σχετική τροπολογία του ΕΛΑΜ, σύμφωνα με την οποία θα γίνεται αναφορά για το ενωτικό δημοψήφισμα από τους καθηγητές στους μαθητές, συνοδευομένη από ενημερωτικό φυλλάδιο και κάποιο ανάγνωσμα.

Υπέρ της τροπολογίας ψήφισαν το ΕΛΑΜ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, Συμμαχία Πολιτών, Κίνημα Αλληλεγγύη και το Κίνημα Οικολόγων.

Αποχή τήρησε ο ΔΗΣΥ, ενώ καταψήφισε το ΑΚΕΛ.

Ο βουλευτής κ. Παπαγιάννης είπε πως το ΕΛΑΜ, ως «το μόνο εθνικιστικό κίνημα την Κύπρο, με την τροπολογία του προσθέτει στις σχολικές εορτές διδασκαλία για το ενωτικό δημοψήφισμα».

Έντονη ήταν η αντίδραση του ΑΚΕΛ, καθώς όπως αναφέρει το κόμμα σε ανάρτησή του στο Twitter, η στάση του ΔΗΣΥ να τηρήσει αποχή, «επέτρεψε να τιμάται το ενωτικό δημοψήφισμα του ’50 στα σχολεία».

Η ολομέλεια της Βουλής, μετά από μακρά συζήτηση, ψήφισε σε νόμο το νομοσχέδιο για τις παγκύπριες εξετάσεις. Σύμφωνα με τον νόμο, από την 1η Σεπτεμβρίου του 2019 θα τεθεί σε ισχύ ο διαχωρισμός των παγκυπρίων εξετάσεων, σε εξετάσεις πρόσβασης και εξετάσεις απόλυσης. Το νομοσχέδιο πέρασε με 38 ψήφους υπέρ και 16 αποχές, που τήρησαν οι βουλευτές του ΑΚΕΛ.

Επίσης, στους νέους κανονισμούς λειτουργίας των σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης, περιλαμβάνεται και η εφαρμογή των ανά τετράμηνων εξετάσεων για τους μαθητές της Α΄ και Β΄ λυκείου το 2018 - 2019. Ένα χρόνο αργότερα το μέτρο θα εφαρμοστεί και στη Γ΄ λυκείου.

Ικανοποίηση για την ψήφιση από τη Βουλή των νέων κανονισμών λειτουργίας των δημοσίων σχολείων μέσης εκπαίδευσης και της νέας νομοθεσίας για τις Παγκύπριες Εξετάσεις, εξέφρασε το υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, κάνοντας λόγο για «νέα εποχή» στη δημόσια μέση εκπαίδευση.

«Τα δύο νομοθετήματα εντάσσονται στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης που πραγματοποιείται τα τελευταία χρόνια στην μέση εκπαίδευση και θα συμβάλουν στην βελτίωση και αναβάθμιση της παρεχομένης ποιότητας στην εκπαίδευση», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

(πηγή ΑΠΕ - ΜΠΕ) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου