Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

ΚΟΡΔΕΛΙΟ: ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΜΒΑΣ ΤΟΥ Β΄ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ! ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΗΚΑΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ!

Στην πλήρη έκτασή του εφαρμόζεται από νωρίς σήμερα το πρωί το...

σχέδιο εκκένωσης στο Κορδελιό, προκειμένου να μεταφερθεί σε ασφαλή χώρο η βόμβα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου που βρέθηκε σε βενζινάδικο.

Το Σάββατο το ΕΚΑΒ μετέφερε σε δομές άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Από νωρίς το πρωί σήμερα, αστυνομικοί πηγαίνουν πόρτα-πόρτα στα σπίτια της περιοχής και υπενθυμίζουν στους κατοίκους- οι οποίοι είχαν ενημερωθεί τις προηγούμενες ημέρες- ότι θα πρέπει να έχουν φύγει έως τις 10:00. Η διαδικασία απομάκρυνσης της βόμβας αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως τις 18:00.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο σχέδιο μεταφοράς πληθυσμού σε περίοδο ειρήνης στη σύγχρονη Ελλάδα, καθώς οι αρχές θα επιχειρήσουν να απομακρύνουν περίπου 72.000 ανθρώπους από τις εστίες τους. Η ακτίνα της επιχείρησης, το σχέδιο της οποίας οριστικοποιήθηκε σε σύσκεψη στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αφορά τους δήμους Κορδελιού- Ευόσμου και Αμπελοκήπων- Μενεμένης, ενώ «αγγίζει» και τα όρια του Δήμου Δέλτα, απ' όπου, ωστόσο, δεν χρειάζεται να υπάρξει μετακίνηση κατοίκων, καθώς πρόκειται για περιοχή δίχως σπίτια. Αντίθετα, οι αρχές θα προχωρήσουν και σε προσωρινή εκκένωση της δομής φιλοξενίας Softex, ώστε να διευκολυνθεί η επιχείρηση. Οι κάτοικοι θα μπορούν να πάνε σε γυμναστήρια, σχολεία και άλλους κλειστούς χώρους, ενώ ο ΠΑΟΚ ανοίγει και θύρες του γηπέδου της Τούμπας για να τους φιλοξενήσει.

Εξι πυροτεχνουργοί θα αφαιρέσουν τον πυροκροτητή και να μεταφέρουν την βόμβα σε ασφαλή χώρο. Το έργο της απενεργοποίησης και ασφαλούς μεταφοράς της βόμβας έχει αναλάβει η ομάδα ναρκαλιείας 112, που έχει απενεργοποιήσει δεκάδες παρόμοιες βόμβες στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, κατά μήκος του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ και σε άλλες περιοχές. Στη συνέχεια η βόμβα θα μεταφερθεί με όχημα του στρατού στο πεδίο βολής του Ασκού Προφήτη, προκειμένου να γίνει ελεγχόμενη έκρηξη.  

Ηδη από τις προηγούμενες ημέρες έχει στηθεί ανάχωμα με σακιά από άμμο γύρω από το σημείο στο οποίο εντοπίστηκε η βόμβα, ενώ στην επιχείρηση θα συνδράμουν 1.000 αστυνομικοί, οι οποίοι θα περιφρουρούν σε ακτίνα 1.900 μ. το σημείο στο οποίο βρέθηκε η βόμβα.

Οι μετακινήσεις με τα αστικά λεωφορεία του ΟΑΣΘ θα γίνονται δωρεάν στα δρομολόγια για τη μετακίνηση των πολιτών της περιοχής, ενώ θα διατεθούν όσα οχήματα απαιτηθούν για τη διαδικασία.

Κλειστός από τις 10 το πρωί μέχρι τις 3 μετά το μεσημέρι θα παραμείνει την Κυριακή ο σταθμός «Μακεδονία» των ΚΤΕΛ στη Θεσσαλονίκη. Ο ΟΣΕ ενημέρωσε ότι θα απαγορευτεί η κυκλοφορία όλων των τρένων από 9.30 το πρωί της Κυριακής ως το τέλος της επιχείρησης.



Πηγή: iefimerida.gr

4 σχόλια:

  1. Για μία βόμβα στο Κορδελιό, απομακρύνθηκαν 70 χιλιάδες κάτοικοι από τις εστίες τους!
    Για τα 300 "βλήματα" της βουλής πρέπει να "απομακρυνθούν" όλοι οι Έλληνες από την χώρα...;
    [Ροζ Πάνθηρας]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι διαφορά έχει το Κορδελιό από την ελλ. βουλή;;;
    Στο Κορδελιό έγινε μεγάλη κινητοποίηση για μία βόμβα...
    Στην ελλ. βουλή δεν έγινε τίποτα για να "απομακρυνθούν" τα 300 "βλήματα"!!!
    [Ροζ Πάνθηρας]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όταν σκάβεις βρίσκεις...
    Στο Κορδελιό έσκαψαν και βρήκαν μία βόμβα...
    Στην βουλή γιατί δεν σκάβουν;;;
    [Ροζ Πάνθηρας]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι κοινό έχει μία στρατιωτική αποθήκη πυρομαχικών, με την βουλή;;;
    Και στις δύο "αποθηκεύονται" ΒΛΗΜΑΤΑ!!!
    [Ροζ Πάνθηρας]

    ΑπάντησηΔιαγραφή