Κυριακή 12 Ιουνίου 2016

ΝΑΖΙ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΜΟΣΣΑΝΤ!

O Otto Skorzeny με τον Χίτλερ
Στις 11 Σεπτεμβρίου, 1962, ένας Γερμανός επιστήμονας εξαφανίστηκε. Ήταν ένας από τους δεκάδες πρώην Ναζί εμπειρογνώμονες πυραύλων, που είχαν προσληφθεί από την Αίγυπτο για την ανάπτυξη προηγμένων όπλων για τη χώρα αυτή. Ο Heinz Krug ήταν στο γραφείο του, αλλά δεν γύρισε στο σπίτι του.
Όπως ισχυρίζονται οι Dan Raviv και Yossi Melman, βασιζόμενοι σε...
συνεντεύξεις με πρώην αξιωματούχους της Μοσσάντ και με Ισραηλινούς που έχουν πρόσβαση στα απόρρητα αρχεία της τελευταίας πεντηκονταετίας - ο Krug δολοφονήθηκε στα πλαίσια μιας ισραηλινής επιχείρησης που στόχο είχε τον εκφοβισμό των Γερμανών επιστημόνων που εργάζονταν για την Αίγυπτο. [Πηγή: Dan Raviv και Yossi Melman, Forward, 27/03/2016,http://forward.com/news/336943/ht/?attribution=more-articles-carousel-item-1-headline]
Επιμέλεια: Partisan.gr
Κατά την διάρκεια του πολέμου, που είχε λήξει 17 χρόνια νωρίτερα, ο Krug ήταν μέλος μιας ομάδας διακεκριμένων ειδικών στο Peenemünde, το στρατιωτικό πεδίο δοκιμών στις ακτές της Βαλτικής Θάλασσας, όπου κορυφαίοι Γερμανοί επιστήμονες δούλευαν στην υπηρεσία του Τρίτου Ράϊχ, με επικεφαλής τον Βέρνερ φον Μπράουν.
Επιπλέον, η πιο εκπληκτική αποκάλυψη είναι ο πράκτορας της Μοσσάντ που έριξε τους θανατηφόρους πυροβολισμούς, ο Otto Skorzeny, ένας από τα πιο πολύτιμα στελέχη της ισραηλινής μυστικής υπηρεσίας, ήταν ένας πρώην αντισυνταγματάρχης των Waffen-SS της ναζιστικής Γερμανίας, από τις προσωπικές επιλογές του Αδόλφου Χίτλερ. Ο Φύρερ είχε απονείμει, μάλιστα, στον Skorzeny το πιο πολύτιμο παράσημο του στρατού, τον Σταυρό των Ιπποτών του Σιδηρού Σταυρού, επειδή ηγήθηκε της επιχείρηση διάσωσης του Μπενίτο Μουσολίνι από τα χέρια των απαγωγέων του.
Ο Otto Skorzeny με τον διασωθέντα Μουσσολίνι, 12 Σεπτεμβρίου 1943
Το κλειδί για την κατανόηση της ιστορίας είναι ότι το Ισραήλ ήθελε την διακοπή της τότε συνεργασίας Γερμανών επιστημόνων στο πυραυλικό πρόγραμμα της Αιγύπτου, και αυτό ήταν μία από τις πρώτες προτεραιότητες της Μοσσάντ την δεκαετία του 1960. Επί αρκετούς μήνες πριν από το θάνατό του, ο Krug που, μαζί με άλλους Γερμανούς, εργαζόταν στο αιγυπτιακό πρόγραμμα κατασκευής πυραύλων, είχε λάβει απειλητικά μηνύματα.
Την ημέρα που εξαφανίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες από αξιόπιστες πηγές, ο Krug έφυγε από το γραφείο του για να συναντήσει τον Skorzeny, τον άνθρωπο που πίστευε ότι θα ήταν ο σωτήρας του. Ο Skorzeny, 54 ετών τότε, ήταν ένας μύθος για την Γερμανία.
Ο Krug ήρθε σε επαφή με τον Skorzeny με την ελπίδα ότι ο μεγάλος Ναζί ήρωας – που τότε ζούσε στην Ισπανία - θα έβρισκε τρόπο να προστατέψει τους φίλους του επιστήμονες.
Αλλά γιατί ο «προστάτης» τους συνεργαζόταν με τη Μοσσάντ;
Ο Skorzeny είχε γεννηθεί στην Βιέννη τον Ιούνιο του 1908 σε μια οικογένεια της μεσαίας τάξης, που ήταν υπερήφανη για τις στρατιωτικές υπηρεσίες των μελών της προς την Αυστρο-Ουγγρική Αυτοκρατορία.
Εντάχθηκε στον αυστριακό κλάδο του Ναζιστικού Κόμματος το 1931, όταν ήταν 23 χρονών, και υπηρέτησε στην ένοπλη πολιτοφυλακή του, τα SA, ενώ λάτρευε με ενθουσιασμό τον Χίτλερ. Όταν, το 1939, ξέσπασε ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος, ο Skorzeny δήλωσε εθελοντής στην μεραρχία Leibstandarte SS Panzer που υπηρέτησε ως προσωπική σωματοφυλακή του Χίτλερ.
Ο Otto Skorzeny
Πήρε μέρος σε μάχες στην Ρωσσία και την Πολωνία, και σίγουρα οι Ισραηλινοί υποψιάζονταν ότι ήταν πολύ πιθανό να ασχολήθηκε με την εξόντωση των Εβραίων. Τα Waffen-SS άλλωστε ήταν ο στρατιωτικός βραχίονας του Ναζιστικού Κόμματος και του γενοκτονικού σχεδίου του.
Η πιο διάσημη και τολμηρή αποστολή του ήταν τον Σεπτέμβριο του 1943: επικεφαλής των καταδρομέων που πέταξαν με ανεμόπτερα, χωρίς μηχανές, μέχρι την βουνοκορφή ενός ιταλικού θερέτρου προκειμένου να σώσουν τον εκδιωχθέντα φασίστα δικτάτορα Μπενίτο Μουσολίνι και να τον φυγαδεύσουν υπό πολύ δύσκολες συνθήκες.
Στο Ισραήλ, μια ομάδα σχεδιασμού της Μοσσάντ είχε αρχίσει να επεξεργάζεται το πού θα ήταν πιθανότερο να ανακαλύψει και να σκοτώσει τον Skorzeny. Όμως, ο επικεφαλής της υπηρεσίας, Isser Harel, είχε ένα πιο τολμηρό σχέδιο: Αντί να τον σκοτώσουν, να τον παγιδεύσουν.
Αξιωματούχοι της Μοσσάντ πίστευαν ότι, για να στοχοποιήσουν τους Γερμανούς επιστήμονες, χρειαζόντουσαν έναν «από τα μέσα» στην ομάδα-στόχο. Στην πραγματικότητα, η Μοσσάντ χρειαζόταν έναν Ναζί.
Οι Ισραηλινοί ποτέ δεν θα έβρισκαν έναν Ναζί που θα μπορούσαν να εμπιστευθούν, αλλά είδαν κάποιον στον οποίον θα μπορούσαν να βασιστούν: κάποιον προσεκτικό και αποφασισμένο, με επιτυχίες στην εκτέλεση ριψοκίνδυνων σχεδίων και ικανό να κρατά μυστικά. Η φαινομενικά περίεργη απόφαση να στρατολογήσουν τον Skorzeny ανατέθηκε στον Joe Raanan, ο οποίος είχε γεννηθεί στη Βιέννη και είχε γλιτώσει παρά τρίχα το Ολοκαύτωμα. Ως Αυστριακός Εβραίος, το όνομά του ήταν αρχικά Kurt Weisman.
Το μοναδικό βιογραφικό του Raanan, σε συνδυασμό με κάποιες επιχειρήσεις ψυχολογικού πολέμου που έκανε για την RAF, είχε τραβήξει την προσοχή του Harel, που τον στρατολόγησε στην Μοσσάντ το 1957. Λίγα χρόνια αργότερα, ο Raanan στάλθηκε στην Γερμανία για να διευθύνει τις εκεί επιχειρήσεις της μυστικής υπηρεσίας - με ιδιαίτερη έμφαση στους Γερμανούς επιστήμονες που δούλευαν στην Αίγυπτο. Έτσι, ο Raanan ήταν αυτός που έπρεπε να σχεδιάσει και να τεθεί επικεφαλής μιας επιχείρησης με σκοπό την απόκτηση επαφής με τον Skorzeny, τον περίφημο Ναζί κομμάντο.
Ο Otto Skorzeny στην Πομερανία επισκέπτεται το 500ο τάγμα SS Αλεξιπτωτιστών, τον Φεβρουάριο του 1945.
Ο Simon Wiesenthal, ο διάσημος κυνηγός των Ναζί με έδρα τη Βιέννη, είχε καταχωρίσει τον Skorzeny ως εγκληματία πολέμου και ο Skorzeny ήξερε ότι, ευρισκόμενος στη λίστα εγκληματιών πολέμου, ήταν στόχος για δολοφονία. Συνεργαζόμενος με την Μοσσάντ ήταν σαν να αγόραζε ασφάλεια ζωής.
Ο νέος πράκτορας φαίνεται ότι απέδειξε την πλήρη αξιοπιστία του. Όπως ζητήθηκε από τους Ισραηλινούς, πήγε στην Αίγυπτο και συνέταξε έναν λεπτομερή κατάλογο των εκεί Γερμανών επιστημόνων και τις διευθύνσεις τους.
Ο Skorzeny έδωσε επίσης τα ονόματα πολλών μετωπικών εταιρειών στην Ευρώπη που προμήθευαν και έστελναν εξαρτήματα για τα στρατιωτικά προγράμματα της Αιγύπτου. Σ’ αυτές περιλαμβάνονταν η εταιρεία του Heinz Krug, Intra, στο Μόναχο.
Ο Skorzeny συνέχισε να εκπλήσσει τους Ισραηλινούς με το επίπεδο της συνεργασίας του. Κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στην Αίγυπτο, έφθασε να ταχυδρομήσει πακέττα με εκρηκτικά. Μια τέτοια βόμβα, κατασκευασμένη από το Ισραήλ, σκότωσε πέντε Αιγύπτιους στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις Factory 333, όπου εργάζονταν Γερμανοί επιστήμονες.
Η εκστρατεία εκφοβισμού είχε μεγάλη επιτυχία, αφού έκανε τους περισσότερους από τους Γερμανούς να εγκαταλείψουν την Αίγυπτο.
Ο Skorzeny ποτέ δεν εξήγησε τους ακριβείς λόγους που βοήθησε το Ισραήλ. Η αυτοβιογραφία του δεν περιέχει την λέξη «Ισραήλ», ούτε καν την λέξη «Εβραίος». Είναι αλήθεια ότι επιδίωξε και πήρε «ασφάλεια ζωής». Η Μοσσάντ δεν τον δολοφόνησε. Μπορεί ακόμα να κινητοποιήθηκε από έναν συνδυασμό άλλων παραγόντων.
Αλλά ο Otto Skorzeny πήρε το μυστικό στον τάφο του. Πέθανε από καρκίνο, σε ηλικία 67, στη Μαδρίτη τον Ιούλιο του 1975, αποδεικνύοντας κι αυτός με την περίπτωσή του πόσο αδίστακτα δρουν οι γκανγκστερικές «φαμίλιες» και οι «συμμορίες» που κυβερνούν τον κόσμο, χάρη βέβαια και στους οππορτουνιστές που βρίσκονται παντού.

Πηγή: www.forward.comhttp://partisangr.blogspot.gr/2016/06/blog-post_4.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου