Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΝΑ ΣΥΝΑΛΛΑΣΣΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ! ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΡΤΑ!!!

Για όλα υπάρχει ένα πρόσχημα. Πέρσι τέτοιον καιρό επινοήθηκαν τα capital controls και η κυβέρνηση Τσίπρα επέτυχε μ' ένα σμπάρο δυο τρυγόνια. Κατέστησε τη συναλλαγή στις Τράπεζες μια πολύ δύσκολη...

υπόθεση με τα περιοριστικά μέτρα, ενώ μειώνοντας τη δυνατότητα πρόσβασης στα μετρητά επέβαλε τη χρήση κάρτας. Ακόμη και η γιαγιά από το χωριό υποχρεώθηκε να βγάλει πιστωτική κάρτα. Σήμερα, με το πρόσχημα της πάταξης της φοροδιαφυγής, ο Τρύφωνας Αλεξιάδης καθιστά υποχρεωτικά μοναδική τη χρήση πιστωτικής κάρτας στις συναλλαγές των πολιτών. Συγκεκριμένα, οι ελεύθεροι επαγγελματίες (δικηγόροι, γιατροί, υδραυλικοί) υποχρεωτικά θα συναλλάσσονται με πιστωτικές κάρτες, από 1ης Αυγούστου. Θα διαθέτουν δηλαδή μηχανάκι pos. Στην πράξη, τι σημαίνει αυτό; Ότι εξαφανίζεται το μετρητό χρήμα από την αγορά. Και επιπλέον δεν θα μπορεί να επιβιώσει όποιος δεν έχει πιστωτική κάρτα. Μήπως σας θυμίζει κάτι αυτό; Κάτι από προφητείες; Κάτι από τσιπάρισμα του λαού, που θα είναι το επόμενο βήμα; 
Το σχετικό ρεπορτάζ για το πόσο ακόμη αλλάζει η ζωή μας με την υποχρεωτική χρήση κάρτας, είναι από ΤΑ ΝΕΑ:
Η κυβέρνηση έως το τέλος Ιουλίου θέλει να έχει ψηφιστεί στη Βουλή το σχέδιο για την παροχή κινήτρων πληρωμών με πλαστικό χρήμα, που θα φέρει τα πάνω-κάτω στην καθημερινότητα των Ελλήνων.
Ας δούμε πόσες αποδείξεις απαιτούνται και ποια θα είναι τα «δώρα».
Για τα εισοδήματα του 2016, τις φορολογικές δηλώσεις δηλαδή του 2017, θα μετρούν χάρτινες και ηλεκτρονικές αποδείξεις. Οι φορολογούμενοι πρέπει να έχουν αποδείξεις για συναλλαγές με μετρητά και πλαστικό χρήμα από 10% έως και 30% του εισοδήματός τους.
Για τα εισοδήματα του 2017, τις φορολογικές δηλώσεις δηλαδή το 2018, η Εφορία θα αναγνωρίζει για την κατοχύρωση του αφορολόγητου μόνο πληρωμές με πλαστικό χρήμα. Τα όρια θα παραμείνουν τα ίδια, από 10% έως 30%.
Πόσες αποδείξεις απαιτούνται
Για εισοδήματα έως 10.000 ευρώ ποσοστό 10%
Για εισοδήματα από 10.001 έως 20.000 ποσοστό 15%
Για εισοδήματα από 20.001 έως 40.000 ποσοστό 20%
Για εισοδήματα από 40.001 και άνω ποσοστό άνω του 30%
Τι πρέπει να προσέξουν οι επαγγελματίες
Όλες οι ταμειακές μηχανές συνδέονται με τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.
Όλοι οι επαγγελματίες θα πρέπει να διαθέτουν μηχάνημα POS - θα δοθεί ένα εύλογο χρονικό διάστημα προσαρμογής της αγοράς.
Πρόστιμο σε όποιον επαγγελματία αρνηθεί σε φορολογούμενο την πληρωμή με πλαστικό χρήμα
Όλες οι κάρτες και οι τραπεζικοί λογαριασμοί ταυτοποιούνται με τον ΑΦΜ των φορολογούμενων
10 ημέρες περιθώριο θα έχει κάθε νέος επιχειρηματίας - επαγγελματίας για να προμηθευτεί μηχανάκι POS προκειμένου να ξεκινήσει τη δραστηριότητά του.
Έναν ακατάσχετο λογαριασμό θα πρέπει να δηλώσουν όλοι στη ΓΓΔΕ. Ο λογαριασμός θα είναι προστατευμένος από κατασχέσει για παλιά ληξιπρόθεσμα χρέη στην Εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία αλλά θα γίνονται αυτόματοι συμψηφισμοί για ΦΠΑ και αυτόματες πληρωμές για ασφαλιστικές εισφορές και φόρο μισθωτών υπηρεσιών. Στον λογαριασμό αυτόν θα μπορούν να κατατίθενται μετρητά αλλά δεν θα επιτρέπονται αναλήψεις μετρητών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου