Κυριακή 12 Ιουνίου 2016

ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΞΙΧΝΙΑΣΗ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ 14ΧΡΟΝΟΥ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ! ΤΟ ΘΥΜΑ ΠΑΛΕΨΕ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΒΡΕΘΗΚΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ ΞΕΝΟ ΓΕΝΕΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ!!!

Κοντά στη λύση του μυστηρίου φαίνεται πως είναι οι αρχές που ερευνούν την υπόθεση δολοφονίας του 14χρονου που βρέθηκε μαχαιρωμένος το πρωί της Κυριακής, λίγα μέτρα μακριά από το Γυμναστήριο στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης...

Οι αρχές βλέπουν «ερασιτέχνη» πίσω από το έγκλημα καθώς πολλά είναι τα στοιχεία που συνηγορούν προς αυτό το συμπέρασμα.
Το πρώτο είναι το γεγονός ότι ο δράστης του στυγερού εγκλήματος δεν προσπάθησε καν να εξαφανίσει το μαχαίρι με το οποίο επέφερε τα θανάσιμα τραύματα στο θύμα, ενώ το άφησε και κοντά στο σημείο που βρέθηκε το πτώμα κάτι που δείχνει πως ήταν σε κατάσταση πανικού.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για ένα κουζινομάχαιρο, το οποίο οι αρχές έχουν μεταφέρει στα ειδικά εγκληματολογικά εργαστήρια προκειμένου να εξεταστεί για τυχόν αποτυπώματα και DNA.
Επιπλέον, στα νύχια του άτυχου 14χρονου βρέθηκε ξένο γενετικό υλικό που αποκαλύπτει την ταυτότητα του δράστη, και αποδεικνύει ότι το θύμα είχε παλέψει για τη ζωή του.
Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι άνδρες του τμήματος εγκληματολογικών ερευνών της Θεσσαλονίκης έχουν στη διάθεσή τους και το υλικό μιας κάμερας κλειστού κυκλώματος, η οποία είναι τοποθετημένη σε σπίτι από το οποίο πέρασε ο 14χρονος.
Οι αρχές πάντως φέρονται να ψάχνουν το δράστη στο φιλικό περιβάλλον του 14χρονου, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, ένας από τους φίλους του έχει οδηγηθεί μαζί με τους γονείς του στο αστυνομικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης για καταθέσεις.
Όπως αναφέρουν πληροφορίες, ο νεαρός το βράδυ του Σαββάτου, ήταν με την παρέα του σε εκδήλωση που έγινε στο αναψυκτήριο Γέφυρας και μετά το τέλος της έφυγε μαζί με τους φίλους του με τους οποίους χωρίστηκε γύρω στις 12 το βράδυ. Έκτοτε άρχισαν να αγνοούνται τα ίχνη του αγοριού καθώς δεν έφτασε ποτέ σπίτι του με τους τους γονείς του να αγωνιούν.
Το μυστήριο λύθηκε το πρωί της Κυριακής, γύρω στις 10:30 όταν κάτοικος του χωριού που μένει κοντά στο Γυμναστήριο ανακάλυψε τη σορό του νεαρού.
Στο σημείο έφτασαν αμέσως αστυνομικές δυνάμεις και άντρες του τμήματος εγκλημάτων κατά ζωής, ενώ κλήθηκε και ιατροδικαστής.
Το θύμα αντιστάθηκε
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, το θύμα βρέθηκε μαχαιρωμένο με δύο μαχαιριές στο λαιμό, ενώ υπάρχουν ενδείξεις ότι αντιστάθηκε. Στο σημείο που βρέθηκε η σορός του εντοπίστηκε και το κινητό του τηλέφωνο απενεργοποιημένο όπως και τα χρήματα που είχε μαζί του.
Η ανακοίνωση της αστυνομίας
Η αστυνομία αναφέρει σε ανακοίνωσή της:
Σήμερα και ώρα 10:30, στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης, βρέθηκε νεκρός από περίοικους και περιπολούντες αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Αγίου Αθανασίου, 14χρονος.
Σύμφωνα με αυτοψία κας. Ιατροδικαστή, ο ανήλικος έφερε τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο στην τραχηλική χώρα.
Στο σημείο μετέβη συνεργείο της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, για την εξερεύνηση του χώρου.
Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.
Τι βλέπει ο ιατροδιαστής
Για ανθρωποκτονία κάνει λόγο ο ιατροδικαστής που εξέτασε τον 14χρονο στην Γέφυρα Θεσσαλονίκης, η σορός του οποίου εντοπίστηκε το πρωί στο κλειστό γυμναστήριο της περιοχής, μετά από δήλωση εξαφάνισης των γονιών του. Στο λαιμό του παιδιού υπάρχουν τραύματα από μαχαίρι και όπως αναφέρει σε επίσημη ανακοίνωσή της η αστυνομία, ο ανήλικος διαπιστώθηκε ότι φέρει τραύμα από αιχμηρό αντικείμενο στην τραχηλική χώρα.
Ο ανήλικος βρέθηκε νεκρός από περίοικους και περιπολούντες αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Αγίου Αθανασίου, ενώ στο σημείο μετέβη συνεργείο της υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, για την διερεύνηση του χώρου. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.
Συγκλονισμένοι οι κάτοικοι του χωριού
Στο μεταξύ, σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του χωριού Γέφυρα, Λουκάς Ευσταθιάδης, περιέγραψε τον 14χρονο ως «φιλήσυχο παιδί, από μια οικογένεια που δεν είχε πειράξει ποτέ κανέναν». «Έχουμε πέσει από τα σύννεφα. Χθες το βράδυ κατέβαινε με έναν φίλο του από το αναψυκτήριο του χωριού. Χάθηκαν τα ίχνη του σε μια απόσταση 500 μέτρων, μέχρι να πάει σπίτι του», συμπλήρωσε ο κ. Ευσταθιάδης.


Πηγή: iefimerida.gr
- See more at: http://www.tsantiri.gr/ellada/konta_stin_exichniasi_tou_egklimatos_i_elas_-ti_prodose_ton_drasti_pou_ekopse_tin_karotida_tou_14chronou/#sthash.TKTjgebN.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου