Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΣΚΥΡΟΥ!

Επιστολή έστειλε η ΠΦΠΟ την Τρίτη 14 Ιουνίου 2016 προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Σκύρου, το Αστυνομικό Τμήμα καθώς και τον Δήμαρχο Σκύρου. Η Επιστολή κοινοποιήθηκε στην Εισαγγελέα Αρείου Πάγου, στον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας και στην Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας...
Στόχος αυτής της επιστολής δεν είναι βέβαια να δυσφημήσουμε το νησί της Σκύρου αλλά να συμβάλλουμε στο να αλλάξει προς το καλύτερο αφενός η ζωή των ζώων εκεί αφετέρου η γενικότερη εικόνα του νησιού.
Χρόνια τώρα η φιλοζωική οικογένεια τόσο τοπικά όσο και κεντρικά προσπαθεί να αφυπνίσει τις αρμόδιες αρχές, αστυνομικές, εισαγγελικές, αυτοδιοικητικές κυρίως όσον αφορά τις συνθήκες διαβίωσης των σκύλων των κτηνοτρόφων αλλά εις μάτην.
 

Κανείς δεν τους ακουμπά, κανείς δεν ενδιαφέρεται, οι όποιες δε ενέργειες γίνονται διεκπεραιωτικά χωρίς να λύνουν το θέμα, ενώ οι κτηνοτρόφοι της Σκύρου συνεχίζουν να βασανίζουν τα ποιμενικά σκυλιά τους, χειμώνα καλοκαίρι.
Στις πιο δύσβατες περιοχές θα συναντήσει κανείς τέτοια ζώα καταδικασμένα σε μοναξιά, καύσωνα, παγετό, χωρίς καμία κτηνιατρική φροντίδα, όπως θα δείτε απο τις πολύ πρόσφατες φωτογραφίες ζώων σπαρμένων παντού και στο πουθενά.
 

Τα περισσότερα απο αυτά πεθαίνουν μαζί με την αλυσίδα τους ως να πρόκειται για άδεια σακιά ή άψυχα αντικείμενα.
Σαν το σκυλί της φωτογραφίας που τυχαία εντόπισε κάποιος περιπατητής και έτσι ενημερωθήκαμε και εμείς και οι τοπικές αρχές.
Πόσα άλλα νεκρά ζώα δεν τα παίρνει κανείς είδηση και πεθαίνουν αργά και βασανιστικά αφου τα θερίζουν οι αρρώστιες και οι καιρικές συνθήκες;
Απαιτούμε απο τις καθ ύλην αρμόδιες αρχές, Δήμο, Αστυνομία, Εισαγγελία
    α. να σταματήσουν τώρα αυτό το αίσχος στην Σκύρο και να επιβληθούν οι κυρώσεις ποινικές και κυρίως διοικητικές σε όλους τους ιδιοκτήτες τέτοιων ζώων.
    β. στον ιδιοκτήτη του νεκρού ζώου της φωτογραφίας, τον οποίο αναγνωρίζει και ο Δήμαρχος του νησιού σε συνομιλία του με μάρτυρα, κατά του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη να βεβαιωθούν και ακολούθως επιβληθούν τώρα όλα τα διοικητικά πρόστιμα, όπως για θανάτωση-κακοποίηση ζώου, έλλειψη ηλεκτρονικής σήμανσης, έλλειψη βιβλιαρίου υγείας, έλλειψη κατάλληλου καταλύματος, έλλειψη συνθηκών ευζωίας στην δε αντίθετη περίπτωση θα υποχρεωθούμε να προβούμε στα νόμιμα κατά των συγκεκριμένων αρμοδίων αρχών.
    γ. να ελεγχθεί η πιθανότητα παράνομης εκτροφής σκύλων.
    δ. άμεση απομάκρυνση του δεύτερου σκυλιού που βρίσκεται στο ίδιο σημείο με το νεκρό καθώς και του νέου σκυλιού και εν δυνάμει νέου υποψήφιου θύματος, με το οποίο αντικατέστησαν το νεκρό και βεβαίωση όλων των διοικητικών προστίμων και για τα δυο αυτά σκυλιά, παρακολούθηση της ευζωίας τους, τα οποία και θα πρέπει να μεταφερθούν στην οικία του ιδιοκτήτη τους με όλες τις νόμιμες συνθήκες ευζωίας τους.
    ε. στην περίπτωση που δεν μπορούν να εντοπιστούν οι ιδιοκτήτες των διάσπαρτων παντού σκυλιών, ώστε να υποστούν τις προβλεπόμενες κυρώσεις και να τα μεταφέρουν με τις νόμιμες συνθήκες ευζωίας στα σπίτια τους και χωρίς ποτέ να τοποθετήσουν ξανά ζώο στο πουθενά, τότε να απομακρυνθούν τα σκυλιά ως αδέσποτα βάσει και του άρθρου 1 του νόμου 4039/12 και τον ορισμό του δεσποζόμενου και αδέσποτου ζώου συντροφιάς και ο Δήμος σε συνεργασία με τους πολίτες του νησιού αλλά και τα φιλοζωικά σωματεία και την Ομοσπονδία μας, να μεριμνήσει για την τύχη αυτών των ζώων.
    στ. Η Δημοτική Αρχή οφείλει να μεριμνήσει επίσης για την ενημέρωση των πολιτών για τις υποχρεώσεις τους απέναντι στα ζώα και η Αστυνομία για τον έλεγχο της μη τοποθέτησης ξανά τέτοιων σκύλων σκιάχτρων.
    ζ. συνημμένα αποστέλλουμε λίστα την οποία κατάρτισε ο ίδιος ο Δήμος Σκύρου παλαιότερα με τους ιδιοκτήτες και τα σημεία, όπου βρίσκονται ζώα κτηνοτρόφων.
Καλούμε και παρακαλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργειου Προστασίας του Πολίτη, το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ και την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου να δράσουν άμεσα και αποτελεσματικά στην Σκύρο αλλά και στην υπόλοιπη χώρα, όπου σε πλείστες όσες περιοχές παρατηρούμε τέτοιες εικόνες τραγικές. 
Επιτέλους κάποιος πρέπει να βάλει ένα τέλος στις συνθήκες αυτές διαβίωσης των ζώων.
 
Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία
    
 
      

1 σχόλιο:

  1. ΝΤΡΟΠΗ !!!
    ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΣΚΥΡΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΚΛΗΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ...
    ΑΓΡΙΑΝΘΡΩΠΟΙ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή