Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

ΧΑΜΟΣ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΜΕ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΗ! ΝΕΚΡΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ!

Αιματηρή κατάληξη είχε το βράδυ της Δευτέρας υπόθεση ομηρίας στα περίχωρα του Παρισιού. 

Όπως μετέδωσε το Reuters, ένας αξιωματικός της αστυνομίας και η...
σύζυγός του είναι νεκροί, ενώ το 3χρονο αγοράκι τους μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε εμφανή κατάσταση σοκ. 

Η υπόθεση ομηρίας εκτυλίχθηκε στο σπίτι της οικογένειας στο προάστιο Μανιανβίλ (56 χλμ. δυτικά του κέντρου της γαλλικής πρωτεύουσας). Ο δράστης, ονόματι Λαρόσι Αμπάλα, σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια επιχείρησης των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας.

Την ευθύνη για το αιματηρό συμβάν ανέλαβε το Ισλαμικό Χαλιφάτο -πληροφορία που επιβεβαίωσε και το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης τζιχαντιστικών ιστοτόπων SITE.

Τον κάρφωσε 9 φορές στην κοιλιά

Ο Ζαν Μπαπτίστ Σαλβέν, 42 ετών, εργαζόταν στο δικαστικό τμήμα της αστυνομίας και μαζί με τη σύζυγό του δούλευαν για το Υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας.

Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, και ύστερα από αρκετές προσπάθειες να τον πείσουν να παραδοθεί, άνδρες της ειδικής μονάδας RAID επενέβησαν​Δέχτηκε την επίθεση του ενόπλου όταν επέστρεφε στο σπίτι του, φορώντας πολιτικά. Σύμφωνα με δημοσίευμα στη γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», ο δράστης τον μαχαίρωσε 9 φορές στην κοιλιακή χώρα. Στη συνέχεια μπήκε στο σπίτι του θύματος και κράτησε ομήρους για αρκετή ώρα τη σύζυγο και το παιδί του. Από την πρώτη στιγμή στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και ασθενοφόρα. Περιπολικά με πάνοπλους αστυνομικούς βρίσκονταν σταθμευμένα σε κεντρικά σημεία περιμετρικά της κατοικίας, την ώρα που ελεύθεροι σκοπευτές είχαν ακροβολιστεί στις ταράτσες σπιτιών.

Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, και ύστερα από αρκετές προσπάθειες να τον πείσουν να παραδοθεί, άνδρες της ειδικής μονάδας RAID επενέβησαν. Ακούστηκαν πυροβολισμοί και εκρήξεις πριν τελικά γίνει γνωστό ότι ο δράστης είναι νεκρός, ενώ το ίδιο ισχύει και για τη σύζυγο του 42χρονου αστυνομικού.





Χάρτης με το προάστιο του Παρισιού
Χάρτης με το προάστιο του Παρισιού

Ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί αν η γυναίκα σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης ή είχε δολοφονηθεί νωρίτερα από τον δράστη. Για την ώρα τα κίνητρα του ενόπλου παραμένουν άγνωστα, σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας.

Σοκ προκαλούν όσα αποκαλύπτει τo γαλλικό δίκτυο BFMTV. Όπως μεταδίδει, o δράστης χρησιμοποίησε μία εφαρμογή στο Facebook -το Facebook Live- για να βιντεοσκοπήσει ζωντανά τον εαυτό του την ώρα που βρισκόταν στο σπίτι του άτυχου ζευγαριού!

Στο βίντεο -στο οποίο απεικονίζονται τα δύο θύματα- απεικονίζεται ο 25χρονος δράστης να αναλαμβάνει την ευθύνη της διπλής δολοφονίας. Στη συνέχεια, «ανέβασε» το βίντεο -το οποίο διαρκεί 13 λεπτά και 15 δευτερόλεπτα- στον λογαριασμό του στο Facebook. 

Νωρίτερα, η εφημερίδα «Le Figaro» μετέδωσε πως πριν γίνει η επέμβαση της αστυνομίας, ο Λαρόσι Αμπάλα ανέβασε στο Facebook -μετά την σφαγή του ζευγαριού- ένα μήνυμα για όσα έκανε αλλά και τις φωτογραφίες των θυμάτων του. «Το Euro θα γίνει ένα νεκροταφείο», έγραφε στο σχετικό μήνυμά του, επισημαίνοντας ότι αυτοί που μπαίνουν στο στόχαστρο είναι αστυνομικοί, φύλακες, δημοσιογράφοι και βιαστές. Αφότου σκότωσε το ζευγάρι, έγραψε στο Facebook: «Δεν έχω αποφασίσει τι να κάνω με το παιδί»! 


zougla.gr, με πληροφορίες από Reuters, AFP, Associated Press

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου