Σάββατο 18 Ιουνίου 2016

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΟΚ ΚΑΙ ΥΠΟΥΛΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ! ΑΠΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΗ ΡΩΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΡΙΟ! ΠΑΝΩ ΑΠΟ 4.000 ΑΘΛΗΤΕΣ...

Η εθνική ομάδα στίβου της Ρωσίας δεν θα δώσει, τελικά, το "παρών" στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, αφού η IAAF δεν προχώρησε σε...

άρση της τιμωρίας αποκλεισμού, που είχε επιβληθεί αρχικά μέχρι τον προσεχή Νοέμβριο, λόγω των σκανδάλων ντόπινγκ στον ρωσικό αθλητισμό.
Αρχικά, ο αποκλεισμός ήταν προσωρινός, με την προϋπόθεση πως οι Ρώσοι θα τηρούσαν τα προαπαιτούμενα που είχαν προβλεφθεί, μετά το σκάνδαλο ντόπινγκ που είχε ξεσπάσει. Κάτι τέτοιο δε συνέβη ποτέ (δεν εναρμονίστηκαν ουσιατικά με με τον κώδικα αντιντόπινγκ της IAAF), με αποτέλεσμα η παγκόσμια ομοσπονδία να διατηρήσει την ποινή αποκλεισμού που τους έχει επιβάλει.
Η εξοντωτική ποινή αφορά 4.027 Ρώσους αθλητές του στίβου, οι οποίοι δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε διεθνείς διοργανώσεις.
"Έγινε πρόοδος αλλά το πρόγραμμα αντί - ντόπινγκ της ρωσικής ομοσπονδίας δε μπορεί να γίνει αποδεκτό" δήλωσε ο πρόεδρος της IAAF, Σεμπάστιαν Κόου ενώ ο Νορβηγός Ρούνε Άντερσεν σημείωσε ότι η Ρωσία απέχει 18 με 24 μήνες από το να φτάσει σε ικανοποιητικό επίπεδο, συμπληρώνοντας, πάντως, ότι εξετάζεται ειδικός κανονισμός, ώστε να συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο οι "καθαροί" αθλητές.
Οι αθλητές των οποίων το όνομα δεν ενεπλάκη με ντόπινγκ, ίσως καταφέρουν να αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η κατάσταση θα ξεκαθαριστεί οριστικά στις 21 Ιουνίου, όταν και η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή θα συγκαλέσει εκτάκτως ολομέλεια, προκειμένου να αποφασίσει για το μέλλον των "καθαρών" αθλητών.
Αυτή είναι η πρώτη φορά που αποκλείεται χώρα από τους Ολυμπιακούς αγώνες, λόγω σκανδάλου ντόπινγκ. Όπως είναι φυσικό, αναμένονται έντονες αντιδράσεις από τους αθλητές, αλλά και από την πολιτική αρχή της Ρωσίας, η οποία έχει καταστήσει σαφές πως έχει κάνει πολλά βήματα προόδου στην αντιμετώπιση του ντόπινγκ. Οι Ρώσοι είναι διατεθειμένοι να πάνε την υπόθεση στο CAS.
"Καταλαβαίνω ότι η IAAF πρέπει να λάβει αυστηρά μέτρα για την εξάλειψη του ντόπινγκ, αλλά νομίζω ότι δεν είναι δίκαιο να απαγορεύσουν σε εμένα και στους άλλους "καθαρούς" αθλητές να αγωνιστούν", τόνισε η Ρωσίδα επικοντίστρια, Γελένα Ισινμπάγεβα.
newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου