Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

Ο ΑΘΛΙΟΣ ΦΙΛΗΣ ΠΑΕΙ NΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣEI ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ! ΠΡΩΤΑ ΚΑΤΑΡΓΕΙ-ΣΥΓΧΩΝΕΥΕΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ! Ο ΧΟΝΤΡΟΣ ΩΣ ΟΔΟΣΤΡΩΤΗΡΑΣ ΙΣΟΠΕΔΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ! ΘΕΛΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΥΣ....

Αυτός ο χοντρός ήρθε ως οδοστρωτήρας για να ισοπεδώσει ό,τι έχει δημιουργηθεί επί δεκαετίες στην Παιδεία μας. Καταργεί τις παρελάσεις, καταργεί τα Θρησκευτικά και τα μετατρέπει σε μάθημα θρησκειολογίας, καταργεί την πρωινή προσευχή, καταργεί διδακτικές ώρες από τα Γυμνάσια και αυξάνει τα διαλείμματα. Τα ισοπεδώνει όλα ο άθλιος! 
Τώρα είναι έτοιμος να καταργήσει και τα ΕΠΑΛ. Ξεκινά με κατάργηση εκπαιδευτικών τομέων- ειδικοτήτων, με συγχωνεύσεις άλλων, για να ολοκληρώσει το έγκλημά του με τη συρρίκνωση και οριστική κατάργηση των Επαγγελματικών Λυκείων. 
Ο Σύλλογος καθηγητών του   7ου ΕΣΠ. ΕΠΑΛ Χαλανδρίου, με αφορμή τη νέα επιδρομή του Φίλη απέστειλε την παρακάτω επιστολή διαμαρτυρίας...


Ανοικτή επιστολή του Συλλόγου καθηγητών του   7ου ΕΣΠ. ΕΠΑΛ Χαλανδρίου
Ο Σύλλογος καθηγητών του 7ου Εσπ. ΕΠΑΛ Χαλανδρίου αισθάνεται επιτακτική την ανάγκη να πάρει θέση απέναντι στην φημολογούμενη κατάργηση – συγχώνευση τομέων των ΕΠΑΛ. Η φημολογία αυτή παίρνει "επίσημη μορφή" μετά την ενημέρωση του Διευθυντή της Δ.Δ.Ε. Β΄ Αθήνας Αθανάσιου Φαλούκα προς τους Διευθυντές των ΕΠΑΛ και ΣΕΚ Β΄ Αθήνας.
Ως εκπαιδευτικοί  λειτουργοί δηλώνουμε ότι εκφράζουμε την αντίθεσή μας σε πολιτικές και υποδείξεις που δεν στηρίζονται ούτε νομοθετικά, ούτε συμβαδίζουν με τον κοινωνικό χαρακτήρα που οφείλει να έχει η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Προκειμένου να στηρίξουμε αυτή μας τη θέση, αναφέρουμε ενδεικτικά:
1.       Οι τομείς και οι ειδικότητες που λειτουργούν αυτή τη στιγμή στα ΕΠΑΛ είναι κατοχυρωμένοι με Προεδρικά Διατάγματα και νόμους και μόνο με αντίστοιχης βαρύτητας αποφάσεις μπορούν να ανατραπούν.
2.       Για τη λειτουργία ή κατάργηση τομέων-ειδικοτήτων σημαντικό  ρόλο έχει η εισήγηση των Δημοτικών Επιτροπών Παιδείας, οι  οποίες προφανώς  παρακάμφθηκαν.
3.       Ο Δήμος Ν.Ιωνίας στον οποίο λειτουργεί το εσπερινό ΕΠΑΛ όπου φημολογείται ότι θα μεταφερθεί δικός μας τομέας και ότι θα μας «δώσει» αντίστοιχα ένα δικό του τομέα δεν είναι εύκολα προσβάσιμος από  τους  μαθητές μας.  Τα Μέσα Μαζικής  Μεταφοράς δεν υποστηρίζουν  τη μετακίνηση των μαθητών μας από και προς τα προαναφερθέντα σχολεία. (Και  τα δύο εσπερινά ΕΠΑΛ συγκεντρώνουν μαθητές εργαζόμενους στις περιοχές των ΕΠΑΛ, ενώ κατοικούν σε πολύ μακρινές περιοχές π.χ. στο εσπ. ΕΠΑΛ Χαλανδρίου έχουμε μαθητές από Ραφήνα, Κορωπί, Αρτέμιδα, Πεντέλη, Ωρωπό κλπ.)
4.       Μέχρι τη λήξη των νόμιμων προθεσμιών για τις εγγραφές του επομένου σχολικού έτους κανείς δεν μπορεί να προβλέψει  τον αριθμό των εγγραφών ανά τομέα και ειδικότητα, ούτε προκαταβολικά να καταργήσει υποτιθέμενα και μόνο ολιγομελή τμήματα.
5.       Δεν πρέπει να αγνοείται ο κοινωνικός χαρακτήρας των εσπ. ΕΠΑΛ, καθώς υποστηρίζουν εργαζόμενους και άνεργους μαθητές με χαμηλά κατά βάση εισοδήματα που ευελπιστούν στη μορφωτική και επαγγελματική τους πρόοδο. Σε αντίστοιχες περιπτώσεις π.χ. μετά το κλείσιμο ολιγομελών τμημάτων, οι μαθητές μας αδυνατώντας να μεταφερθούν σε άλλα σχολεία εγκατέλειψαν τις σπουδές τους.

Για όλους τους παραπάνω λόγους παρακαλούμε όλους τους αρμόδιους φορείς  να αναθεωρήσουν τη  στάση τους  με γνώμονα την εύρυθμη λειτουργία των εσπερινών ΕΠΑΛ και το συμφέρον των μαθητών μας.  



                                                             Χαλάνδρι  14/6/16


3 σχόλια:

  1. Αγραμματος, αξεστος, βουβαλος, μασωνος...
    Τι απαιτησεις μπορουμε να εχουμε απο δαυτον ???
    Ας καμαρωνουμε τα κιλα του, την κοιλια του, την ηλιθιοτητα του, την αμορφωσια του και την κοιμισμενη μαπα του !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εδώ δεν ξέρει τι σημαίνει δάδα και τι λαμπάδα!
    Ζητάτε εσείς τώρα να αναθεωρήσει την στάση του για τα ΕΠΑΛ!
    Μακριά που είστε νυχτωμένοι!

    Μ.Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή