Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

ΞΕΚΑΡΔΙΖΕΤΑΙ ΣΤΑ ΓΕΛΙΑ Ο ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕ ΓΙΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!

Δείτε φάτσα και βγάλτε συμπέρασμα. Αυτός ο τύπος που αντικατέστησε τον Βαρουφάκη, γιατί εκείνος δεν προσκύνησε τα μνημόνια, ξεκαρδίζεται...

στα γέλια επειδή συμφώνησε σε νέα σφαγή του λαού, με "κόφτη" που θα τσακίζει κάθε τόσο μισθούς και συντάξεις. 
Μιλάμε για πολιτικό κτήνος. 
Το σχετικό ρεπορτάζ που ακολουθεί από το briefingnews.gr
Πρίν από λίγη ώρα βγήκε στην δημοσιότητα το κείμενο για το συμπληρωματικό μνημόνιο, που έδωσαν το πράσινο φως σήμερα οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης. 
Σε 41 σελίδες καταγράφονται οι νέες υποχρεώσεις που καλείται να εκπληρώσει η ελληνική κυβέρνηση, καθώς και οι δημοσιονομικοί στόχοι που πρέπει να επιτύχει. Ταυτόχρονα, στάλθηκε και επικαιροποιημένη λίστα με τις ιδιωτικοποιήσεις στις οποίες πρέπει να προχωρήσει η Ελλάδα. 
Όπως αναφέρεται στο κείμενο, η εφαρμογή της μεταρρυθμιστικής ατζέντας είναι η βάση στην οποία θα στηριχθεί η βιώσιμη ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και θα πρέπει να στηριχθεί σε τέσσερις πυλώνες:
α. Επίτευξη βιώσιμων δημοσιονομικών μεγεθών,
β. Διασφάλιση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας,
γ. Στόχευση σε ανάπτυξη, ανταγωνιστικότητα και επενδύσεις και
δ. Δημιουργία ενός σύγχρονου κράτους και σύγχρονης δημόσιας διοίκησης.
Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Πέμπτης οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης εισηγήθηκαν θετικά προς τον ESM προκειμένου να προχωρήσει η εκταμίευση της δόσης των 7,5 δισ. ευρώ. 
Όπως επισήμανε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, «σήμερα εγκρίθηκε το επικυρωμένο μνημόνιο, στο οποίο περιλαμβάνεται και ο προληπτικός δημοσιονομικός μηχανισμός. Με αυτό τον τρόπο ανοίγει ο δρόμος, ούτως ώστε στην αυριανή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου να υπάρξει και η τελική έγκριση». Μάλιστα ο κ. Ντάισελμπλουμ τόνισε ότι η απόφαση ήταν ομόφωνη.
Προκειμένου να προχωρήσει η εκταμίευση, θα πρέπει και τυπικά αύριο το διοικητικό συμβούλιο του ESM να «σφραγίσει» την πρόταση, ενώ, βάσει των εκτιμήσεων που υπάρχουν, η δόση των 7,5 δισ. ευρώ θα φθάσει στα ελληνικά ταμεία στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, πιθανώς και τη Δευτέρα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου