Κυριακή 12 Ιουνίου 2016

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΟ ΟΡΛΑΝΤΟ ΤΩΝ ΗΠΑ ΑΠΟ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΗ! 50 ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ. ΔΟΘΗΚΕ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΔΡΑΣΤΗ, ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ

Ορλάντο: Με τις ΗΠΑ σε κατάσταση σοκ μετά το πλέον αιματηρό επεισόδιο με μαζικούς πυροβολισμούς στην πρόσφατη ιστορία τους, λογαριασμός στο Twitter που φέρεται να συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος αναρτά φωτογραφία που ισχυρίζεται ότι απεικονίζει τον Ομάρ Ματίν, ο οποίος έχει αναγνωριστεί ως δράστης του μακελειού στο γκέι...


κλαμπ Pulse στο Ορλάντο της Φλόριντα. «Ο άνδρας που πραγματοποίησε την επίθεση στο νυχτερικό κέντρο της Φλόριντα σκοτώντας 50 ανθρώπους και τραυματίζοντας δεκάδες» αναφέρεται δίπλα στη φωτογραφία, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters. 
Δεν έχει υπάρξει καμία ανακοίνωση από το Ισλαμικό Κράτος επί του παρόντος. Δεν είναι εφικτό να επαληθευτεί εάν η φωτογραφία εικονίζει όντως τον Ομάρ Ματίν, σημειώνει το Reuters. Φωτογραφίες του ίδιου προσώπου αναρτήθηκαν και σε άλλους λογαριασμούς στο Twitter που συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος, ενώ υποστηρικτές των τζιχαντιστών «χαιρέτιζαν» σε μηνύματά τους την επίθεση. Το όνομα του δράστη, που διέρρευσε από ορισμένα μέσα ενημέρωσης, δεν έχει δοθεί ακόμη επισήμως στη δημοσιότητα.. 
Το FBI ανακοίνωσε ότι θα ενημερώσει πρώτα τους συγγενείς του προτού να προβεί σε ανακοινώσεις. Σύμφωνα πάντα με την ομοσπονδιακή αστυνομία, ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί εάν επρόκειτο για έγκλημα μίσους, τρομοκρατική ενέργεια ή για βίαιη επίθεση. Οι αρχές πάντως είναι πεπεισμένες ότι δεν υπάρχει άλλη απειλή, γεγονός που σημαίνει ότι ο ένοπλος έδρασε μόνος του. Οι αρχές χειρίζονται τους πυροβολισμούς ως πράξη τρομοκρατίας, και αρχικά το FBI είχε επισημάνει ότι «υπάρχουν ενδείξεις ότι ο ένοπλος ίσως έκλινε προς την ριζοσπαστική ισλαμιστική ιδεολογία». Σύμφωνα με το CBS News, ο 29χρονος Ματίν διέμενε στο Πορτ Σεντ Λούσι της Φλόριντα και δεν είχε ποινικό μητρώο. Κατά πληροφορίες το όνομά του δεν περιλαμβανόταν σε λίστα υπόπτων για τρομοκρατία, όπως μεταδίδει το BBC. 
Πηγή: news.in.gr,philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου