Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

ΝΙΚΟΣ ΓΚΑΛΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΪΚΛ ΤΖΟΡΝΤΑΝ! ΕΝΑ ΣΠΑΝΙΟ ΒΙΝΤΕΟ. ΔΕΙΤΕ ΤΟ...

Mονομαχία Νίκου Γκάλη εναντίον Μάικλ Τζόρνταν! Ολόκληρο το κείμενο και το βίντεο από το αρχείο του Νίκου Γκάλη.

Ιδού:

Το περίφημο παιχνίδι ανάμεσα στην Εθνική μας και το πανεπιστήμιο της...
Βόρειας Καρολίνας, το Νοέμβρη του 1983, και συγκεκριμένα το ένα από τα δύο.

Ο 20χρονος δευτεροετής Μάικλ Τζόρνταν, με το 23 από τότε, πάτησε ελληνικό έδαφος και αντιμετώπισε τον Νίκο Γκάλη, με το 7 στην πλάτη!

Το βίντεο δεν είναι από τηλεοπτική μετάδοση. Είναι η λήψη από βιντεοκάμερα της εποχής η οποία προοριζόταν αποκλειστικά για το αρχείο του προπονητή της Βόρειας Καρολίνας Ντιν Σμιθ, και υπάρχει μόνο στα αρχεία του Πανεπιστημίου.

Η εικόνα βέβαια είναι πολύ καθαρή και ευκρινής, αλλά δεν υπάρχει ήχος, και φυσικά μετάδοση. Το ματς είναι ολόκληρο, απλά έχουν κοπεί τα κενά διαστήματα όπου δεν παιζόταν παιχνίδι! Όπως και να χει....πιστεύω ότι είναι συλλεκτικό και ιστορικό παιχνίδι, κι ακόμη και μια τέτοια λήψη είναι καλύτερη από το τίποτα!

Στα αγωνιστικά τώρα, με την Εθνική δεν αγωνίστηκε ο Παναγιώτης Γιαννάκης, ο οποίος είχε μείνει στην Αθήνα. Στο ματς της επόμενης ημέρας στο κλειστό του Σπόρτιγκ όμως, ο Νικος Γκάλης δεν ταξίδεψε από Θεσσαλονίκη και ο Παναγιώτης Γιαννάκης αγωνίστηκε. Ο Γκάλης σκόραρε 24 πόντους ενώ ο Τζόρνταν 34, ο οποίος αργότερα δήλωσε, «Είναι ένας πλήρης παίκτης. Δεν περίμενα να δω έναν τέτοιο σκόρερ από την Ευρώπη, ειδικά από τη χώρα σας».

Η North Carolina επικράτησε της Εθνικής μας με 100-83. Δεν υπάρχει κάτι άλλο να πούμε παρά...Michael and Nick on fire!!! (Στο 29:23 του βίντεο απολαύστε ανάποδο κάρφωμα του Μάικλ Τζόρνταν!)

ΕΛΛΑΔΑ: Γκάλης 24, Ανδρίτσος 16, Σακελλαρίου 2, Κοκολάκης 20, Κατσούλης 10, Σταυρόπουλος 2, Ρωμανίδης 2, Καρατζουλίδης 4, Φιλίππου 1, Μάλλαχ 2, Σκροπολίθας, Αγιασωτέλης.

ΝΟΡΘ ΚΑΡΟΛΑΪΝΑ: Πέτερσον 4, Τζόρνταν 34, Χιλ 8, Τόμπσον 8, Πέρκινς 14, Μπραντ Ντόχερτι 14, Ματ Ντόχερτι 7, Έξουμ 4, Μάρτιν 4, Σμιθ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου