Κυριακή 12 Ιουνίου 2016

ΜΕΓΑΛΗ ΞΕΦΤΙΛΑ! ΚΑΙ...ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΣΤΟ GAY PRIDE, ΛΟΓΩ ΤΗΣ... ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗΣ ΑΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ! KΑΤΕΞΕΥΤΕΛΙΣΑΝ ΤΗΝ ΤΙΜΗΜΕΝΗ ΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ!

Γράφει ο Αθανάσιος Βασιλόπουλος
Αφού έχουμε δει όλα τ' άλλα, με την «πρώτη/ δεύτερη φορά αριστερά», θα δούμε σήμερα και. προοδευτικούς αστυνομικούς να παρελαύνουν στο διαβόητο Gay Pride, κατεξευτελίζοντας την τιμημένη στολή του Έλληνα αστυνομικού! Ιδού η επιστολή συμμετοχής που έστειλε στους...
διοργανωτές ο συνδικαλιστής της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, Φώτης Παγιαύλας...
- ο οποίος στην γνωστή ομάδα που λυμαίνεται το χώρο και δεν θέλει να έχει καμία συνδικαλιστική επαφή με την τρίτη πολιτική δύναμη της χώρας:
«Εκπροσωπώ την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών (εφεξής ΕΑΣΥΑ) στο 12ο Άθενς Πράιντ, ύστερα από απόφασή της, γιατί:
Α) Τα τελευταία χρόνια η άνοδος της ακροδεξιάς στην Ελλάδα καθίσταται επικίνδυνη. Το Δίκτυο Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας το 2015 κατέγραψε 273 περιστατικά, από τα οποία στα 185 στοχοποιήθηκαν ΛΟΑΔ+ άτομα. Όλοι οι προοδευτικοί χώροι οφείλουν να αντιδράσουν. Και η ΕΑΣΥΑ που βρίσκεται δίπλα όχι μόνο στους ανυπεράσπιστους αστυνομικούς, αλλά και στους κατατρεγμένους πρόσφυγες και μετανάστες, που λέει όχι στον ρατσισμό, στέκεται ΚΑΙ δίπλα στην μεγαλύτερη εκδήλωση των ανθρώπων που δεν έχουν τον κυρίαρχο σεξουαλικό προσανατολισμό.
Β) Σκοπός του δευτεροβάθμιου οργάνου της ΕΑΣΥΑ, της ΠΟΑΣΥ, είναι μεταξύ άλλων η συμβολή στη βελτίωση της κοινωνικής νομοθεσίας και η πάλη για την κοινωνική πρόοδο και ειρήνη. Έχουν πολλά να γίνουν στη χώρα μας για την πλήρη και ουσιαστική ισότητα των ΛΟΑΔ+ ατόμων. Το (λειψό) Σύμφωνο Συμβίωσης ψηφίστηκε μόλις πριν κάποιους μήνες και ακόμη δεν έχει επιτευχθεί η νομοθέτηση για την ταυτότητα φύλου.
Γ) Η ΕΛΑΣ δείχνει να παραμένει απαθής και στάσιμη στις κοινωνικές εξελίξεις. Σε μια τόσο μεγάλη εκδήλωση- θεσμό, όπως είναι το Άθενς Πράιντ, με συμμετοχή 20000 και πλέον ανθρώπων και που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και της Περιφέρειας Αττικής, η ΕΛΑΣ θα έπρεπε να εκπροσωπείται επισήμως, τουλάχιστον από το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας Αττικής. Άλλωστε, αυτό πράττουν οι αστυνομίες άλλων προηγμένων χωρών στα δικά τους πράιντ- παρέιντ. Η ΕΑΣΥΑ είναι επιβεβλημένο να καλύψει και καλύπτει αυτό το κενό της φυσικής μας ηγεσίας. 
Δ) Εμείς οι αστυνομικοί είμαστε σκληρά εργαζόμενοι, ιδιαίτερα τώρα στις εποχές των μνημονίων που μας έχουν πλήξει και εμάς βάναυσα. Επίσης, και εμείς υφιστάμεθα από μερίδα κόσμου στερεοτυπική αντιμετώπιση, ρατσισμό και αστυνομοφοβία. Οπότε, και εμείς ζητούμε από την ΛΟΑΔ+ κοινότητα αλληλοσεβασμό και αλληλοκατανόηση.
Ε) Να πούμε μαζί: όχι στον ρατσισμό, όχι στην προκατάληψη, όχι στην ρητορική μίσους, ναι στα ανθρώπινα δικαιώματα, ναι στις ατομικές ελευθερίες, ναι στον σεβασμό των συνανθρώπων μας».
Αυτούς εκλέξατε για να σας εκπροσωπούν, φίλοι αστυνομικοί! Καμαρώστε τους τώρα και ετοιμαστείτε να αντιμετωπίσετε την κοινωνική κατακραυγή, που -δυστυχώς!- θα πέσει «επί δικαίων και αδίκων»!

1 σχόλιο: