Σάββατο 18 Ιουνίου 2016

ΕΚΤΑΚΤΟ! ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ 40 ΝΕΟΥΣ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ! ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ! ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΕΓΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΙΣΛΑΜΟΕΙΣΒΟΛΕΙΣ! ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΕ ΑΤΕΛΕΙΩΤΟΥΣ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΥΣ ΛΑΘΡΕΠΟΙΚΩΝ!

Τη μετατροπή της χώρας σε απέραντο καταυλισμό προσφύγων και μεταναστών προβλέπουν τα επίσημα -αλλά κρυφά προς το παρόν- σχέδια...


της κυβέρνησης με τη δημιουργία τουλάχιστον 40 νέων δομών φιλοξενίας που θα προστεθούν στα ήδη 41 υπάρχοντα κέντρα που λειτουργούν.

Οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί δημιουργούν έντονη ανησυχία και προβληματισμό για την ασφάλεια των πολιτών της χώρας, καθώς ήδη η κατάσταση στους περισσότερους καταυλισμούς είναι εκρηκτική. Σε Λέσβο, Σάμο, Χίο και αλλού μετανάστες που διαβιούν κάτω από άθλιες συνθήκες και νιώθουν εγκλωβισμένοι στη χώρα μας ξεσπούν σε άγρια επεισόδια. Την ίδια ώρα οι κάτοικοι αυτών των περιοχών που έχουν παραδώσει μαθήματα ανθρωπιάς αντικαθιστώντας τις κρατικές υπηρεσίες που είναι ανύπαρκτες, σήμερα νιώθουν προδομένοι από την κυβερνητική αδιαφορία και εξαπατημένοι από το επικοινωνιακό σόου που έστησε το Μέγαρο Μαξίμου. Η κατάσταση αποδεικνύει, αν μη τι άλλο, ότι η κυβέρνηση έχει χάσει κάθε έλεγχο αποτυγχάνοντας να διαχειριστεί το πολυσύνθετο και ίσως σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα. Ωστόσο, η ζοφερή πραγματικότητα δεν εμποδίζει τα αρμόδια υπουργεία να θέσουν σε εφαρμογή τα σχέδιά τους για επέκταση των καταυλισμών σε όλη τη χώρα.

Το «ΘΕΜΑ» παρουσιάζει επίσημα έγγραφα του Γενικού Επιτελείου Στρατού που αποτυπώνουν αναλυτικά σε ποιες περιοχές ετοιμάζονται να ανοίξουν τις επόμενες εβδομάδες νέοι καταυλισμοί, ποιες θα ακολουθήσουν σε επόμενο χρόνο, πού λειτουργούν ήδη κέντρα φιλοξενίας και ποια είναι η ακριβής πληρότητά τους. 

Συγκεκριμένα, σήμερα λειτουργούν 34 δομές στην ηπειρωτική χώρα και 5 στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου υπό την εποπτεία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας (32), του υπουργείου Εσωτερικών (1), της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ (1) και άλλων φορέων (5) που φιλοξενούν 35.158 πρόσφυγες και μετανάστες, αν και έχουν δυνατότητες να στεγάσουν 42.929 άτομα. 

Σε αυτά δεν προσμετρώνται οι δύο καταυλισμοί σε Πειραιά και Ελληνικό όπου διαμένουν περίπου 6.200 άτομα. Πρόκειται για κέντρα σε Κυλλήνη, Σκαραμαγκά, Ελαιώνα, Οινόφυτα, Λαμία, Καρδίτσα, Λάρισα, Ιωάννινα, Βέροια, Κιλκίς κ.α. 

Σε αυτά θα προστεθούν άμεσα άλλα 13 κέντρα, καθώς έχουν εγκριθεί από τα αρμόδια υπουργεία και έχουν ξεκινήσει οι εργασίες διαμόρφωσης των χώρων. Οπως προκύπτει από τον σχετικό κατάλογο, οι δομές βρίσκονται στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, στο κτίριο αντισεισμικών εργαστηρίων στη Νίκαια, σε παιδική κατασκήνωση στη Ραφήνα, στη Στυλίδα, στον βιομηχανικό χώρο «Καραμανλής» στη Σίνδο, σε πρώην δημοτικό σχολείο στη Βόλβη και στο πρώην «Ατλάντικ» στα Τρίκαλα. Επίσης ως χώρος που έχει αναγνωριστεί και έχει πάρει την έγκριση από τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Αμυνας προκειμένου να προχωρήσουν οι εργασίες αναφέρεται και η Παιδόπολη Αγίας Ελένης στα Ιωάννινα.


το έγγραφο του ΓΕΣ με τις δομές φιλοξενίας


Τι ακολουθεί

Σύμφωνα πάντα με τα επίσημα έγγραφα του ΓΕΣ, οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εθνικής Αμυνας έχουν ήδη εντοπίσει άλλους 27 χώρους που αναμένουν τη σχετική έγκριση από τον κ. Δημήτρη Βίτσα προκειμένου να μετατραπούν σε δομές φιλοξενίας. Οπως μάλιστα αναφέρεται στις παρατηρήσεις της συγκεκριμένης υποκατηγορίας, για τους χώρους «ελήφθησαν αποτελέσματα αναγνώρισης. Εκκρεμεί η απόφαση χρήσης». Πρόκειται για το παλιό Ψυχιατρείο Χανίων, τρία ακίνητα στον Ασπρόπυργο, μεταξύ των οποίων και του ΟΔΔΥ, χώρος λίγο έξω από την πόλη της Ναυπάκτου, το στρατόπεδο «Παπαγεωργίου» στα Ιωάννινα, χώρος του υπουργείου Υποδομών στη Χαλκιδική, το «Hotel Galaxy» στο Πόρτο Χέλι, τέσσερα ακίνητα στη Σπάρτη, τρία στην Τρίπολη, το «Hotel Apollo Resort Art» στα Φιλιατρά, παλιά οινοποιεία στην Καλαμάτα κ.ά. Εκτός αυτών από τα έγγραφα προκύπτει ότι καταυλισμός θα γίνει στο κτίριο Αντισεισμικών Εργαστηρίων που βρίσκεται στη Νίκαια, στις παιδικές κατασκηνώσεις Ραφήνας, στη Σχολή Μαθητείας των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, στη Στυλίδα, στη Θέρμη, στο Καλοχώρι και τη Σίνδο. Πάντως, στον Ασπρόπυργο ήδη έχουν εκδηλωθεί αντιδράσεις από τη δημοτική αρχή, η οποία εξηγεί ότι σε κοντινή απόσταση βρίσκονται διυλιστήρια πετρελαίου και δεξαμενή της ΕΥΔΑΠ. 


Αλλες έντεκα περιοχές στην «εφεδρεία»
Η τελευταία υποκατηγορία με τους χώρους που εξετάζονται από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας αφορά ακίνητα που έχουν μελετηθεί αλλά κρίθηκε ότι δεν θα χρησιμοποιηθούν «προς το παρόν». Τα πάντα βέβαια θα εξαρτηθούν από τον ρυθμό των προσφυγικών ροών. Σε κάθε περίπτωση, η συγκεκριμένη κατηγορία περιλαμβάνει 11 ακίνητα σε όλη την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων η Σχολή Αξιωματικών Αστυνομίας στην Καρδίτσα, το «Mall» Τρικάλων, το αεροδρόμιο Μεσολογγίου και δύο στρατόπεδα στη Θεσσαλονίκη. 
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου