Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

ΙΔΟΥ ΠΩΣ Η ΝΔ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕ ΤΟΥΣ ΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΟΥΣ! ΜΕ...ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΙΧΕΛΑΚΗ!

του Μάκη Βραχιολίδη
vrachiolidis@yahoo.gr
Βλέπετε το έγγραφο-ντοκουμέντο που φέρνει στη δημοσιότητα η εφημερίδα μας; Λίγες μέρες πριν από τις εκλογές του Ιουνίου 2012 και συγκεκριμένα στις 13/6/2012 η ΝΔ, δια του εκπροσώπου της Γιάννη Μιχελάκη, δεσμευόταν ότι θα αποκαθιστούσε τους ομολογιούχους, εφόσον κέρδιζε τις εκλογές.
Τότε, η ΝΔ ισχυριζόταν  ότι στάθηκε στο πλευρό των ομολογιούχων και ότι "είχε υποστηρίξει την ανάγκη αρχικά εξαίρεσης και μεταγενέστερα αποκατάστασης των ζημιών που υπέστησαν οι ομολογιούχοι". Πρότεινε δε συγκεκριμένα μέτρα-δεσμεύσεις απέναντι στους ομολογιούχους για την αποκατάσταση της αδικίας την οποία είχαν υποστεί! 
Από τότε έχουν περάσει σχεδόν δύο χρόνια και η ΝΔ και ο κ. Μιχελάκης δεν έπραξαν το παραμικρό από όσα είχαν δεσμευτεί! 
Αντιλαμβάνετστε δηλαδή ότι πρόκειται περί πολιτικής εξαπάτησης, για μια ακόμη φορά από τη τον κ. Σαμαρά και την παρέα του! Μετά τα ...ζάππεια και την ...επαναδιαπραγμάτευση, η νέα εξαπάτηση των μικρομολογιούχων έρχεται να προστεθεί στα ψεύδη και τις πομφόλυγες που εξαπολύει ασύστολα η ΝΔ! Μοναδικός της στόχος είναι να εξασφαλίσει την εξουσία, πάση θυσία: με ψέματα, απάτες και παγιδεύοντας σε αυτές τους ψηφοφόρους. Έτσι, την πάτησαν 15.000 οικογένειες ομολογιούχων οι οποίοι πιάστηκαν στη φάκα που τους έστησε ο κ. Μιχελάκης, για να αποδειχθεί με το ντοκουμέντο που δημοσιεύουμε πώς εκλαμβάνουν τους πολίτες οι πολιτικοί μας! 
Απίστευτη φωτό έτσι; Ο υπουργός Εσωτερικών κ. Μιχελάκης και ο εκδότης του "Ανεξάρτητου & Διπλωματικό Παρατηρητή" Μάκης Βραχιολίδης, πώς αλληλοκοιτάζονται! Δείτε το βλέμμα του υπουργού προς τον Βραχιολίδη και αντίστοιχα το βλέμμα του δημοσιογράφου προς τον υπουργό. Σα να είναι πάνω στο ριγκ έτοιμοι να αρχίσουν το ξύλο! Ή σαν δύο ποδοσφαιριστές, λίγο πριν αρπαχτούν! 
Μία φωτογραφία όσο χίλιες λέξεις!
Μετά ...αναρωτιόσαστε τι να σημαίνουν τα βλέμματα που ανταλλάσσουν οι Γιάννης Μιχελάκης και Μάκης Βραχιολίδης και γιατί κοιτιούνται κατ΄αυτό τον τρόπο. 
Αν ο κ. Μιχελάκης ξέχασε τι δεσμευόταν στους ομολογιούχους του το ξαναθυμίζουμε:
  
Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, για το θέμα της αποκατάστασης των ζημιών που έχουν υποστεί οι ομολογιούχοι – φυσικά πρόσωπα, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η Νέα Δημοκρατία, ακόμη και πριν ξεκινήσει η διαδικασία αναδιάρθρωσης του Ελληνικού χρέους, εντός και εκτός Βουλής, είχε υποστηρίξει την ανάγκη αρχικά εξαίρεσης και μεταγενέστερα αποκατάστασης των ζημιών που υπέστησαν οι ομολογιούχοι - φυσικά πρόσωπα. Σήμερα μια τέτοια λύση φαίνεται εφικτή. Έχει συζητηθεί με τους εκπροσώπους των ομολογιούχων. Προωθείται από τον ΟΔΔΗΧ και έχει και τη θετική γνωμοδότηση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Βιώσιμη λύση η οποία βασίζεται στο ότι η τρέχουσα τιμή των νέων ομολόγων που εκδόθηκαν για τις ανάγκες εφαρμογής του PSI είναι εξαιρετικά χαμηλή. Και προκύπτει από την ανταλλαγή των νέων ομολόγων αλλά και των ομολόγων του EFSF που κατέχουν μετά το PSI τα φυσικά πρόσωπα, με νέα πενταετούς διάρκειας ομόλογα. Με τη σχετική πρόταση καλύπτονται όλες οι προϋποθέσεις.
-          Δεν επιβαρύνεται το Ελληνικό Δημόσιο, ενώ μειώνεται το δημόσιο χρέος, ειδικά εάν υλοποιηθεί η πρόταση και από τα ασφαλιστικά ταμεία.
-          Δίδεται διέξοδος στους ιδιώτες ομολογιούχους.
-          Αποκαθίσταται η φερεγγυότητα και η αξιοπιστία του Κράτους.
-          Δημιουργείται ασφάλεια για ανάλογες επενδύσεις στο άμεσο μέλλον, συντελώντας στην προσπάθεια για επανεκκίνηση της οικονομίας.

Η Νέα Δημοκρατία δεσμεύεται να προωθήσει άμεσα μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου τη συγκεκριμένη πρόταση για την αποκατάσταση των ομολογιούχων φυσικών προσώπων».
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου