Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

ΕΤΣΙ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΑΝ ΕΚΛΕΞΕΤΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΝ ΧΑΡΗ ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΟΠΟΥΛΟ! ΒΙΝΤΕΟ

Video με την επεξήγηση και τις χρήσεις της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης έστειλε στα ηλεκτρονικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Χάρης Κουγιουμτζόπουλος όπου εξηγεί την πρώτη από τις 8Προτάσεις, σημειώνοντας ότι είναι ουσιαστικά η δυνατότητα του πολίτη να παρεμβαίνει και να συμμετέχει στις λειτουργίες του δήμου.
O πολίτης μπορεί να υποβάλει αίτημα που είναι δημόσιο, έτσι ώστε να παρακολουθείται και ο χρόνος διεκπεραίωσης αλλά και ποιος εξυπηρετείται και ποιος όχι. O πολίτης μπορεί να  παρακολουθεί τα συλλογικά όργανα on line και μπορεί να παρέμβει και βέβαια να υποβάλει διάφορα αιτήματα εγγράφων και πιστοποιητικών και να τα λαμβάνει στο σπίτι του μέσω του υπολογιστή του.
O κ. Κουγιουμτζόπουλος εξηγεί ότι η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση έχει εφαρμογές και στις υπηρεσίες του δήμου, όπου μπορούμε να παρακολουθούμε και την καθαριότητα, τα τέλη αλλά και τις απαλλαγές όταν γίνεται ανακύκλωση.
Άλλες εφαρμογές είναι οι έξυπνες στάσεις στη δημοτική συγκοινωνία και η σήμανση στα αδέσποτα.
Είναι λοιπόν Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας που μειώνουν τα κόστη και χρηματοδοτούνται από τα προγράμματα «Διοικητική Μεταρρύθμιση» και «Ψηφιακή Σύγκλιση» από την Ευρωπαϊκή Ενωση.
Τελειώνοντας το δίλεπτο video  για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση ο επικεφαλής των 8Προτάσεων αναφέρει ότι καταγράφονται και αποτυπώνονται οι υπηρεσίες του δήμου έτσι ώστε αυτές να αξιολογούνται να βελτιώνονται και να μειώνεται το κόστος τους.
Λεπτομέρειες για την πρόταση της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης μπορείτε να βρείτε εδώ:http://8protaseis.gr/index.php/8/1
Δείτε το video που μας έστειλε:

1 σχόλιο:

  1. ΒΡΕ ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΑΝΘΡΩΠΕ , ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ.

    ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ .

    ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΚΥΡΙΕ ΧΑΡΗ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΡΙΞΟΥΜΕ ΛΕΥΚΟ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή