Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΤΙΓΚΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΣΕ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟ

     Αυτά θα κάνουμε για τον Πολιτισμό
του
Παναγιώτη Μακρίδη
τ. Πρόεδρου Πνευμ. – Πολιτ. Κέντρου Χολαργού
Υποψήφιου Συμβούλου Δημ. Κοινότητας Χολαργού
 με την «Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση»

Οι θέσεις μας
Πολιτισμός είναι τρόπος σκέψης, στάση ζωής, καθημερινή πρακτική. Για εμάς δεν πρόκειται για παροδικές στιγμές ψυχαγωγίας και χαλάρωσης – που αναμφίβολα είναι και έτσι. Είναι πολλά περισσότερα. Οι άφιλοι και δύσκολοι καιροί που σήμερα διάγουμε καθιστούν επιτακτικότερη  την ανάγκη ο Δήμος να είναι  κυψέλη Πολιτισμού, όπου ο δημότης έχει ένα δεύτερο σπίτι και οι συνδημότες λειτουργούν σαν δίχτυ προστασίας στις αντιξοότητες τις οποίες μας έχουν επιβάλει.
Εμείς θεωρούμε ότι ο Πολιτισμός και η Τέχνη κάνουν τον άνθρωπο καλύτερο. Τον κοινωνικοποιούν με τον πλέον ενδεδειγμένο τρόπο και δημιουργούν καλύτερη κοινωνία, λιγότερο ανάλγητη και περισσότερο αλληλέγγυα. Πιστεύουμε ότι ο βιωματικός Πολιτισμός, που είναι άλλωστε και η πεμπτουσία του Πολιτισμού, απορρέει από την Τέχνη. Φορέας  του πρέπει να είναι ο  Δήμος και αποδέκτες οι δημότες. Για εμάς η σημασία του Πολιτισμού είναι κεφαλαιώδης και καθήκον μας αδήριτο να τεθεί στην κορυφή των προτεραιοτήτων.

Οι στόχοι μας
·         Κοινωνικοποίηση - δραστηριοποίηση δημοτών
·         Ενίσχυση του εθελοντισμού
·         Δημιουργία χώρων αναφοράς στο Δήμο
·         Ψυχαγωγία δημοτών
·         Προβολή και αξιοποίηση καλλιτεχνικού δυναμικού της περιοχής

Βελτιστοποίηση πολιτιστικών  χώρων του Δήμου σε θέματα υποδομής των:
κηποθεάτρου Παπάγου,
αμφιθεάτρου Μίκης Θεοδωράκης,
αίθουσας Μελίνα Μερκούρη,
μικρού υπαίθριου θεάτρου στο Δημαρχείο
αίθουσα ΠΟ.ΚΕ.ΠΑ.,
εκθεσιακού χώρου στο Δημαρχείο
Σκοπός μας είναι οι χώροι αυτοί να βελτιστοποιηθούν στο μέγιστο ώστε όχι μόνο οι δημότες να τους απολαμβάνουν αλλά να δοθεί η δυνατότητα στο Δήμο να τους αξιοποιήσει στο μέγιστο βαθμό με ενοικίαση για εκδηλώσεις τρίτων εκτός δήμου, εξασφαλίζοντας έτσι ένα ικανοποιητικό οικονομικό όφελος.

Το πρόγραμμά μας
·         Μουσικές συναυλίες. Οι μουσικές βραδιές και συναυλίες στο αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» που τόσο αγαπήθηκαν επανέρχονται με νέα αφιερώματα σε Έλληνες και ξένους συνθέτες, παλαιότερους και σύγχρονους, λαϊκούς και έντεχνους. Μελωδίες από οπερέτες αλλά και τζαζ, τραγούδια έντεχνα, ρεμπέτικα, παραδοσιακά, σμυρναίικα,  αλλά και κλασική μουσική θα πλημμυρίσουν και πάλι το αμφιθέατρό μας. Οι δημότες για άλλη μια φορά απολαμβάνουν στον αγαπημένο τους χώρο αξέχαστες βραδιές.
·         Κινηματογράφος. Ίδρυση κινηματογραφικής λέσχης με προβολές και αφιερώματα σε έλληνες και ξένους δημιουργούς. Στρογγυλά τραπέζια συζητήσεων με γνωστούς ηθοποιούς, σκηνοθέτες, κριτικούς κινηματογράφου και ελεύθερη συμμετοχή δημοτών. Καθιέρωση ετήσιου μαθητικού διαγωνισμού ταινίας μικρού μήκους.
·         Φωτογραφία. Ίδρυση φωτογραφικής λέσχης με παροχή μαθημάτων φωτογραφίας, εκτύπωσης ασπρόμαυρου φιλμ, οργάνωση επισκέψεων σε εκθέσεις φωτογραφίας  εκτός Δήμου αλλά και οργάνωση ανάλογων εκθέσεων και αφιερωμάτων εντός του Δήμου με παράλληλη πρόσκληση καλλιτεχνών φωτογράφων. Καθιέρωση ετήσιου θεματικού διαγωνισμού φωτογραφίας.  
·         Θέατρο. ίδρυση λέσχης θεατρικού αναλογίου. Οργάνωση αφιερωματικών εκδηλώσεων με τιμητικές βραδιές σε ανθρώπους του θεάτρου, συγγραφείς, ηθοποιούς και σκηνοθέτες.
·         «Παιδική γωνιά». Ετήσιος κύκλος εβδομαδιαίων εκδηλώσεων και δράσεων αφιερωμένος  στα παιδιά.
·         Επιμορφωτικές επισκέψεις και εκδρομές σε πολιτιστικούς – ιστορικούς χώρους εντός Αττικής με ξενάγηση. Μαζί ανακαλύπτουμε κρυμμένους και άγνωστους θησαυρούς και «διαβάζουμε» μέσα από αρχαιολογικά ευρήματα σελίδες της ιστορίας.
·         Παρακολούθηση επιλεγμένων θεατρικών παραστάσεων και συναυλιών με οικονομικό εισιτήριο και εξασφαλισμένη μετάβαση - επιστροφή.
·         Φεστιβάλ χορωδιών. Ο τόσο αγαπημένος θεσμός του πρώην Δήμου Χολαργού ανανεώνεται και βελτιώνεται.
·         Στήριξη – προβολή της δημοτικής χορωδίας. Ο Δήμος μας διαθέτει μια εξαιρετική χορωδία αποτέλεσμα της άοκνης προσπάθειας του μαέστρου της, Σταμάτη Μπερή, της υπεύθυνης διδασκαλίας, Πόπης Μάλφα και φυσικά της αμέριστης αγάπης των μελών της. Σκοπός μας η – κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο - προβολή του έργου της χορωδίας και η συμμετοχή της σε σημαντικές εκδηλώσεις εκτός Δήμου.
·         Αναβάθμιση  του Φεστιβάλ Παπάγου με στόχο να γίνει ακόμη υψηλότερο καλλιτεχνικά για τους δημότες και πιο προσοδοφόρο για το Δήμο.
·         Δημιουργία Χειμερινού Φεστιβάλ Χολαργού στις μοναδικά όμορφες αίθουσες του Δημαρχείου.  
·         Συνεργασία με τα τοπικά ωδεία για προβολή και παρουσίαση νέων ταλέντων και του καλλιτεχνικού δυναμικού τους.
·         Ετήσιο Φεστιβάλ σχολικών μουσικών συγκροτημάτων. Προβολή και στήριξη της μαθητικής μουσικής δημιουργίας του Δήμου μας.
·         Καθιέρωση ετήσιας γιορτής με την ονομασία «Περίκλεια» προς τιμήν του μεγάλου Χολαργέα όπου θα πραγματοποιούνται πολιτιστικές αλλά και αθλητικές δραστηριότητες. Πρόκειται για τη συνένωση σε μια μεγάλη γιορτή των σχολικών δραστηριοτήτων που μέχρι τώρα διενεργούνται από κάθε φορέα ξεχωριστά με στόχο να έρχονται κοντά όλοι οι δημότες.
·         Καθιέρωση ετήσιου μαθητικού διαγωνισμού διηγήματος.
·         Συνεργασία με ξένους πολιτιστικούς φορείς και πρεσβείες. Καθιέρωση μηνιαίου αφιερώματος σε διάφορες χώρες. Καλλιτεχνικό πρόγραμμα – τοπικές  κουζίνες.
·         Στήριξη στο έπακρο των Πολιτιστικών συλλόγων και φορέων του Δήμου μας. Οι εθελοντές οι οποίοι στελεχώνουν τους συλλόγους με πολλή προσωπική εργασία  και που καταθέτουν τόση αγάπη εδώ και τόσα χρόνια,  έχουν πλέον συνοδοιπόρο, αρωγό και συμπαραστάτη τη δημοτική Αρχή, τόσο σε πρακτικά θέματα όσο σε θέματα προβολής και επικοινωνίας.
·         Διαλέξεις σε θέματα που άπτονται της καθημερινότητας. Επιστήμονες καταθέτουν τις απόψεις τους  σε θέματα ιατρικής, ψυχολογίας, ιστορίας, οικονομίας, κοινωνίας κ.ά.
·         Διατήρηση και βελτιστοποίηση των ήδη υπαρχόντων επιμορφωτικών τμημάτων.


Έχουμε την γνώση. Έχουμε την εμπειρία. Έχουμε τη θέληση. Δώστε μας με την ψήφο σας, τη δύναμη κι ελάτε όλοι μαζί να μετατρέψουμε τον Πολιτισμό σε καθημερινότητά και τρόπο ζωής. Το δικαιούμαστε όλοι!

4 σχόλια:

  1. ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙΣ ΤΟΝ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ "ΡΕ ΚΩΣΤΑ ΑΚΟΥΣ ΤΙ ΛΕΣ ; " ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΩΡΕ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗ ΜΟΥ ΜΕ ΜΗΔΕΝ ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ; ΠΕΣ ΚΑΤΙ ΠΙΟ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟ , ΟΤΙ ΘΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΒΕΛΤΙΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΚΑΙ ΜΗ ΜΑΣ ΑΡΑΔΙΑΖΕΙΣ ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΕΣΥ ΔΕΝ ΤΙΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ . ΕΤΣΙ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙΣ ΨΗΦΟΥΣ ; ΜΕ ΨΕΜΑΤΑ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από τα πιο αστεία άρθρα που έχετε δημοσιεύσει. Λυπηρός ο κος Τίγκας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μονο για θεαματα διαβασα να λεει. Συναυλιες, θεατρα, τοπικη κουζινα, σινεμα....για δημο μιλαμε εδω κε Τιγκα, οχι για μεσημεριανη εκπομπη στηνη τηλεοραση.....εφυγες, επομενος!
    ΥΓ τι πινουν ρε παιδια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΒΡΕ ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΑΝΘΡΩΠΕ , ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ.

    ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ .

    ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΚΥΡΙΕ ΤΙΓΚΑ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΡΙΞΟΥΜΕ ΛΕΥΚΟ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή