Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ, ΟΙ ΝΕΟΙ ΤΗΣ ΞΕΝΙΤΙΑΣ ΠΗΡΑ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ…ΚΑΙ ΤΩΡΑ ;

Του
Νικόλαου-Σπυρίδωνα Λειβαθηνού
Υποψηφίου Δημοτικού Συμβούλου
με την « Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση »
                                                                                                       
      Καθημερινό είναι πλέον το φαινόμενο όλο και περισσότεροι νέοι να αναζητούν διεξόδους και ευκαιρίες εκτός Ελλάδας. "Η Ελλάδα δεν έχει δουλειές"  "Η Ελλάδα διώχνει τους νέους" δηλώνουν και συνεχίζουν την αναζήτηση. Σκεφτήκατε μήπως ότι η αρχή του κακού έχει τις ρίζες της στην ελλειπή ενημέρωση και στο μη εκσυγχρονισμένο πρόγραμμα μαθημάτων του σχολείου; Δυστυχώς, παράλληλα με τον σχολικό βίο, δεν υπάρχει σαφής και ενδελεχής πληροφόρηση αναφορικά με τις ευκαιρίες που δημιουργούνται στην Ελλάδα, με την κατάσταση και τις ανάγκες της εγχώριας αγοράς εργασίας και τις δυνατότητες που προσφέρει η τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Πρέπει λοιπόν, μέσω σεμιναρίων και ημερίδων επαγγελματικής κατάρτισης να δώσουμε την ευκαιρία στους υποψήφιους φοιτητές αλλά και στους νέους που ήδη έχουν εισέλθει στην τριτοβάθμια εκπαίδευση να γνωρίσουν την υφιστάμενη κατάσταση. Εργαζόμενοι διαφόρων επαγγελματικών κλάδων, ακαδημαϊκοί και πρόσωπα του δημόσιου βίου μπορούν, συμμετέχοντας στις προαναφερθείσες δράσεις, να γίνουν σημεία αναφοράς και εκκίνησης, ώστε οι νέοι να αρχίσουν να δραστηριοποιούνται σε τομείς που θα τους ενδιαφέρουν αλλά θα έχουν να τους προσφέρουν και θέσεις εργασίας στην Ελλάδα του αύριο.
Πρέπει να καταλάβουμε ότι είναι ατελέσφορο το εξαντλητικό διάβασμα αν δεν ξέρουμε γιατί διαβάζουμε. Είναι άδικη και ημιτελής η προσπάθεια αν δεν ξέρουμε γιατί προσπαθούμε. Είναι συνεπώς επιτακτική η ανάγκη, πέραν ενός πληρέστερου σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού, για συνεχή ενημέρωση και επαφή των νέων με την πραγματική Ελλάδα. Πρέπει να σταματήσουμε την επιδημία των δυστυχισμένων και άνεργων πτυχιούχων δίνοντας κίνητρα και εναύσματα για δημιουργία και ανάπτυξη στον τόπο μας.
Δεν είναι δυνατόν να αφήνουμε άλλες χώρες να έχουν το δικό μας μέλλον.




2 σχόλια:

  1. "Πρέπει να καταλάβουμε ότι είναι ατελέσφορο το εξαντλητικό διάβασμα αν δεν ξέρουμε γιατί διαβάζουμε"

    κχ
    Λάθος. Πρέπει να μάθουμε να διαβάζουμε. Δεν αρκεί να ξέρεις γράμματα για να διαβάζεις, όταν δεν ξέρεις να διαβάζεις. Δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο.

    Και ως προς το ερώτημα "πήρα πτυχίο ... και τώρα τί" ; Η απάντηση είναι φεύγα, εκτός αν αποφασίσεις να παλαίψεις. Ήξερα κι εγώ έναν, που πήρε πτυχίο Ιατρικής, για να του δώσουν ένα ταμπόν και μια σφραγίδα, να γυρίζει 35 χρόνια τα Νοσοκομεία και τις Κλινικές για έλεγχο. Δεν έφυγε όμως. Για συντροφιά είχε το μολύβι, το χαρτί, και κάτι βιβλία που σε μαθαίνουν Ανάγνωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΒΑΖΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΝΝΕΑ.


    ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟ ΤΡΑΒΕΛΙ ΤΟΥ ΠΡΟΑΣΤΙΟΥ ΣΑΣ .
    ΜΕΤΑ ΤΗ ΠΡΩΤΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΤΟ ΤΡΑΒΕΛΙ ΤΗΣ EUROVISION, ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΑΒΕΛΙ ΤΟΥ ΠΡΟΑΣΤΙΟΥ ΣΟΥ ;
    ΟΤΑΝ ΨΗΦΙΖΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΑΒΕΛΙ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΗΤΑΝ ΚΑΛΑ ;
    ΠΛΗΡΩΣΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ .
    ΤΩΡΑ ΑΝ ΜΕ ΨΗΦΙΣΕΙΣ , ΔΕΝ ΘΑ ΞΟΔΕΨΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙΣ !!!


    ΨΗΦΙΣΕ ΜΕ.
    ΨΗΦΙΣΕ ΤΡΑΒΕΛΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΑΠΑΓΟΧΟΛΑΡΓΟΥ.





    Η ΨΗΦΟΣ ΣΟΥ ΘΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΣΕΙ .


    ΤΟ ΤΡΑΒΕΛΙ Η

    HAIRYTITSCHITA MIX


    ΔΕΣ ΜΕ ΚΑΛΕ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ ΜΟΥ ΣΤΗ ΦΩΤΟ ΜΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΣΕ ΜΕ .

    http://4.bp.blogspot.com/_OGpmtxrNPDg/TSp122Dxs1I/AAAAAAAABR8/7dTFhB3LAPY/s1600/PLOUSIO+STITHOS.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή