Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΞΥΔΗΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΣΣΑ ΠΑΠΑΓΟΥ...

Χολαργός, 16 Mαΐου 2014


Προς
κ. Γεράσιμο Βραχιολίδη
Διευθυντή εφημερίδος
“Ανεξάρτητος Παρατηρητής”
Κύριε Διευθυντά,
Μέσω της ηλεκτρονικής ιστοσελίδας σας, ενημερώθηκα για το περιεχόμενο της επιστολής που απηύθυνε σε μένα η δημότισσα Παπάγου κ. Μαρία Γράψα.
Η συγκεκριμένη δημότισσα, αναφερόμενη στον πρόσφατη ανακοίνωση του Δήμου μας με την οποία ενημερώσαμε τους συμπολίτες μας ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής απέρριψε ως απαράδεκτες τέσσερις (4) προσφυγές (ενστάσεις) κατοίκων κατά της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Παπάγου-Χολαργού με την οποία εγκρίθηκε το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΓΠΣ) Παπάγου, με κατηγορεί και μου θέτει μερικά ερωτήματα.
Απαντώ λοιπόν και εγώ στην κ. Γράψα μέσω της ιστοσελίδας σας στα ερωτήματα της και πιστεύω ότι με τις απαντήσεις μου θα καθησυχάσω τις “ανησυχίες” της.
1ον Γραφεία εκκενώσεως βόθρων δεν πρόκειται να λειτουργήσουν στην περιοχή Παπάγου, όπως δεν έχουν λειτουργήσει μέχρι σήμερα. Άλλωστε, ουδείς λόγος υπάρχει να λειτουργήσουν γραφεία  εκκενώσεως βόθρων σε μία περιοχή που δεν υπάρχουν βόθροι.
2ον Γραφεία μεταφορών επίσης δεν θα λειτουργήσουν, όπως δεν έχουν λειτουργήσει μέχρι σήμερα γιατί αυτού του είδους οι δραστηριότητες δεν έχουν ανάγκη στέγης. Πέραν αυτού, η λειτουργία ενός γραφείου μεταφορών δεν σημαίνει ότι τα οχήματά του (φορτηγά, γερανοί κλπ) θα σταθμεύουν έξω από το γραφείο.
3ον Οι χώροι συνάθροισης Ιεχωβάδων, Μουσουλμάνων κλπ. δεν υπάγονται στις πολιτιστικές εγκαταστάσεις ούτε στους χώρους συνάθροισης κοινού. Αυτοί οι χώροι ονομάζονται “ευκτήριοι οίκοι” ή  “ναοί” και, ως τέτοιοι, ανήκουν πολεοδομικά στους “θρησκευτικού χώρους” οι οποίοι, σύμφωνα με το ΓΠΣ, επιτρέπονται αποκλειστικά και μόνο στα ΟΤ 180 (Αγία Σκέπη) και 295 (Άγιος Γεώργιος).
4ον Ως προς τον οίκο ευγηρίας/Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κληροδότημα Αγνής Σκυριανού), είναι αδύνατο να έχει 14 θαλάμους και 31 κλίνες αφού το κτίριο θα πρέπει να έχει διαδρόμους, κλίμακες και άλλους βοηθητικούς και λειτουργικούς χώρους, οι οποίοι δεν περιλαμβάνονται στο κτιριολογικό πρόγραμμα που όλως ενδεικτικά συνέταξε η Τεχνική Υπηρεσία. Επομένως, οι θάλαμοι και οι κλίνες θα είναι μειωμένοι και γι’ αυτό προβλέπουμε στην ανακοίνωσή μας 10-12 θαλάμους και 20-25 κλίνες (μακάρι να μπορούσαμε να είχαμε περισσότερες για να καλύπταμε καλύτερα τις ανάγκες της κοινωνίας μας και ας διαμαρτύρεται η κ. Γράψα) .
5ον Το οικόπεδο του οίκου ευγηρίας (στην Κυρηνείας 34) έχει εμβαδόν 433τμ και το κτίσμα είναι σήμερα 484τμ. Με Συντελεστή Δόμησης 1,3 θα προστεθεί μία νέα επιφάνεια το πολύ 79τμ, για την οποία αρκεί το “κλείσιμο” της πίσω βεράντας του ισογείου και η συμπλήρωση του γ’ ορόφου του κτιρίου. Αυτή η αύξηση της δόμησης είναι πράγματι μικρή (για να μη πούμε ασήμαντη) και ασφαλώς την δικαιούνται οι ηλικιωμένοι μοναχικοί συμπολίτες μας.
6ον Οι χαρτοπαικτικές λέσχες, το Internet cafe, οι αίθουσες μπιλιάρδου κλπ. δεν είναι χώροι συνάθροισης κοινού. Αυτές οι δραστηριότητες υπάγονται στην κατηγορία “αναψυκτήρια”, η οποία επιτρέπεται μόνο στο κτίριο “Ολυμπιάδα” (ΟΤ 158β). Επομένως δεν μπορούν να αναπτυχθούν στην οδό Εθνικής Αμύνης ή σε άλλο μέρος του Παπάγου. Άλλωστε, εμείς είμαστε που με το ΓΠΣ καταργήσαμε τη χρήση αναψυκτηρίου και από το ΟΤ 217 (Πίνδου και Αργυροκάστρου), ώστε να εξαλείψουμε τις οχλήσεις των περιοίκων.
Ας ησυχάσει λοιπόν η κ. Γράψα και ας μην αγωνιά για την πόλη μας. Έχουν γνώση οι φύλακες, κατά το κοινώς λεγόμενο.
Τέλος, ως προς τις εξαγγελίες ορισμένων ότι αν γίνουν Δήμαρχοι θα νομιμοποιήσουν τα καταστήματα που λειτουργούν σήμερα μη νόμιμα στον Παπάγου, τους παραπέμπουμε στο Β.Δ. της 18-3-1967 (ΦΕΚ 41Δ/1967). Με αυτό το διάταγμα, καθορίζεται ρητά ότι “απαγορεύεται η ανέγερση καταστημάτων εις ετέρας θέσεις εκτός εκείνων αίτινες καθορίζονται υπό του εγκεκριμένου ήδη σχεδίου εις την περιοχή του ΑΟΟΑ και του παρόντος τοιούτου.”

Φιλικά

Βασίλειος Μ. Ξύδης

Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού

6 σχόλια:

  1. Κύριε Ξύδη....μετά από 20 χρόνια δημαρχίας αποφασίσατε να προκαλέσετε αναστάτωση στη πόλη μας...για να αφήσετε όποιους τελικά εκλεγούν να φαγωθούν.....
    Τόσο κόπτεστε για το προάστιο...όσο για τις διευκρινήσεις που δίνετε...καλύτερα να τις αφήσετε για όσους σας ακούνε τυφλά...ο κόσμος έχει κουραστεί με τις ραδιουργίες σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Περιβαλλοντικό Παρατηρητήριο Παπάγου

      Δήμος Παπάγου – Χολαργού - Δημοτικές Εκλογές 2014

      Οι ώρες πλησιάζουν για την πολύ κρίσιμη επιλογή Δημάρχου και Δημοτικών Συμβούλων.

      Τι πρέπει να ενδιαφέρει όλους μας:

      · Να σταματήσει επιτέλους η απερίσκεπτη “στο γόνατο πολεοδόμηση” του Παπάγου που έχει σαν αποτέλεσμα την βάναυση κακοποίηση του περιβάλλοντος.

      · Όλες οι αναπλάσεις και επεμβάσεις στον “δημόσιο χώρο” να έχουν βασικό οδηγό την βιωσιμότητα και… όχι αυτά που έχουμε δει μέχρι σήμερα.

      · Δεν θα δεχτούμε τη μείωση της αξίας των ακινήτων μας και την υποβάθμιση της Δημοτικής Κοινότητας Παπάγου που προβλέπει το Γ.Π.Σ. …αρκετά έχουμε υποστεί μέχρι σήμερα.

      Δεν μπορεί πλέον να υπάρξει καμία υποχώρηση, η ψήφος μας θα δοθεί σε αυτούς που θα δεσμευτούν ότι στο πρώτο δημοτικό Συμβούλιο του νέου Δημάρχου, πρώτο θέμα θα είναι η συζήτηση του Γ.Π.Σ. που θα αφορά:


      · Ακύρωση της απόφασης για το Γ.Π.Σ. που ψηφίστηκε στις 13-3-2014

      · Δρομολόγηση των διαδικασιών για ανάθεση σε έμπειρους μελετητές της μελέτης του Γ.Π.Σ. με χρονοδιάγραμμα πουθα περιλαμβάνει και την ενεργό συμμετοχή των πολιτών με διαβουλεύσεις, τροποποιήσεις, κλπ.

      · Σύνθεση του Γ.Π.Σ. Παπάγου με το Γ.Π.Σ. Χολαργού, ώστε να υπάρχει ταύτιση ενεργειών, χρήσεων και λειτουργιών.

      · Μέχρι την έγκριση του Γ.Π.Σ. να σταματήσουν όλες οι αποφάσεις και ενέργειες που έχει δρομολογήσει η απερχόμενη Δημοτική Αρχή.



      Διαγραφή
    2. Να μην εκλεγεί Δήμαρχος Παπάγου –Χολαργού κάποιος που έχει προγραμματίσει και …θα προχωρήσει (όπως το έχει αποδείξει με την ψήφο του στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 13-3-2014) όχι μόνο στο να μειώσει την αξία των ακινήτων μας στον Παπάγο, αλλά και κάτι ακόμη χειρότερο… θα προχωρήσει στην περαιτέρω
      καταστροφή του περιβάλλοντος!!! (βλέπε νομιμοποίηση για το εργοτάξιο συγκέντρωσης σκουπιδιών στην είσοδο της πόλης,…στο πάρκο!…κλπ., κ.λπ.). Αρκετή καταστροφή στο περιβάλλον έχουμε δει μέχρι σήμερα!!!

      Διαγραφή
  2. Ντροπή για αυτά που μας λέτε κ. απερχόμενε Δήμαρχε!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ξυδης ισον αλεπου, μαγκας και καλυτερος απο ολους. Αφου τον φαγαμε τοσα χρονια τωρα μας φτυνει στη μουρη . Γαια πυρι μειχθητω. Γεια σου ναυαρχε με τα ωραια σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι απαράδεκτο απερχόμενος δήμαρχος να παίρνει τόσο σημαντικές αποφάσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή