Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

ΚΩΣΤΑΣ ΤΙΓΚΑΣ: «ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ»

“Θα αλλάξουμε την πρόσφατη απόφαση για το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο.Δηλώνω κατηγορηματικά ότι θα το κάνω”!!!
από την έντυπη εφημερίδα του "Ανεξάρτητου Παρατηρητή"
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού με συνέντευξή του στην εφημερίδα μας, για μια ακόμη φορά εκφράζει την βεβαιότητά του για νίκη στις εκλογές της 18ης Μαΐου τονίζοντας ότι  «το στοχευμένο πρόγραμμα, το άριστο, νέο και άφθαρτο ανθρώπινο δυναμικό και πάνω απ΄όλα η μεγάλη διάθεση για δουλειά και ο σεβασμός προς τους συνδημότες μας» είναι τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα που του δίνουν τον αέρα της νίκης. Ο Κώστας-Πολυχρόνης Τίγκας μιλάει ακόμη και για τη συμπεριφορά Ξύδη τόσο απέναντί του μια και φανερά βοηθά άλλον υποψήφιο δήμαρχο, όσο και για το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Παπάγου όπου «με ισχνή και οριακή πλειοψηφία καθόρισε ότι, για όσους έχουν ακόμη δικαίωμα να κτίσουν, η περιουσία τους θα πρέπει να μειωθεί». 


Κύριε Τίγκα, στα εγκαίνια του εκλογικού σας κέντρου και την παρουσίαση των υποψηφίων σας δηλώσατε με βεβαιότητα ότι θα είστε ο νικητής των εκλογών στο δήμο Παπάγου-Χολαργού. Πού στηρίζετε αυτή τη σιγουριά σας;

Τίγκας: Σας απαντώ ευθέως, γιατί έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στο κριτήριο των συμπολιτών μας, αλλά και στην ποιότητα τόσο του προγράμματος μας, όσο και του συνδυασμού μας.
Η φιλοσοφία στην οποία στηρίζεται όλη η σχεδίαση και ο προγραμματισμός για τη Διοίκηση του Δήμου για την επόμενη πενταετία, είναι ότι η Δημοτική Αρχή που θα προκύψει από τις εκλογές του Μαΐου θα πρέπει να στηρίζεται σε τρεις πυλώνες και αυτοί είναι: ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ και ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ των δύο προαστίων. 
Στο πλαίσιο  αυτό εκπονήσαμε ένα πρόγραμμα ρεαλιστικό και πλήρως εφαρμόσιμο. Είπαμε με απόλυτη ειλικρίνεια στους συνδημότες μας αυτά που πραγματικά, κάτω από τις σημερινές δύσκολες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες, μπορούμε να κάνουμε. Μιλήσαμε δηλαδή για ζητήματα της καθημερινότητας όπως λ.χ. είναι η καθαριότητα, ο φωτισμός, η ασφάλεια, η κοινωνική αλληλεγγύη και άλλα εξ ίσου σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τους συνδημότες μας. Ζητήματα τα οποία περιμένουν τη λύση τους. 
Είπαμε ακόμη ότι θα πρέπει να ανανεώσουμε τη στελέχωση του ψηφοδελτίου μας, έτσι ώστε οι σύμβουλοι που θα εκλεγούν, νέοι και άφθαρτοι, να εφαρμόσουν με τον καλλίτερο δυνατό τρόπο το πρόγραμμά μας, προς όφελος της κοινωνίας μας. Βλέποντας το ανθρώπινο δυναμικό που στελεχώνει το ψηφοδέλτιό μας πολύ εύκολα διαπιστώνει  κάποιος όλα τα παραπάνω. Δηλαδή ηλικίας από 23-40 ετών είναι 23 άτομα ήτοι ποσοστό 35,5%, από 40-55 ετών είναι 25 άτομα ήτοι ποσοστό 38,5% και άνω των 55 ετών και από 55-70 είναι 17 άτομα ήτοι ποσοστό 26%.
Να γιατί  λοιπόν – όπως είπα και παραπάνω- πιστεύουμε ότι θα κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας: έχουμε στοχευμένο πρόγραμμα, άριστο, νέο και άφθαρτο ανθρώπινο δυναμικό και πάνω απ΄όλα έχουμε  μεγάλη διάθεση για δουλειά και σεβασμό προς τους συνδημότες μας.
  
Γιατί ο κ. Ξύδης έχει τέτοια αντιπάθεια προς το πρόσωπό σας; Μήπως δεν σας συγχώρεσε το γεγονός ότι παραιτηθήκατε και ανεξαρτητοποιηθήκατε από την δημοτική του παράταξη όταν ήταν δήμαρχος Παπάγου;

Τίγκας: Καταρχήν θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι ο κ. Ξύδης, ως πολίτης έχει απόλυτο δικαίωμα να έχει και άποψη και θέση, για τα τεκταινόμενα στο Δήμο.
Δεν γνωρίζω τι νοιώθει (σε ανθρώπινο επίπεδο) ή τι φοβάται (σε πολιτικό επίπεδο) από μένα και ίσως θα είχε ο ίδιος περισσότερα να σας πει. Όμως όπως καταλαβαίνετε, όταν κάποιος παραιτείται από μια θέση για λόγους εντιμότητας και αξιοπρέπειας σημαίνει ότι παίρνει μία ξεκάθαρη στάση. Έτσι ακριβώς έκανα και εγώ και υπέβαλα την παραίτησή μου από Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, μία θέση η οποία είναι «άκρως τιμητική» και την οποία θα μπορούσα να κατέχω για ακόμη 14 μήνες.
Τώρα, αν ο κ. Ξύδης ενοχλήθηκε γιατί στα 20 χρόνια διοίκησής του δεν παραιτήθηκε κάποιος άλλος Πρόεδρος ή Αντιδήμαρχος, αυτό το αντιλαμβάνομαι, αλλά δεν μπορούσα να κάνω διαφορετικά. Και ξέρετε γιατί; Γιατί μου αρέσουν οι καθαρές σχέσεις και οι καθαρές εξηγήσεις με όλους. Και με τους νυν και πρώην συνεργάτες μου σε αυτοδιοικητικό επίπεδο, αλλά το κυριότερο με τους συμπολίτες μου οι οποίοι και με εξέλεξαν για να τους εκπροσωπώ με καθαρότητα και ειλικρίνεια. 

Ο κ. Ξύδης στηρίζει ευθέως αντίπαλό σας υποψήφιο Δήμαρχο. Πώς σχολιάζετε την στάση του αυτή και αν πιστεύετε ότι θα επηρεάσει αρνητικά την προσπάθειά σας;

Τίγκας: Ναι, το γνωρίζω και το κάνει με πολλούς τρόπους. Εκτός από την παρουσία του σε συγκεκριμένες πολιτικές συγκεντρώσεις συγκεκριμένου υποψήφιου, έχει ακουστεί ότι επικοινωνεί με συνδημότες μας και τους υποδεικνύει τι να ψηφίσουν, αλλά και τι δεν πρέπει να ψηφίσουν. Δικαίωμά του. Και οι κρίνοντες όμως κρίνονται.
Εγώ κύριε Βραχιολίδη εμπιστεύομαι απόλυτα την κρίση των συνδημοτών μας, οι οποίοι είμαι βέβαιος ότι θα ψηφίσουν με γνώμονα το συμφέρον του τόπου και την έντιμη και υπεύθυνη πορεία μου στα κοινά. 

Οι δημότες του Παπάγου επικρότησαν την ενέργειά σας να μην ψηφίσετε το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο που έφερε ο κ. Ξύδης στο ΔΣ για την κοινότητα Παπάγου. Τι κακά φέρνει για το δήμο  η ψήφιση του ΓΠΣ και τι θα κάνετε εσείς εφόσον εκλεγείτε δήμαρχος; Θα το ακυρώσετε;

Τίγκας: Πίστευα και πιστεύω ότι στις δύσκολες μέρες που περνά η κοινωνία μας σήμερα και τόσο ο οικογενειακός προϋπολογισμός, όσο και τα περιουσιακά στοιχεία γενικότερα, συρρικνώνονται, η ελπίδα όλων μας είναι να βρεθούμε κάποια στιγμή έχοντας ξεπεράσει την κρίση όσο γίνεται λιγότερο επώδυνα.
Δυστυχώς όμως, η Δημοτική Αρχή με τη συμπεριφορά της και με μια ισχνή και οριακή πλειοψηφία καθόρισε ότι, για όσους έχουν ακόμη δικαίωμα να κτίσουν, η περιουσία τους θα πρέπει να μειωθεί. Μειώνεται ο Συντελεστής Δόμησης, μειώνεται το Ύψος, καταργείται στην ουσία η πυλωτή και υποχρεώνεται ο ιδιοκτήτης στην εκσκαφή υπόγειου πάρκινγκ με τεράστια οικονομική επιβάρυνση. Να ληφθεί μάλιστα υπόψη ότι την απόφαση αυτή έλαβε η παρούσα Δημοτική Αρχή, που ξεχνά ότι ο πολιτικός της βίος τελειώνει πολύ σύντομα, ενώ δεν το έκανε επί 20 ολόκληρα χρόνια.
Αν οι συνδημότες μας, μας τιμήσουν στις εκλογές της 18ης Μαΐου 2014, θα επαναφέρουμε, εντός του Σεπτεμβρίου 2014, το ΓΠΣ για πληρέστερη ενημέρωση των συνδημοτών μας και διαβούλευση και στη συνέχεια στο Δημοτικό Συμβούλιο για τροποποίηση και νέα απόφαση. Η απόφαση αυτή θα αλλάξει και σε ότι με αφορά δηλώνω ότι ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ.

Αν οι δημότες σας αναδείξουν νέο δήμαρχο, ποιες είναι οι βασικές αλλαγές που θα φέρετε στον δήμο, τις πρώτες 100 μέρες (όπως είθισται να λέγεται) οι οποίες θα δώσουν άλλη πνοή στον δήμο Παπάγου-Χολαργού; 

Τίγκας: Πρώτιστο μέλημά μας είναι η καθαριότητα με έμφαση στην κακή κατάσταση του Χολαργού, αλλά  και στου Παπάγου και για το σκοπό αυτό θα ενοποιήσουμε άμεσα τις υπηρεσίες καθαριότητας. Θα ενεργοποιήσουμε την πρότασή μας για προσφορά τροφής στους ανήμπορους συνδημότες μας. Θα ενισχύσουμε το αίσθημα ασφάλειας προσλαμβάνοντας προσωπικό από ιδιωτικά εταιρεία το οποίο θα περιπολεί στο Δήμο μας. 

Τι μήνυμα θα είχατε να απευθύνετε προς τους ψηφοφόρους για τις εκλογές της 18ης και 25ης Μαϊου; 

Τίγκας: Tο πιο σημαντικό για μένα είναι να υπάρχει συμμετοχή. Να μην αφήσουν κανένα άλλον οι πολίτες να αποφασίσει για τη ζωή τους. Μην ξεχνάμε ότι εκλέγουμε δημοτική αρχή για 5 χρόνια και ότι οι πολιτικές και οι αποφάσεις του Δήμου καθορίζουν σε σημαντικό βαθμό την καθημερινότητα του κάθε πολίτη. Από εκεί και πέρα μόνο μία δέσμευση: η πόρτα μου θα είναι πάντα ανοικτή και κάθε πρόβλημα – από το πιο μικρό μέχρι το πιο μεγάλο- θα αντιμετωπίζεται από εμένα και με τους συνεργάτες μου, με ενδιαφέρον και σοβαρότητα. 

«ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΜΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙΤΕ ΜΑΣ.
ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΛΑΓΗ,
        ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΗΜΟ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ».


5 σχόλια:

  1. Κατ αρχην στη φωτογραφια με ξετρελαινει το καστανοξανθο μαλλακι σου. Το δευτερο και κυριοτερο ειναι οτι δεν μπορεις να αλλαξεις τιποτα και ολα αυτα που λες ειναι ψευδη ασυστολα. Τριτον μ αρεσει που μαζεψες ολα τα νιατα γυρω σου με μεσο ορο ηλικιας 244 χρονων. Τεταρτον ο Μακης ειναι πιο μαγκας απο σενα επειδη και φραγκακια τσιμπαει για τις αναρτησεις σου και ο Νικολαου θα βγει δημαρχος και θα κλαις τα ευρουδακια που πεταξες. Σιγα μη ξαναβγει παπαγιωτης δημαρχος . Ολοι οι τριγυρω σου τοσο ουφαρχοι ειναι που δεν στο ψιθυριζουν στο ευωνυμον ους ;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΥΡΙΕ ΤΙΓΚΑ ΕΝΑ ΣΑΝ ΚΑΙ ΕΣΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟ ΘΕΛΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΚΑΘΑΡΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΨΕΜΑΤΑ ΜΑΣ ΚΟΥΡΑΣΕ Ο ΞΥΔΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΑΖΟΝΙΑ ΤΟΥ....ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΑΡΕΛΙΑ ΣΤΟ ....ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το οτι εκλεχτηκες με την παραταξη του Ξυδη και μετα την κοπανησες χρησιμοποιωντας την οποια δημοτικοτητα κερδισες δεν το ξεχασε κανεις οσο και αν το επιδιωκεις. Οσο για τα υπολοιπα αστα να πανε αφου παπαγιωτης δημαρχος θα ξαναβγει το 2095.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι Δημοι θελουν προσωπα και οχι πολιτικες σημαιες.
    Αν το συνειδητοποιησουμε, ισως καποια μερα αλλαξουμε την μιζερια του τοπου μας.
    Εχουμε να δουμε πραγματικο εργο απο τον Μαντα και τον Σκουρτη (γηπεδα, σχολεια, πλατειες,αλση)


    Κρατω και σημειωνω απο τις δηλωσεις
    1."ανοιχτη πορτα"
    2."καθαριοτητα"
    3."κοινωνικη αλληλεγυη"
    4."πολεοδομικο" στο Χολαργο τουλαχιστον αστο, τωρα πια γεμισαμε τσιμεντο, 5οροφα και πολυκατοικιες χωρις παρκιγκ.Μετρημενα στα δακτυλα τα εναπομειναντα προς ανεγερση.

    Μακαρι να βλεπαμε μια παρεα με ανοιχτα μυαλα (Κουγιουμτζοπουλο, Τιγκα, Πολυκαλα, Ρεμουνδο κ.α.) που να προχωρουν μαζι προς το συμφερον του Δημου.
    Γιατι αν τους πιασεις πολιτικα, οι μισοι ειναι μνημονιακοι που το κομμα τους μας στερησε δουλειες, μισθους, συνταξεις, υγεια κλπ κλπ, ενω οι υπολοιποι μισοι αερολογιες και παπατζηλικια χωρις εφικτες λυσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή