Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ ΚΑΤΑ 15%


                      γράφει ο   Θανάσης Αυγουρόπουλος, 
δημοτικός σύμβουλος Παπάγου-Χολαργού                    






Μία Γενναία & Ιστορική Απόφαση
Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατόπιν σχετικής εισήγησης του κ. Δημάρχου, ελήφθη μια γενναία και ιστορική απόφαση για μείωση των Δημοτικών Τελών κατά 15%.
Απ΄ότι γνωρίζω και άλλοι Δήμοι λόγω της οικονομικής κρίσης πήραν ανάλογες αποφάσεις για μείωση των Δημοτικών Τελών, κανένας όμως σ΄ αυτό το ποσοστό.
Αναμφισβήτητα όμως πρέπει να ληφθεί υπόψη:  
α) Τον τελευταίο χρόνο, τόσον ο υπογράφων, όσον και άλλοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, (Ρεμούνδος, Τίγκας, Κεχρής, Πολυκαλά, Παπαγεωργίου, Ζήκας), με σχετικές παρεμβάσεις μας είχαμε ζητήσει από τη Διοίκηση του Δήμου να φέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο θέμα για μείωση των Δημοτικών Τελών, διότι επικαλούμενοι συγκεκριμένα οικονομικά στοιχεία εκτιμούσαμε πως κάτι τέτοιο ήταν εφικτό.
β) Μολονότι τα έσοδα του Δήμου πράγματι τον τελευταίο καιρό έχουν μειωθεί σημαντικά, σίγουρα όμως μειώθηκαν κατά πολύ περισσότερο τα αντίστοιχα έξοδα.
Συγκεκριμένα σε σύγκριση με το 2010 τα έξοδα έχουν μειωθεί κατά 3.700.000,00 ευρώ. Αυτό οφείλεται στη σημαντική μείωση: Ι) Του μισθολογικού κόστους (1.050.000,00 ευρώ), ΙΙ) Της επιχορήγησης εκ μέρους του Δήμου των Δημοτικών Νομικών Προσώπων (1.600.000,00 ευρώ, & ΙΙΙ) Από οικονομία στη κατανάλωση ρεύματος, ύδρευσης, ενοικίων, επισκευών κλπ (900.000,00 ευρώ).
γ) Το 2012 οι δαπάνες για μισθοδοσία μειώθηκαν ακόμη περισσότερο και λόγω των τελευταίων μέτρων ακολουθεί σημαντική μείωση από 1/1/2013.
δ) Λόγω της λειτουργίας του σταθμού μεταφόρτωσης των απορριμμάτων μειώθηκε σημαντικά το κόστος της αποκομιδής. &
ε) Από τη συγκεκριμένη απόφαση τα έσοδα του Δήμου θα μειωθούν πάνω από 1.000.000,00 ευρώ.
Προσωπικά θεωρώ σημαντική την πρωτοβουλία του κ. Δημάρχου να καταθέσει τη συγκεκριμένη εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, με αποτέλεσμα να ληφθεί μια ΓΕΝΝΑΙΑ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ για μείωση των Δημοτικών Τελών κατά 15%!!!.
Αναμφισβήτητα αξίζουν συγχαρητήρια, τόσον στη Διοίκηση, όσον και στους Δημοτικούς Συμβούλους όλων των Δημοτικών Παρατάξεων, διότι μ΄  αυτή την απόφαση ο Δήμος μας συμβάλλει από τη δικιά του πλευρά κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην οικονομική ελάφρυνση των συνδημοτών μας.
                                                                               

1 σχόλιο:

  1. Η Δημοτική Αρχή δεν είδε το ζήτημα σφαιρικά, διότι με την επεικείμενη μείωση των Δ.Τ. κατά 15%,ο Δήμος Χολαργού-Παπάγου αφήνει κυριολεκτικά στα κρύα του λουτρού την ΔΕΗ, η οποία επί μακρά σειρά ετών ξελάσπωνε μέσω του 2% που κρατούσε από το 2,35€/τ.μ. των κατοίκων Παπάγου. Από την γειτονική Αγ. Παρασκευή, με 1,51€/τ.μ., τί να πάρει η ΔΕΗ;
    Πάντως εγώ αισθάνομαι εδώ και πολλά χρόνια όχι απλώς "ελάφρυνση" αλλά ξαλάφρωμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή