Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Ο ΧΟΛΑΡΓΟΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΣΠΥΡΙΟΥΝΗ. ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΕΟ ΕΜΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ


Οι πάντες αναγνωρίζουν στο πρόσωπο του Κώστα Σπυριούνη έναν εξαιρετικό δημιουργό. Ο ζωγράφος Κώστας Σπυριούνης είναι καταξιωμένος όχι μόνο στη συνείδηση των Χολαργιωτών αλλά έχει πλέον καθιερωθεί στο Πανελλήνιο ως καλλιτέχνης μεγάλου βεληνεκούς. Για το έργο και την αξία του  Κώστα, έχουν μιλήσει πολλοί, με πρώτο τον αείμνηστο Τσαρούχη. 
Δεν χρειάζεται να πούμε περισσότερα για τον καλλιτέχνη του οποίου οι δημιουργίες βρίσκονται πάντα σε υψηλά στάνταρντς. 
Ακόμη και η τελευταία του δημιουργία είναι σημαντική ως αποσπασμένο όμως από τον Χολαργό έργο. Όποιοι Χολαργιώτες απέρριψαν το νέο έμβλημα του ενιαίου δήμου Παπάγου-Χολαργού, δεν απέρριψαν το έργο αυτό καθαυτό το οποίο είναι εξαιρετικό, αλλά ως ταυτότητα-σήμα του ενιαίου Δήμου. 
Γι'αυτό, από την εφημερίδα αυτή  επιμείναμε στην ανάγκη να δημιουργηθεί ένα νέα έργο από τον ίδιο τον καλλιτέχνη. Επειδή ακριβώς έχουμε μεγάλη εμπιστοσύνη στο ταλέντο και την πείρα του. 

Το μόνο που είπαμε είναι ότι δεν ήταν επιτυχής η ιδέα να προσδιοριστεί ο Χολαργός μέσα από αυτό το έμβλημα. Ούτε βεβαίως κανείς μπορεί να εννοήσει πώς πίσω από την ελιά και έναν κίονα κρύβεται ο Περικλής. 
Ο μέγας Περικλής πρέπει να απεικονίζεται ξεκάθαρα, ευθέως και όχι πίσω από υπαινισσόμενες έννοιες. 
Αυτά είπαμε και ζητούμε και πάλι από τον Δήμαρχο να καλέσει μόνο τον Κώστα Σπυριούνη, να δημιουργήσει ένα νέο έργο το οποίο να εμφανίζει την επιβλητική μορφή του Περικλή. Όπως την γνώρισε η ανθρωπότητα. Ώστε και ο ξένος επισκέπτης που θα έρχεται στην περιοχή, να καταλαβαίνει ποιον βλέπει και όχι να καταφεύγει σε άλλες έννοιες που διά της ισατόπου επαγωγής να καταλήγει στον Περικλή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου