Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ (VIDEO)! "Ο ΑΛΕΞ ΖΕΙ"! ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΟΥ ΠΟΥ ΕΖΗΣΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΤΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞ!







alex1


ΕΓΙΝΕ ΑΠΑΓΩΓΗ ΤΟΥ, Η ΟΠΟΙΑ ΣΧΕΔΙΑΖΟΤΑΝ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ!
* «Προσπάθησαν να επιρρίψουν τα πάντα στα πέντε παιδιά. Μπορεί να έλεγαν ψέματα αλλά δεν ήταν δολοφόνοι»
* «Σε ιατρικό Κέντρο στα Γιαννιτσά λέγεται, ότι γινόταν το μεγαλύτερο οργάνων σώματος. Ο ιδιοκτήτης του δολοφονήθηκε»
* «Παράνομες ελληνοποιήσεις γυναικών, σωματεμπορία, μπαρ με κονσομασιόν, πορνογραφική εκμετάλλευση παιδιών, είναι φαινόμενα που συμβαίνουν στην Ημαθία και υπάρχει συγκάλυψη»
* «Ο Μ. Χρυσοχοϊδης γνώριζε και δεν μιλούσε»
Η κ. Νικολούλη να ζητήσει τουλάχιστον συγγνώμη, γιατί με τα ρεπορτάζ της στιγμάτισε τα παιδιά ως δολοφόνους του Άλεξ Μεσχισβίλι!
από τον Μάκη Βραχιολίδη
Δραματική τροπή παίρνει η υπόθεση που πριν από 6 περίπου χρόνια συγκλόνισε το Πανελλήνιο. Τότε, σχεδόν οι πάντες μιλούσαν για δολοφονία του μικρού Άλεξ στη Βέροια, ενώ κατηγορούμενοι για το «φόνο» του σύρθηκαν στο εδώλιο, πέντε ...πιτσιρικάδες της τοπικής κοινωνίας.
«Ο Άλεξ όμως δεν σκοτώθηκε, πιστεύω ότι απήχθη»! Αυτή η δήλωση-σοκ βγαίνει από τα χείλη της ψυχολόγου Χριστίνας Αντωνοπούλου, της γυναίκας που από την πρώτη στιγμή ανέλαβε να χειριστεί την υπόθεση ως ψυχολόγος-τεχνικός σύμβουλος. Όσα αποκαλύπτονται σήμερα με την αποκλειστική συνέντευξή της, μοιάζουν να είναι βγαλμένα από σενάριο χολυγουντιανής ταινίας. Στην περίπτωση της εξαφάνισης του Άλεξ εμπλέκονται πολλοί, οι οποίοι, ο καθένας για τους δικούς του λόγους, θέλουν η υπόθεση να παραμείνει στο σκοτάδι. Όπως αποκαλύπτει η κ. Αντωνοπούλου, από πρόσφατο δικαστήριο στη Βουλγαρία ξετυλίγεται ο μίτος που οδηγεί στο ξέφωτο. Στην υπόθεση Άλεξ υπάρχει εμπλοκή της τοπικής κοινωνίας η οποία ήξερε και δεν μιλούσε για τα όσα γίνονταν τα τελευταία χρόνια στη Βέροια, υπάρχει συνένοχη σιωπή της τοπικής Αστυνομίας, αναφέρονται πλοκάμια πορνογραφικής εκμετάλλευσης μικρών παιδιών, σωματεμπορία trafficking, εμπόριο οργάνων σώματος από νοσοκομείο στα Γιαννιτσά, αλλά και η μητέρα του Άλεξ, η Νατέλα.
Η συμπεριφορά και η γενικότερη στάση της Νατέλας κρίνεται από την κ. Αντωνοπούλου τουλάχιστον περίεργη και ύποπτη, ενώ σήμερα είναι λες και θέλει το παιδί της να είναι νεκρό! «Η μητέρα του Άλεξ μου έκανε αγωγή επειδή λέω ότι ο Άλεξ ζούσε και πιθανότατα να ζει», επισημαίνει χαρακτηριστικά η ψυχολόγος, η οποία εκφράζει την έκπληξή της και για το γεγονός ότι η μητέρα του εξαφανισμένου Άλεξ ανέλαβε εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων, «επειδή μας περιμένει ο Άλεξ»! Έτσι ακριβώς, επισημαίνει στο προσωπικό της ιστότοπο η Νατέλα. «Πού μας περιμένει, στο νεκροταφείο; Αφού ο Άλεξ πιστεύει ότι είναι νεκρός», αναρωτιέται με νόημα η κ. Αντωνοπούλου, απορεί δε που δεν έχει επέμβει κανείς εισαγγελέας ή ΣΔΟΕ από την ώρα που η Νατέλα συγκέντρωσε 700.000 ευρώ, χωρίς κανείς να γνωρίζει πού πήγε το τεράστιο αυτό ποσό!
Σημειώνεται ότι η Νατέλα παραπέμπεται με βούλευμα σε δίκη, γιατί στην πορεία αναζήτησης της τύχης του τραγικού Άλεξ, οι καταθέσεις της θεωρούνται αντιφατικές.
Περισσότερο απ' όλα σοκάρει το ότι η απαγωγή του Άλεξ, σύμφωνα με αποκαλυπτική επιστολή, σχεδιαζόταν δύο χρόνια πριν από την εξαφάνισή του. Από το 2004 δηλαδή!
Η ψυχολόγος Χριστίνα Αντωνοπούλου, παρά τις απειλές που δέχεται και παρά το ότι την έχουν χτυπήσει, δηλώνει ότι αποφασισμένη να προχωρήσει την υπόθεση έως το τέρμα, έως την Ιθάκη και εκφράζει την πίστη της ότι θα βρει την τελική απάντηση για το πού είναι ο Άλεξ. «Είναι θέμα τιμής», υπογραμμίζει.
Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ-ΣΟΚ
Τι σχέση μπορεί να έχει η εξαφάνιση του Άλεξ με μια δίκη στη Βουλγαρία;
Αντωνοπούλου: Μία δίκη που έγινε στο Σαντάνσκι της Βουλγαρίας και κρατήθηκε κρυφή, έχει σχέση με την εξαφάνιση του Άλεξ. Συγκεκριμένα αναφέρεται σε κάποιον Έλληνα ονόματι Χρήστο Κατσαρό, ο οποίος είναι ο μπλεγμένος με την υπόθεση του Άλεξ και του trafficking. Γι' αυτόν, λένε ότι τον πάντρεψαν με 180 γυναίκες τις οποίες έφεραν στην Ελλάδα. Μέσα σε αυτά τα 180 ονόματα, αναφέρεται και η Νατέλα, η μητέρα του Άλεξ. Ο εμπλεκόμενος Χρήστος Κατσαρός, κατέθεσε στο Σαντάνσκι ότι έχει κάνει ενέργειες γιατί τον έχουν εμπλέξει με πάρα πολλές γυναίκες και παρουσίασε πιστοποιητικά γάμου που τον έδειχναν να έχει παντρευτεί και μία Βουλγάρα, την οποία αποδέχεται ως νόμιμη σύζυγό του αλλά έδωσε και πιστοποιητικό γάμου με την Νατέλα και πολλές άλλες γυναίκες!!!
Τι απέγινε αυτή η υπόθεση;
Αντωνοπούλου: Το δικαστήριο έβαλε την υπόθεση στο αρχείο, γιατί εμπλέκονταν και μεγάλα στελέχη της τοπικής αστυνομίας και του Δημαρχείου του Σαντάνσκι. Υπήρξε και εκεί συγκάλυψη όπως υπήρχε συγκάλυψη και στην υπόθεση του Άλεξ.
Με ποιο ακριβώς αιτιολογικό τέθηκε η υπόθεση του Σαντάνσκι στο αρχείο;
Αντωνοπούλου: Πρώτον, διότι παρήλθε πολύς καιρός (παραγραφή) και δεύτερον, αυτός που ήταν υπεύθυνος για τα πιστοποιητικά γάμων έχει πεθάνει, οπότε δεν μπορούμε να ξέρουμε εάν τα πιστοποιητικά αυτά είναι πλαστά ή πραγματικά.
Τι είναι αυτό όμως που συνδέει τη συγκεκριμένη υπόθεση με τον Άλεξ;
Αντωνοπούλου: Υπάρχει κάτι που είναι εντυπωσιακό: μια επιστολή κάποιου από τις Σέρρες, σημειώνω ότι από τις Σέρρες είναι κι ο Κατσαρός, η οποία επιστολή έχει γραφτεί το 2004. Ο Άλεξ εξαφανίστηκε στις 3 Φεβρουαρίου του 2006. Η επιστολή απευθύνεται προς τον Εισαγγελέα των Σερρών κ. Καραμολέγκο. Θυμίζω ότι ο Εισαγγελέας Καραμολέγκος είναι αυτός που ασχολήθηκε τελικά με την υπόθεση της εξαφάνισης του Άλεξ. Μέσα λοιπόν στην επιστολή, αναφέρονται δύο πράγματα: τα ονόματα δύο δικηγόρων, του Π... που έχει κατηγορηθεί και καταδικαστεί για εμπόριο γυναικών, παράνομες υιοθεσίες από άτομα από τη Βουλγαρία και κάποιου Μ...., που απ'ότι λέγεται και αυτός είχε κατηγορηθεί στη Βουλγαρία για τις ίδιες υποθέσεις. Η επιστολή λοιπόν εκείνη, λέει ότι ο Π... και ο Μ... προσπαθούν να δουν τι θα κάνουν με την απαγωγή του Άλεξ. Προσέξτε, αυτό έγινε δύο χρόνια πριν την εξαφάνιση του Άλεξ. Η επιστολή επίσης αναφέρεται σε συναλλαγές με διάφορους ανθρώπους στις Σέρρες που είναι αναμεμιγμένοι με το εμπόριο του trafficking. Το ερώτημα λοιπόν που είναι πολύ ενδιαφέρον είναι πώς το 2004 κάποιος ή κάποιοι ήξεραν για την απαγωγή του Άλεξ;
Οργάνωναν από τότε την απαγωγή του Άλεξ;
Αντωνοπούλου: Ναι. Όπως ξέρετε, ανέλαβα ως τεχνικός σύμβουλος την υπόθεση του Άλεξ και από τότε που άρχισα τις έρευνες, ειδικά από όταν έλαβα εντολή από την Εισαγγελία να εξετάσω τα πέντε παιδιά που τα κατηγόρησαν για φόνο του Άλεξ. Μέσα από τις συνεντεύξεις που είχα με τα παιδιά, τις οποίες βιντεοσκόπησα, από τη φαινομενολογία του προσώπου, του σώματος, τις ερωτήσεις, μπορεί κανείς πολύ εύκολα να καταλάβει ότι τα παιδιά είχαν μάθει απ' έξω ένα σενάριο.
Ποιος τούς είχε υπαγορεύσει το σενάριο αυτό;
Αντωνοπούλου: Αυτό είναι ένα βασικό ερώτημα.
Εσείς δεν μπορούσατε να καταλάβετε; Εντοπίσατε το σενάριο αλλά όχι αυτόν που το έγραψε.
Αντωνοπούλου: Όταν βρίσκεσαι κάτω από χειραγώγηση να υιοθετήσεις ένα σενάριο, ασφαλώς και δεν θα πεις ποιος ήταν αυτός που στο έδωσε. Αυτό όμως που είπαν τα παιδιά, είναι ότι μετά από κάποιο σημείο και αφού ο φόβος και ο τρόμος κι η χειραγώγηση αποπροσανατόλισαν τα παιδιά, αρνήθηκαν τη συμμετοχή τους, αρνήθηκαν να συγκαλύψουν αυτά τα φοβερά γεγονότα που όλοι γνωρίζουν και που όλοι συμμετείχαν. Αυτό το λέω γνωρίζοντας πολύ καλά τι λέω. Προσπάθησαν να επιρρίψουν τα πάντα σε αυτά τα πέντε παιδιά. Όταν λοιπόν συνειδητοποίησα τι γινόταν, βγήκα και είπα ξεκάθαρα ότι τα παιδιά μπορεί να λένε ψέματα για διάφορα πράγματα αλλά δεν είναι δολοφόνοι. Έχει ενδιαφέρον το ότι και ο εισαγγελέας κ. Καραμολέγκος είπε το ίδιο τελικά, κρατώντας το βιβλίο που έγραψα, πάνω στην έδρα.
Είπατε πως όλοι προσπάθησαν να ρίξουν τις ευθύνες στα παιδιά. Ποιοι ήταν αυτοί οι «όλοι»;
Αντωνοπούλου: Πιστεύω ότι υπάρχει μια συγκάλυψη η οποία άρχισε πολύ αθώα. Δηλαδή τον πρώτο μήνα η Αστυνομία λειτουργούσε έντιμα και συνειδητά στην προσπάθειά της να βρει τι συνέβη με την εξαφάνιση του Άλεξ, στην πορεία όμως, επειδή στη μέση μπήκαν και τα ΜΜΕ και η υπόθεση πήρε άλλες διαστάσεις, θα έβγαιναν στην επιφάνεια άλλα πράγματα τα οποία δεν θα ήθελαν με κανένα τρόπο να γίνουν γνωστά. Ξέραμε ιστορικά ότι εκεί κοντά, στα Γιαννιτσά λειτουργούσε και ένα κέντρο ιατρικό, το οποίο θεωρείτο το καλύτερο στην Ευρώπη, όπου λέγεται, ότι εκεί γινόταν η μεγαλύτερη εκμετάλλευση οργάνων.
Εμπόριο οργάνων;
Αντωνοπούλου: Εμπόριο οργάνων.
Και ήταν επίσημο κέντρο αυτό;
Αντωνοπούλου: Επίσημο κέντρο, που στην πορεία έκλεισε. Υπήρχαν διάφορες πληροφορίες πως δολοφονήθηκε ο προϊστάμενος του κέντρου. Εκεί μέσα δρούσαν Ιταλοί, Αλβανοί, Έλληνες. Ένα, ήταν αυτό. Έπειτα, υπήρχαν πολλές ελληνοποιήσεις στην Ημαθία. Επίσης υπήρχαν πολλές περιπτώσεις γυναικών τις οποίες είχαν για «κονσομασιόν» και τις οποίες έφερναν είτε από τη Ρωσία είτε από βαλκανικές χώρες και μάλιστα σημειώθηκαν πολλές αυτοκτονίες αυτών των γυναικών, όπου και εκεί υπήρξε μια συγκάλυψη για τα αίτια και πώς γινόταν η εκμετάλλευση αυτών των γυναικών. Στη Βέροια εμφανίστηκαν πολλά τέτοια περιστατικά. Παράλληλα, υπήρχε και το θέμα της εκμετάλλευσης των παιδιών, αναφορικά με το υλικό για πορνογραφική εκμετάλλευση, αλλά και η εκμετάλλευσή τους για αρρωστημένες ορέξεις, όπως έλεγε ο σύζυγος της Νατέλας, κος Σαϊνης.
Ο σύζυγος της Νατέλας είπε ότι εκμεταλλεύονταν μικρά παιδιά, αρρωστημένα σεξουαλικά άτομα;
Αντωνοπούλου: Επειδή έχουμε εκπαιδευτεί ως δικαστηριακοί ψυχολόγοι να δούμε έμφαση στις πρώτες καταθέσεις των μαρτύρων, όπου την τρίτη ημέρα της εξαφάνισης του Άλεξ, ο θετός του πατέρας κ. Σαϊνης σε ερώτηση της Αστυνομίας για το τι πιστεύει ότι έγινε στο παιδί του, απάντησε: «Ο Άλεξ είναι ένα όμορφο και καλό παιδί και πιστεύω ότι έπεσε θύμα ανδρών με αρρωστημένες επιθυμίες»!
Αυτή η απάντηση προφανώς σας συγκλόνισε!
Αντωνοπούλου: Αντί να δώσει μια απάντηση όπως θα περίμενε κανείς, όπως «δεν ξέρω, μήπως πήγε σε κάποιο φίλο του, μήπως έπεσε σε κάποιο πηγάδι, μήπως το χτύπησε κάποιο αυτοκίνητο» ο θετός πατέρας του Άλεξ έδωσε απάντηση η οποία σόκαρε, ότι το παιδί του έπεσε μάλλον θύμα ανδρών με αρρωστημένες ορέξεις! Όταν διάβασα αυτή την απάντηση είπα ότι «δεν μπορώ ν' αναλάβω εάν δεν έχω απάντηση σε αυτά τα θέματα». Τον ρώτησα λοιπόν να μου πει ποιοι είναι αυτοί οι αρρωστημένοι άνδρες που ο Άλεξ έπεσε θύμα τους; «Ποιους ξέρεις, πες μου ονόματα;», τον ρώτησα και απάντησε «τώρα δεν θυμάμαι, τότε τους γνώριζα, που θα πήγαινα στα διάφορα μπαρ».
Προφανώς υπήρχαν τέτοιες περιπτώσεις αρκετές στην περιοχή;
Αντωνοπούλου: Έτσι είπε ο κ. Σαϊνης, ο θετός πατέρας του Άλεξ. Αυτή την απάντηση την σκεπτόμουν συνέχεια. Όταν λοιπόν εξέτασα τα πέντε παιδιά, έφτασα σε κάποια συμπεράσματα. Όπως σας είπα, τα παιδιά δεν ήταν δολοφόνοι. Ξαναδιαβάζοντας χιλιάδες σελίδες, χιλιάδες σελίδες γιατί όταν θέλουν να αποπροσανατολίσουν νομικά, και κοινωνικά γράφουν εκατομμύρια σελίδες, διαβάζοντας λοιπόν όλο το ιστορικό, έδειχνε και δείχνει ότι τα παιδιά δεν σκότωσαν. Και πιστεύω ακόμη και σήμερα ότι ο Άλεξ δεν δολοφονήθηκε.
Πιστεύετε ότι είναι ζωντανός;
Αντωνοπούλου: Δεν ξέρω αν είναι σήμερα, μετά από έξι που έχουν περάσει. Τότε όμως ήταν. Πιστεύω ότι ο Άλεξ φυγαδεύτηκε, έγινε η αρπαγή και μάλιστα πιστεύω ότι πολλοί το γνωρίζουν!
Το γνωρίζουν πολλοί εκεί στην Βέροια, εννοείτε;
Αντωνοπούλου: Ναι.
Και είναι αυτοί που προφανώς χειραγωγούσαν τα παιδιά σε αυτή την κατεύθυνση;
Αντωνοπούλου: Δεν ξέρω. Κάποιος που έχει εξουσία μπορεί να σε χειραγωγήσει. Κάποιος που μπορεί να επιβάλει ποινές, έχει την εξουσία να σε κατευθύνει και να σε χειραγωγήσει.
Δηλαδή λέτε ότι η τοπική κοινωνία γνώριζε αυτή την εκμετάλλευση που γινόταν στα παιδιά με την απαγωγή;
Αντωνοπούλου: Κάποιοι στην τοπική κοινωνία που βρίσκονται σε χώρους εξουσίας, γνωρίζουν. Και δημοσιογράφοι ακόμη γνωρίζουν τι πραγματικά έχει γίνει και η Αστυνομία γνωρίζει και οι πέντε ψυχίατροι που έγραψαν χιλιάδες σελίδες αξιολόγησης των παιδιών, ξέρουν πολύ καλά γιατί είναι ικανοί άνθρωποι, ξέρουν πολύ καλά κι εγώ ήμουν παρούσα, ότι τα παιδιά έλεγαν ψέματα.
Για πείτε μου γιατί να υπάρχει όλοι αυτή η συνωμοσία; Για ποιο λόγο; Εσείς τι συμπεραίνετε;
Αντωνοπούλου: Γιατί πρέπει να καλύψουν τοπικά και ουσιαστικά προβλήματα, γιατί... υπάρχει χρήμα.
Αργυρώνητοι όλοι αυτοί;
Αντωνοπούλου: Βέβαια. Όταν έχεις να εκμεταλλεύεσαι γυναίκες και παιδιά, αυτό είναι χρήμα. Υπάρχουν τοπικοί παράγοντες που έχουν κάνει περιουσίες. Υπάρχουν δικηγόροι οι οποίοι έχουν εκμεταλλευτεί αυτά τα γεγονότα, στο χώρο της Αστυνομίας υπάρχουν άνθρωποι που γνωρίζουν, υπάρχουν σε χώρες προξενεία που γνωρίζουν πώς δίνονται οι βίζες. Είναι ένα ολόκληρο κύκλωμα το trafficking. Το εμπόριο ανθρώπων και η εκμετάλλευση από άνθρωπο σε άνθρωπο, είναι τρίτο σε έσοδα διεθνώς, μετά το εμπόριο όπλων και το εμπόριο ναρκωτικών. Επομένως, η τοπική κοινωνία έχει μεγάλη ευθύνη γι' αυτή την συγκάλυψη. Και είναι όλοι μέσα και γνωρίζουν.
Η μητέρα γνωρίζει;
Αντωνοπούλου: Αυτό πρέπει να το ρωτήσετε σε εκείνη. Αυτό όμως που μου κάνει εντύπωση σε ό,τι αφορά στη μητέρα, μια και πρόσφατα παρακολουθούσα και τις μητέρες της Κύπρου που μετά από τόσα χρόνια, ακόμα ψάχνουν να βρουν τα παιδιά τους. Η μητέρα του Άλεξ μου έκανε αγωγή επειδή εγώ λέω ότι ο Άλεξ ζούσε και πιθανότατα να ζει.
Δηλαδή η μητέρα τον είχε ξεγράψει;
Αντωνοπούλου: Ναι και μου έκανε αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση. Όταν μάλιστα το Εφετείο Θεσσαλονίκης είπε ότι δεν υπάρχει νεκρός. Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, αναρωτιέται κανείς πώς μια μάνα, θέλει τόσο πολύ να είναι νεκρό το παιδί της; Αυτό πραγματικά με συγκλονίζει και δεν θα με αφήσει ήσυχη αν δεν φτάσω στην αλήθεια. Και θα φτάσω στην αλήθεια γιατί δεν την έχω εγκαταλείψει την υπόθεση, ανεξάρτητα εάν έχουν προσπαθήσει να με σταματήσουν με συνεχείς σε βάρος μου αγωγές.
Θέλουν να σας κλείσουν το στόμα;
Αντωνοπούλου: Ναι, δεν είναι τυχαίο ότι με χτύπησαν, δεν είναι τυχαίο που μου στέρησαν τη δυνατότητα όταν δίδασκα στους αξιωματικούς της Αστυνομίας, να σταματήσω. Εκείνη την εποχή μπορεί να ήταν ο κ. Πολύδωρας υπουργός, αλλά την πίεση την άσκησε ο μετέπειτα υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Χρυσοχοϊδης, ο οποίος εκλέγεται από την Ημαθία και αναφέρω στο βιβλίο μου ότι πολλοί από τους συγγενείς τους είχαν μπαρ κονσομασιόν. Δεν μπορεί να μην τα ήξερε ο κ. Χρυσοχοϊδης αυτά. Δεν μπορεί το πρωτοπαλίκαρο του να έχει μπαρ κονσομασιόν και να μην το γνωρίζει, όταν ήταν βουλευτής Ημαθίας και υπουργός Δημόσιας Τάξης. Όλα αυτά δείχνουν ότι το θέμα του Άλεξ δεν είναι η απαγωγή ενός παιδιού, είναι πολυεπίπεδη και πολυδιάστατη υπόθεση και δείχνει πώς αυτά τα κυκλώματα έχουν τη συγκάλυψη όλων των φορέων εξουσίας.
Ακόμη και των ΜΜΕ;
Αντωνοπούλου: Αυτό θα το εξετάσετε εσείς.
Η κ. Νικολούλη που παρουσίασε με ρεπορτάζ της την εξαφάνιση του Άλεξ, δεν νομίζω να ασχολήθηκε με την περίπτωση του trafficking αντιθέτως, επικεντρώθηκε στο να αποδείξει ότι τα παιδιά ήταν στους ενόχους.
Αντωνοπούλου: Η κ. Νικολούλη πιστεύω ότι σήμερα πρέπει να το σκεφθεί αυτό, διότι αυτά τα παιδιά και ειδικά τα δύο από αυτά που επισκέφθηκα στο αναμορφωτήριο του Βόλου όπου ήταν έγκλειστα, μου είπαν το εξής: «Εμείς κυρία Αντωνοπούλου δεν σκοτώσαμε αλλά όταν θα βγούμε από 'δω θα σκοτώσουμε». Συγκλονιστική απάντηση και τουλάχιστον για τα δύο από τα πέντε παιδιά, θα πρέπει να το έχει στη συνείδησή της η κ. Νικολούλη, αν υπάρχει συνείδηση και όχι μόνο εκμετάλλευση. Το ένα το παιδί, εάν το δείτε, είναι σχεδόν διαλυμένο, φάντασμα του εαυτού του και το άλλο, από τα πέντε, πολύ σύντομα θα οδηγηθεί στις φυλακές. Αυτός ήταν ο στιγματισμός των παιδιών, που μπορεί να έκλεβαν μια σοκολάτα από το περίπτερο γιατί πεινούσαν, παιδιά παράνομων μεταναστών, κάποια άλλα παιδιά στο περιθώριο, παιδιά που δεν προσαρμόζονται γιατί αναπτύσσουν άλλους μηχανισμούς επιβίωσης, που τα εξωθούν και τα χρησιμοποιούν διάφοροι παράγοντες. Γι' αυτά τα παιδιά που πολλοί εύκολα κάποιοι τα στιγμάτισαν ως δολοφόνους, σίγουρα έχουν ευθύνες. Και πρέπει να έχουν τη δύναμη κάποιοι από μας που έχουμε ασχοληθεί με αυτή την υπόθεση, να βγούμε και να ζητήσουμε συγγνώμη, εάν πράγματι έχουμε κάνει λάθος.
Λέτε ότι θα συνεχίσετε την υπόθεση ως το τέρμα. Η διαίσθησή σας, η όσφρησή σας τι λέει, πού μπορεί να είναι το τέρμα;
Αντωνοπούλου: Επειδή εκκρεμούν δίκες δεν θα ήθελα να πω, αν και δεν έχω πρόβλημα. Ξέρετε, εμένα δεν μπορούν να μου κάνουν τίποτε, ότι ήταν να μου κάνουν, το έχουν κάνει. Θα πω τις αλήθειες: Υπάρχει ομάδα που συνεχίζουμε την έρευνα και πολύ σύντομα θα έχουμε αποτελέσματα. Θα συνεχίσουμε το ταξίδι για την Ιθάκη και θα βρούμε πού είναι ο Άλεξ. Έχω ζήσει την μητέρα του Άλεξ, την Νατέλα σε πολλά επίπεδα και διαφορετικές φάσεις, έτσι που να ξέρω πολύ καλά όταν λέει κάποια πράγματα πώς τα λέει. Πρόσφατα, σε μια συνέντευξή της στην Έλενα Κατρίτση που προβλήθηκε στη ΝΕΤ, σε ερώτηση της δημοσιογράφου απάντησε «δεν τον έχω δει από τότε»! Για έναν νεκρό, που πιστεύει η ίδια η μητέρα ότι είναι, δεν περιμένεις να τον δεις. Αυτό με σοκάρισε στην Νατέλα. Όπως επίσης με σοκάρισε στην ιστοσελίδα που είχε, που μάζευε χρήματα. Τι έγιναν οι 700.000 ευρώ που μαζεύτηκαν;
Για ποιο λόγο μάζευε τα χρήματα;
Αντωνοπούλου: Για έρευνα, «γιατί ο Άλεξ μας περιμένει»!!! Έτσι έλεγε. Πού μας περιμένει; Στο νεκροταφείο; Στη ζωή; Αυτά τα χρήματα, πήγε κάποιος εισαγγελέας να ρωτήσει τι έγιναν; Μπήκε το ΣΔΟΕ; Πού πήγαν αυτά τα χρήματα; Υπήρχαν καταθέσεις σε τράπεζες, είχε βγάλει ο κ. Τριανταφυλλόπουλος μια εκπομπή όπου ρωτούσε, αλλά απαντήσεις δεν έπαιρνε. Υπάρχει επιτέλους κάποιος εισαγγελέας ή ΣΔΟΕ να μας πει ή δεν θίγουμε καθόλου το πρόσωπο Νατέλα; Και το ερώτημα είναι γιατί δεν το θίγουμε; Χιλιάδες μάνες χάνουν τα παιδιά τους αλλά οι χιλιάδες αυτές μάνες δεν έχουν την αντιμετώπιση, την κάλυψη, την συγκάλυψη και την προστασία της Νατέλας. Πού πήγαν αυτές οι 700.000 ευρώ; Στο Μονομελές Πρωτοδικείο που δικάστηκαν τα παιδιά; Αναφέρθηκε κάποιος κύριος που συνεργάστηκε με τη Νατέλα για τα χρήματα αυτά, μάλιστα υπήρχε και συμβολαιογραφική πράξη και είπαν μαζί ότι μάζευαν χρήματα από επιχειρηματίες και από ανθρώπους που από συγκίνηση και από συμπάθεια, κατέθεταν στην Τράπεζα χρήματα. Συγκέντρωσαν ένα μεγάλο ποσό. Κάποια στιγμή η Νατέλα με αυτό τον κύριο συγκρούστηκαν για τα χρήματα, αυτό το είπαν στο δικαστήριο. Γιατί δεν ασχολήθηκε ένας αρμόδιος δικαστής ή εισαγγελέας και να ρωτήσει «πού είναι αυτά τα λεφτά»; Με τα χρήματα αυτά έγινε κάποια έρευνα υπέρ του Άλεξ; Τον βρήκαμε; Ακόμη και σήμερα μπορεί να ανατρέξει κανείς στην ιστοσελίδα της Νατέλας και να δει «να μαζέψουμε τα λεφτά γιατί ο Άλεξ μας περιμένει»!
Μήπως κάτι ξέρει η μητέρα για τον Άλεξ και δεν μιλάει; Οι καταθέσεις της έχουν διαφοροποιηθεί. Πρώτα αρνιόταν να δεχθεί την περίπτωση να είναι ένοχοι τα παιδιά και μετά δέχτηκε πλήρως την περίπτωση να είναι δολοφόνοι τα παιδιά.
Αντωνοπούλου: Η Νατέλα στην αρχή ήταν αντίθετη ότι είναι νεκρός ο Άλεξ και μετά άλλαξε άρδην Ήταν μάλιστα στην αρχή εναντίον της κ. Νικολούλη και μετά γύρισε. Έχω όλες τις καταθέσεις της και το υλικό. Είναι θέμα τιμής της Ελληνίδας μάνας η οποία αισθάνθηκε μειονεκτικά απέναντι στη γυναίκα-σύμβολο, τη Νατέλα. Να δούμε πόσο σύμβολο ήταν τελικά.
Η συνέντευξη δημοσιεύεται στην σημερινή ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ

1 σχόλιο:

  1. Απάντηση του Χρηστού Α. Κατσαρού
    κ. Αντωνοπούλου,
    Είμαι ο Χρήστος Κατσαρός, από τις Σέρρες. Επειδή αναφερθήκατε στο πρόσωπό μου, με τρόπο που αφήνει αμφιβολίες ως προς τον ρόλο μου στην υπόθεση Άλεξ,
    αλλά και γενικότερα στο traffing από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι υπήρξα ένα από τα θύματα αυτής της ιστορίας, αφού, εν αγνοία
    μου, μου χρεώσανε πάνω από 897 γάμους στην Βουλγαρία και μάλιστα οι γάμοι αυτοί καταχωρήθηκαν την ίδια ημεροχρονολογία και με τον ίδιο αριθμό πρωτοκόλλου.
    Γνωρίζετε, επίσης τον Τιτάνειο αγώνα που έκανα και εξακολουθώ να κάνω για την επίλυση του θέματος αυτού, καθώς και του θέματος της τύχης του Άλεξ! Ενημέρωσα
    αρμόδιες αρχές (κι όχι μόνο μία),υπηρεσίες ακόμα και πρώην. Υπουργούς Δυστυχώς κάθε φορά που κάποιος αρμόδιος παράγων έδειχνε ενδιαφέρον για το που βρίσκεται
    ο Άλεξ (αφού γνώριζα που ζεί και "εργάζεται"), κάποιο μαγικό χέρι τον απομάκρυνε από την υπηρεσία του και η υπόθεση έμπαινε ξανά στο χοντροντούλαπο της λήθης.
    Πέραν τούτου, οι "ενδιαφερόμενοι", φρόντιζαν μέσω δικών τους Μ.Μ.Ε. να με λοιδωρούν ώστε να με καταστήσουν γραφικό και άρα αναξιόπιστο. Τέλος θέλω να σας υπενθυμίσω
    την σωρεία των δικαστικών διώξεων τις οποίες έχω υποστεί με κατασκευασμένα και -πολλές-φορές αστεία "ενοχοποιητικά" στοιχεία. Παρά το γεγονός ότι δεν μπορώ να αντέξω
    οικονομικά σ'αυτούς τους διωγμούς, εγώ συνεχίζω γιατί ο ΑΛΕΞ ΖΕΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή