Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

ΜΗΝΥΣΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΤΑ ΟΣΩΝ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΗΝ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΚΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΜΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ!


Ο πρώην Δήμαρχος Χολαργού κ. Νικολάου, σύμφωνα με δηλώσεις του στην εφημερίδα μας, ετοιμάζεται εντός των ερχόμενων ημερών να καταθέσει μήνυση τόσο σε βάρος της δημοτικής αρχής Παπάγου-Χολαργού όσο και προσωπικά κατά όσων δημοτικών συμβούλων ψήφισαν υπέρ της αφαίρεσης της μορφής του Περικλή από το έμβλημα του Δήμου. Η κατάθεση της μήνυσης την οποία θα υποστηρίξει ο δικηγόρος του Δ. Νικολάου, Βασίλης Καπερνάρος, θα γίνει για προσβολή ιστορικής μνήμης!
"Ας πάνε να αποδείξουν ότι καλώς ψήφισαν υπέρ του διωγμού του Περικλή από το έμβλημα του Δήμου" είπε ο κ. Νικολάου, ο οποίος διατελέσας Δήμαρχος επί 8 χρόνια και τοποθετώντας το άγαλμα του Περικλή στην πόλη, δεν μπορεί να δεχτεί ότι η ιστορική μνήμη του δημιουργού της Δημοκρατίας, πετιέται στο καλάθι των αχρήστων, με την ψήφο μάλιστα των δημοτικών συμβούλων.  Ο κ. Νικολάου συνεχίζοντας, είπε προς την εφημερίδα μας:

"Όσοι λένε ότι ο Χολαργός δεν βρισκόταν εδώ αλλά στο Μενίδι και γι' αυτό το λόγο δεν μπορεί να έχουμε τον Περικλή για έμβλημα στην πόλη μας, είναι υβριστές και ανιστόρητοι. Εν τοιαύτη περιπτώσει και η Παιανία δεν βρισκόταν εκεί που είναι τώρα αλλά κοντά στη Λούτσα και ο Δημοσθένης που γεννήθηκε στην Παιανία πήγαινε κι έπαιρνε βοτσαλάκια από την παραλία και τα΄βαζε στο στόμα του και εκπαιδευόταν ώστε να μπορεί να αγορεύει χωρίς να έχει πρόβλημα στην προφορά του "ρ". Τι σημαίνει αυτό, να πάψουμε να τιμούμε τις μεγάλες μορφές των Ελλήνων, επειδή τα σύνορα του δήμου τους δεν συμπίπτουν με τα σημερινά σύνορα; Και η Μαραθώνια διαδρομή δεν είναι η αυθεντική που έτρεξε ο Φειδιπίδης, πρέπει δηλαδή να καταργήσουμε τον κλασικό αγώνα Μαραθώνιου δρόμου; Και τα σύνορα της Μακεδονίας μας δεν είναι μόνον αυτά που έχουμε σήμερα. Μήπως τελικά πρέπει να  δώσουμε τη Μακεδονία στους Σκοπιανούς γιατί τελικά αυτοί υποστηρίζουν με περισσότερο ζήλο την ιστορία μας; Ντροπή! Ας έρθουν λοιπόν οι δημοτικοί σύμβουλοι που έδιωξαν με τη ψήφο τους τον Περικλή από τον Χολαργό, να πουν αυτές τις δικαιολογίες στο δικαστήριο. Την επόμενη εβδομάδα καταθέτω με τον δικηγόρο μου κ. Καπερνάρο την μήνυση", κατέληξε ο κ. Νικολάου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου