Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

ΣΟΚ! 29ΧΡΟΝΟΣ ΒΕΡΟΙΩΤΗΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΟ ΝΕΦΡΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΧΡΕΩΣΕΙ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΟΥ!


Τα χρέη που είχε προς τις τράπεζες, αλλά και η αδυναμία του να βρει δουλειά επί μήνες,

έφεραν στο σημείο μηδέν έναν 29χρονο από τη Βέροια, ώστε αποφάσισε να πουλήσει τον νεφρό του, προκειμένου να ξεχρεώσει τις δανειακές τους εκκρεμότητες προς τράπεζες και τρίτους.
Ο Γιάννης Τσαχαλίδης πριν από 15 ημέρες, όταν και πήρε την απόφαση αυτή, απευθύνθηκε σε ιδιωτικό ερευνητή, ζητώντας να του βρει συμβατό δότη.
Ο 29χρονος μιλώντας στο "Έθνος της Κυριακής" εξομολογήθηκε πως το μυαλό του θόλωσε, μια και επί μήνες ήταν άνεργος.
"Σκέφτηκα πως αυτή ήταν η μοναδική λύση για να σωθώ. Ντρέπομαι και μετανιώνω που σκέφτηκα κάτι τέτοιο, αλλά το μυαλό μου θόλωσε. Δεν μπορώ να βρω δουλειά εδώ και πάρα πολλούς μήνες και χρωστάω λεφτά στις τράπεζες. Δεν αντέχω άλλο".
Ο ίδιος παραδέχεται στην κυριακάτικη εφημερίδα, ότι κατέβηκε ένα ένα τα σκαλιά της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, αφού έψαξε για δουλειά παντού και βρίσκοντας τις πόρτες κλειστές, κατέφυγε ακόμη και στον τζόγο
Τίποτα ωστόσο, δεν τον απήλλαξε από τα χρέη.
Κάποτε έκανε ακόμη και τρεις δουλειές, ταυτόχρονα, και είχε μπει στη βιοπάλη από τα εννέα του χρόνια, όμως τώρα πια δεν μπορεί να βρει ούτε μεροκάματο.
Ο ίδιος υπογραμμίζει στο "Έθνος της Κυριακής" ότι είχε ψάξει στο ίντερνετ τα τιμολόγια για τις "αγγελίες" νεφρών,αλλά και πόσο κοστίζει η πώλησή τους.
"Γνώριζα πως η τιμή για ένα νεφρό ήταν 100.000 ευρώ. Ντρέπομαι που το λέω, αλλά το μυαλό μου θόλωσε από το βάρος των χρεών. Και άρχισα να εξετάζω την ιδέα", λέει ο νεαρός.
Ωστόσο, ο ερευνητής ήταν αυτός που τον στήριξε και τον απέτρεψε.
Ο Γ. Τσαχαλίδης δεν είναι ο μόνος Έλληνας που έχει σκεφθεί να πουλήσει τα ίδια του τα όργανα, για να γλιτώσει από τα υπέρογκα χρέη και να σωθεί από τη φτώχεια.
Με μια πρόχειρη αναζήτηση μπορεί κανείς να βρει αγγελίες συνανθρώπων μας που βγάζουν στο "σφυρί" τα όργανά τους, με αντάλλαγμα σημαντικά χρηματικά ποσά.
Ωστόσο, αυτές οι αγοραπωλησίες είναι παράνομες και επισύρουν βαρύτατες ποινές.
thessbomb.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου