Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

ΣΑΜΑΡΑΣ-ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ. Ο ΠΡΩΤΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

 Πώς οι δυο συφοιτητές μέσα σε ελάχιστο χρόνο σκότωσαν τη χώρα και τον λαό!

Μην ακούτε τα διάφορα ψέματα ότι τρώγαμε από τα δανεικά κτλ. Δεν διαφέραμε από καμμία χώρα της ΕΕ (δείτε, http://www.economist.com/content/global_debt_clock ). Η οικονομία της χώρας ήταν το 2009 από τις καλύτερες της Ευρώπης με μικρό έλλειμμα (http://justiceforgreece.wordpress.com/2012/09/21/σοκ-το-πραγματικό-έλλειμμα-του-2009-ήταν-39/ ) και λογικό χρέος. Οι αγορές μας δανείζανε ακόμα και στις αρχές του 2010.
 Με ένα καλό όχι ληστρικό φορολογικό σύστημα η οικονομία μας θα άνθιζε. Αντ΄αυτού , οι δύο συμμαθητές εν συμπαιγία.
 1. Μείωσαν μισθούς και συντάξεις και μειώθηκε το κυκλοφορούν χρήμα.
2. Έκλεισαν πολλές επιχειρήσεις και πολύς κόσμος έχασε τη δουλειά του.
3. Μειώθηκαν τότε τα έσοδα του κράτους, έγιναν ξανά γι' αυτό πάλιν μειώσεις μισθών και συντάξεων, μειώθηκε περεταίρω το κυκλοφορούν χρήμα, έκλεισαν πάλιν επιχειρήσεις, είχαμε νέες απολύσεις, νέες μειώσεις μισθών κτλ και φτάσαμε με αυτήν την «τρέλλα» εδώ και τρία χρόνια, εδώ που φτάσαμε.
4. Σε χώρα τότε χωρίς σχεδόν κυκλοφορούν χρήμα με διαλυμένη την οικονομία, με τεράστιαδολοφονική ανεργία, με κλείσιμο σχεδόν όλων των επιχειρήσεων, με μείωση του ΑΕΠ και των εσόδων του κράτους, με μεθοδευμένη υπερχρέωση του κράτους , με χρέος ίσο με 200% (συγνώμην 193% !!!) του ΑΕΠ και με επικείμενο ξεπούλημα των πάντων,
5. Και αφού ο κ. Σαμαράς διέλυσε τα πάντα και προκάλεσε τρομερή δολοφονική ανεργία
6. Τώρα ψάχνει άλλους επενδυτές λέει να εξαγοράσουν τις κλειστές επιχειρήσεις, να εξαγοράσουν τζάμπα όλον τον κρατικό πλούτο για να μειωθεί λέει η ανεργία που την προκάλεσε ο ίδιος.
7. Εάν αυτό δεν νεοφιλελεύθερη νεοταξική τρέλλα, το να δημιουργείς τρομερή ανεργία και να ψάχνεις δήθεν επενδύσεις για να την αντιμετωπίσεις τι άλλο μπορεί να είναι;;
8. Μόνον μέσον ξεπούληματος ή δωρεάς σε απατεώνες γερμανούς της Μέρκελ του εθνικού πλούτου. ΟΠΑΠ, ΔΕΗ , μεταλλεύματα ουρανίου Παρανεστίου , φυσικού αερίου, λιγνιτών Δράμας, ΕΥΔΑΠ και παρόμοιων.
Όσον αφορά άλλες επιχειρήσεις που έκλεισαν ο κ. Σαμαράς ψάχνει τρελλούς για τις ξανανοίξουν σε μία αγορά χωρίς κυκλοφορούν χρήμα. Τρελλοί βέβαια δεν υπάρχουν.
Κύριε Σαμαρά. Αρκετό κακό έκανες στον Ελληνισμό. Ώρα είναι να μας αποχαιρετήσεις και να πας όπου θέλεις. Αν και μάλλον τη Γερμανία θα προτιμήσεις όπου θα περιμένει και εσένα μεγαλείωδης υποδοχή των Γερμανών σου βιομηχάνων.
Ευριπίδης Μπίλλης
Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου