Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΞΑΝΑΡΧΟΝΤΑΙ: ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΕΥΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟ!


ALARM1

H κ. Άνγκελα Μέρκελ, εξουδετερώνει "βαθμηδόν" τους πολιτικούς θεσμούς στην Γερμανία και κατευθύνεται πολιτικά προς την δημιουργία μιας συγκεντρωτικής κυβέρνησης, ενός "νέου τύπου" καθεστώτος στην Γερμανία.
Εγκαθιστά ένα "νέου τύπου" καθεστώς, μιας συγκεντρωτικής κυβέρνησης η οποία θα το εκπροσωπεί, και η οποία θα διαχειριστεί το κυοφορούμενο νέο "δόγμα" της νέας Γερμανίας της κ. Μέρκελ, ίσως και του νέου "δόγματος" της γηραιάς Ευρώπης.
Το περιοδικό Der Spiegel, αναφέρει:
«Άραγε ποιά είναι η επιλογή της Γερμανίας σε ότι αφορά το συνολικό γεωπολιτικό "παιχνίδι¨ της περιοχής ;;;
Ποια αντιμετώπιση της Ελλάδας επελέγη, σε ότι αφορά την περιοχή μας ;;;


Τα γεγονότα, οι διακριτικές διπλωματικές κινήσεις των κατά τα άλλα συμμάχων και εταίρων μας, εμφανείς ή όχι στο πεδίο των διακρατικών σχέσεων, αποκαλύπτουν την βούληση αλλά και τις προσδοκίες των.
Μεγάλο ενδιαφέρον για την ασφάλεια της Τουρκίας δείχνει προσφάτως η Γερμανία. Τόσο μεγάλο, ούτως ώστε, Γερμανοί στρατιώτες να ετοιμάζονται να "εγκατασταθούν" στην Τουρκία, στα σύνορά της με τη Συρία.
Οι σχέσεις Βερολίνου- Άγκυρας είναι πλέον, κάτι παραπάνω από "φιλικές" και σ΄ αυτό έχει συμβάλει τα μέγιστα η προσδοκία "κέρδους", το οποίο, πάντα "συγκινούσε" τους Γερμανούς πολιτικούς, όπως όλοι γνωρίζουμε πλέον πολύ καλά.
Οι οικονομικές σχέσεις των Τούρκων με τους Γερμανούς, και σε επίπεδο εξοπλισμών, εκτός των άλλων, είναι πολύ "στενές". Το "γεύμα" το αποτελούν οι τεράστιοι "εξοπλισμοί" της Τουρκίας, οι οποίοι προσδιορίζονται πλέον σε επίπεδο περιφερειακής υπερδύναμης.
Και εκεί, στον "καλό πελάτη" υποκλίνονται άπαντες, ανεξάρτητα του ποιος είναι ο "πελάτης", ή του τί χρήση θα κάνει το "εμπόρευμα".
Άλλαξε η "επιτηρίδα" της εύνοιας των ΗΠΑ απέναντι στους "συμμάχους" της ;;; ανέβηκε η Τουρκία και "έπεσε" το Ισραήλ ή άλλαξε η "κλίμακα" ποιοτικά χαρακτηριστικά και διαμορφώνονται νέες γεωπολιτικές ισορροπίες ;;;
Σύμφωνα με δημοσίευμα της ε/φ DeutscheWelle, η Τουρκία θα ζητήσει τη βοήθεια του ΝΑΤΟ για την εγκαθίδρυση ενός συστήματος αεράμυνας και οι γερμανικές μονάδες θα συμμετάσχουν στο project.
Τον Φεβρουάριο του 2012, ο Γερμανός Υπουργός Άμυνας κ. Τόμας ντε Μεζιέρ, ανακοίνωσε ότι οι Γερμανοί ενδιαφερόταν να συμμετάσχουν στο σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας του ΝΑΤΟ με μονάδες Patriot της Bundeswehr.
Το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης στο Βερολίνο, δήλωσε ότι το ΝΑΤΟ δεν έχει ακόμη αποφασίσει σχετικά με την αίτηση της Γερμανίας και η απόφαση δεν αναμένεται πριν από το 2013.
Μου δίνεται η "εντύπωση" ότι ζούμε σε εποχή έντονης πολεμικής προετοιμασίας, εν όψει ενός μη αποφευκτέου πολέμου ως αποτέλεσμα οικονομικών ανταγωνισμών και εδραίωσης του status και της επικυριαρχίας συγκεκριμένων γεωπολιτικών συμφερόντων. Άπαντες λαμβάνουν "θέση".
Εύχομαι να διαψευστώ καθ'ολοκληρίαν !!!
Η κυβέρνηση της Άγκυρας έχει πρόσφατα εκφράσει το ενδιαφέρον της για ένα σύστημα αεράμυνας και, σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα «Süddeutsche Zeitung», θα κάνει την επίσημη αίτηση της σήμερα.
Μια τέτοια εξέλιξη θα "χρησίμευε πολλαπλά για την προστασία" της Τουρκίας, δήλωσε ο κ. Τόμας ντε Μεζιέρ.
Πάντα όμως ελλοχεύει ο κίνδυνος, η Γερμανία να "εμπλακεί" στον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας, εάν δεν το έχει ήδη πράξει !!!
Η άπλετη πολιτική, στρατιωτική, οικονομική "στήριξη" την οποίαν παρέχουν οι Δυτικοί "σύμμαχοι" στην Τουρκία δημιουργεί παράπλευρες διαφοροποιήσεις και εσωτερικούς ανταγωνισμούς στους "συμμάχους".
Η Άγκυρα προκαλεί πλέον με κάθε τρόπο το Ισραήλ. Ο κ. Αχμέτ Νταβούτογλου αύριο, την Τρίτη, θα επισκεφθεί τη Γάζα.
Αυτό αποφασίστηκε στη συνάντηση των κ. Ερντογάν, κ. Αχμέτ Νταβούτογλου με τον ηγέτη της Χαμάς κ. Χαλίντ Μεσάλ.
Είναι προφανές πλέον ότι για την Τουρκία και τούς "συμμάχους" της, η Χαμάς δεν αποτελεί μία "τρομοκρατική" οργάνωση, αλλά έναν "προνομιακό" συνομιλητή των.
Η ξαφνική συνάντηση του κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον κ. Χαλίντ Μασάλ δημιουργεί πολλά ερωτηματικά σε ότι αφορά τον "ρόλο" τον οποίον επιφυλάσσουν οι Αμερικανοί και οι "σύμμαχοί" των, στο Ισραήλ, ερωτηματικά τα οποία δημιουργούν "ανασφάλειες" αρκετές.
Η συνάντηση με τον ηγέτη της Παλαιστινιακής Χαμάς πραγματοποιήθηκε στο Κάϊρο, στο ξενοδοχείο Four Seasons, στο οποίο διαμένει ο κ. Ερντογάν.
Μαζί με τον τούρκο πρωθυπουργό, στη συνάντηση συμμετέχουν ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου αλλά και ο αρχηγός των τουρκικών μυστικών υπηρεσιων της Τουρκίας (MIT) Χακάν Φιντάν.
Ο κ.Νταβούτογλου λίγο πριν την αναχώρηση του από το Κάϊρο είχε τηλεφωνική συνομιλία με την κ. Χίλαρι Κλίντον στην οποίαν συζήτησαν για τις εξελίξεις στην περιοχή.
Η συνάντηση αυτή σίγουρα δεν θα αρέσει στο Ισραήλ, το οποίο διαπιστώνει πως ο κ. Ερντογάν έχει επαφές πλέον με όλους του "ορκισμένους" εχθρούς του Τελ Αβίβ.
Η Άγκυρα προσπαθεί "διακαώς" να δημοσιοποιήσει τη στήριξή της στη Χαμάς, την ώρα κατά την οποίαν η δεύτερη, πλήττεται από τις επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα. Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή ο τούρκος Υπουργός των Εξωτερικών, θα μεταβεί εσπευσμένα στη Γάζα, στα πλαίσια των προσπαθειών των Υπουργών Εξωτερικών του Αραβικού Συνδέσμου για την ειρήνευση στην περιοχή.
Η παρουσία του εκπροσώπου της Τουρκίας στη Γάζα, ενδέχεται να προκαλέσει απρόβλεπτες εξελίξεις και αντιδράσεις στην περιοχή.
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στην Αίγυπτο έστειλε "σαφές" προειδοποιητικό μήνυμα-απειλή στο Ισραήλ, τονίζοντας πως «απευθύνω έκκληση προς τον Νετανιάχου. Τώρα δεν είναι το 2008, είναι 2012 και να ξέρεις ότι δεν είναι ίδιες οι συνθήκες. Σκέψου το καλά».
Τον κ. Ερντογάν συνόδευαν μια «αποστολή 8 υπουργών, η σημαντικότερη στην ιστορία των διπλωματικών σχέσεων των δύο χωρών, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση την οποίαν εξέδωσε ο κ. Αμρ Ρόσντι εκπρόσωπος του αιγυπτιακού υπουργείου Εξωτερικών.
Ο τούρκος πρωθυπουργός εξακολουθεί να προκαλεί το Τελ Αβίβ προσπαθώντας να παίξει το ρόλο του ηγέτη του Μουσουλμανικού κόσμου.
«Το Ισραήλ δεν λυπάται τα παιδιά. Χτες είδατε το παιδάκι στην αγκαλιά του αδελφού μας, Ισμαήλ Χανίγια. Είναι τόσο ανελέητοι ώστε να χτυπούν βρέφη εννέα μηνών. Είχα πει στον πρόεδρο του Ισραήλ Σιμόν Πέρες στο Νταβός:
«Εσείς ξέρετε πολύ καλά να σκοτώνετε παιδιά. Εσείς ξέρετε πολύ καλά τη χρήση δυσανάλογης δύναμης. Διότι εσείς δεν γνωρίζετε το δίκαιο και δεν έχετε κανένα έλεος. Εσείς έχετε ιδανικό να ζείτε καταπατώντας δικαιώματα και τυραννώντας. Τώρα αυτό κάνουν» δήλωσε ο κ. Ερντογάν.
Πάντως η Άγκυρα έδωσε μεγάλη σημασία στο ταξίδι στην Αίγυπτο, και στις συναντήσεις με το νέο καθεστώς των «Μουσουλμάνων Αδελφών».
Ο κ. Ερντογάν ταξίδεψε στο Κάϊρο με 8 υπουργούς και περίπου 300 επιχειρηματίες. Στη συνάντηση με τον πρόεδρο της χώρας κ. Μουρσί, συζητήθηκε και το θέμα του καθορισμού της ΑΟΖ με την Ελλάδα, με την Τουρκία να ζητά από την Αίγυπτο να μην προχωρήσει στο καθορισμό της.
Εξάλλου η Άγκυρα τον προηγούμενο μήνα έδωσε δάνειο 2.5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Αίγυπτο για τη "στήριξη" της οικονομίας της.
Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ κ. Άντερς Φο Ράσμουσεν ανακοίνωσε ότι η Συμμαχία είναι έτοιμη να παρέχει βοήθεια στην Τουρκία, χώρα μέλος του Οργανισμού, αν η σύγκρουση στη Συρία πλησιάσει στο έδαφός της.
Η Τουρκία είχε γνωστοποιήσει την περασμένη εβδομάδα ότι διεξάγει συνομιλίες με το ΝΑΤΟ για τους πυραύλους Πάτριοτ, χωρίς όμως να υποβάλει επίσημο αίτημα.
Στο Βερολίνο, το γερμανικό Υπουργείο Άμυνας δήλωσε σήμερα ότι είναι απαραίτητη μια εντολή του ΝΑΤΟ πριν το Βερολίνο εξετάσει μια τέτοια δέσμευση.
Εάν αυτό συμβεί, δηλαδή κάνει το επίσημο αίτημα αρωγής η Τουρκία, Γερμανοί στρατιώτες θα αναπτυχθούν στην Τουρκία για πρώτη φορά μετά τον A' Παγκόσμιο Πόλεμο και μάλιστα κατά τον ίδιο ακριβώς ρόλο τον οποίον είχαν και τότε: ως σύμμαχοι κατά των Αράβων !!!
Μετά τις παραβιάσεις στο Αιγαίο από το γερμανικό ελικόπτερο ναυτικής συνεργασίας Lynx, η Γερμανία δείχνει ότι είναι έτοιμη να προχωρήσει σε ένοπλη εμπλοκή στην περιοχή, υπό τον μανδύα βέβαια του ΝΑΤΟ.
Οι συνειρμοί και οι "σκιές" εμφανίζονται ως "βρικόλακες" του παρελθόντος, ας ελπίσουμε ότι δεν θα επιβεβαιωθούν !!!
aegeantimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου