Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: "ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ;"


 ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ;
Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Β. Ζορμπάς υπήρξε απεργοσπάστης προ διμήνου, όταν η Συνέλευση των Δημάρχων όλης της χώρας απεφάσισε διήμερη απεργία. Πρόσφατα απέκλεισε την είσοδο της εφορίας Αγίας Παρασκευής καμαρώνοντας για αυτό στο Δημοτικό Συμβούλιο και την επόμενη μέρα έδιωχνε τα οχήματα με «όρκο» στον Πρωθυπουργό! Τώρα, καταγγέλλει τους εργαζόμενους του Δήμου επειδή απεφάσισαν διήμερη κατάληψη. Γνωρίζει ότι είχαν σαφή πρόθεση να διευκολύνουν άμεσα προβλήματα της πόλης (αθλητικούς χώρους, λειτουργία Δημοτικού συμβουλίου και επιτροπών, εξυπηρέτηση γονέων σε παιδικούς σταθμούς, συλλογή σκουπιδιών σε μερικά σημεία, κ.ά.). Δεν είναι όλα αυτά αλλοπρόσαλλα και αλληλοσυγκρουόμενα για Δήμαρχο; Τι θα άλλαζε αλήθεια, εάν οι εργαζόμενοι έκαναν απεργία και όχι κατάληψη; Μήπως το να υπήρχαν απεργοσπάστες; Όλοι γνωρίζουμε ότι οι εργαζόμενοι του Δημόσιου Τομέα απειλούνται με 2.000 απολύσεις φέτος, με 25.000 το 2013 και βρίσκονται σε πανικό.
Επιχαίρει, ταυτόχρονα, γιατί εργαζόμενοι θα απολυθούν μόνο με απλή παραπομπή στο Πειθαρχικό και χωρίς τελεσίδικη απόφαση ποινικής ή πειθαρχικής διαδικασίας. Στοχοποιεί επικεφαλής παρατάξεων, ξεχνώντας ότι σύσσωμη η Αντιπολίτευση, δηλαδή ΟΛΟΙ οι επικεφαλής παρατάξεων, όπως και οι ανεξάρτητοι σύμβουλοι, τον κατηγορούν για την συμπεριφορά του. Απών ο ίδιος από μεγάλο αριθμό Συμβουλίων (όταν ήταν στην Αντιπολίτευση) μας κρίνει, με ύφος ανακριτή, για καθυστερημένη προσέλευση στην έκτακτη κατεπείγουσα συνεδρίαση που ο ίδιος ακύρωσε! Ακραίος και λαϊκιστής επιτίθεται κατά πάντων υπερασπιζόμενος, δήθεν, το συμφέρον των Δημοτών, αποκρύπτοντας επιμελώς την ουσιαστική του συμφωνία με την λαίλαπα που στοχοποιεί την κοινωνία και την Αυτοδιοίκηση και οδηγεί στον κοινωνικό αυτοματισμό, δηλαδή στρέφει και ο ίδιος τη μία κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης.
Του απαντούμε ότι οι Δημότες έχουν καταλήξει: Η απραξία της σημερινής Δημοτικής αρχής έχει γίνει παροιμιώδης. Η θητεία του θα καταγραφεί ως η λιγότερο παραγωγική για την Αγία Παρασκευή.
Τον καλούμε για άλλη μια φορά, σε σθεναρή, ενωτική και ανοιχτή σε όλα τα ενδεχόμενα αντίδραση στις κεντρικές επιλογές, σε σεβασμό των αποφάσεων των συνελεύσεων των εργαζομένων του Δήμου, σε διάλογο μαζί τους (και με την Αντιπολίτευση την οποία συστηματικά αγνοεί) και σε απόρριψη κάθε πιθανότητας απόλυσης.
Οι καιροί απαιτούν από όλους συναίνεση, συστράτευση και αγώνες για την υπεράσπιση του κοινωνικού κράτους.


Για την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση
«ΝΙΚΗ για την Αγία Παρασκευή»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου