Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΒΑΝΙΑ ΑΠΕΙΛΕΙ ΝΑ...ΚΑΤΑΠΙΕΙ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ!


albania-flag

Επίδειξη πυγμής με τεράστιες αλβανικές σημαίες! Εμείς ακόμη μιλάμε με τους γυφτοσκοπιανούς για να τους χαρίσουμε το όνομα της Μακεδονίας μας!!!
Νέα αντιπαράθεση απειλεί να προκαλέσει η έγερση δύο πελώριων αλβανικών σημαιών σε δύο αλβανικά χωριά κοντά στην πόλη Κίτσεβο (ανατολικό τμήμα της ΠΓΔΜ), στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια της ανεξαρτησίας της Αλβανίας και της αλβανικής σημαίας.
Οι δύο αυτές σημαίες τοποθετήθηκαν σε ιστούς 30 μέτρων, μετά από πρωτοβουλία του συγκυβερνώντος αλβανικού κόμματος DUI του Αλί Αχμέτι, ο οποίος, κατά τη σχετική τελετή, σημείωσε ότι κανείς δεν μπορεί να πειράξει τις σημαίες αυτές.
Στην τελετή παραβρέθηκε και ο πρέσβης της Αλβανίας στην ΠΓΔΜ 'Αγκιμ Τσέικου.
Οι δύο αυτές σημαίες κυματίζουν σε ιστούς που βρίσκονται σε ιδιωτικά οικόπεδα και ως εκ τούτου δεν φαίνεται να προκύπτει παραβίαση της σχετικής νομοθεσίας.
Με το νόμο για τη χρήση των εθνικών συμβόλων που ψηφίστηκε πέρυσι, ρυθμίζεται η ανάρτηση του αλβανικού εθνικού συμβόλου, που είναι το ίδιο με τη σημαία της Αλβανίας και χρησιμοποιείται από τους απανταχού Αλβανούς ανά τον κόσμο.
Σύμφωνα με το νόμο αυτό, σε περιοχές της ΠΓΔΜ, όπου οι Αλβανοί αποτελούν άνω του 50% του πληθυσμού (όπως στους δήμους Τέτοβο, Γκόστιβαρ και Τσάιρ στα Σκόπια ), το αλβανικό εθνικό σύμβολο μπορεί να αναρτάται σε δημόσια κτίρια, δίπλα στην κρατική σημαία της ΠΓΔΜ, με την προϋπόθεση το μήκος της κρατικής σημαίας να είναι κατά 1/3 μεγαλύτερο του αλβανικού εθνικού συμβόλου.
Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι, κληθείς να σχολιάσει την έγερση αλβανικών σημαιών κοντά στο Κίτσεβο, απάντησε κάπως αμήχανα, λέγοντας ότι θα πρέπει πρώτα να εξετασθεί αν η ενέργεια αυτή είναι σύμφωνη με το νόμο. Το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, η Σοσιαλδημοκρατική Ένωση (SDSM) του Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, έκανε λόγο για «προβοκάτσια» από την μεριά του DUI σχετικά με την τοποθέτηση των δύο αυτών πελώριων αλβανικών σημαίων σε δύο χωριά του Κίτσεβο και αντέδρασε για την παρουσία του πρέσβη της Αλβανίας στη σχετική τελετή.
Το SDMS κατηγόρησε τα δύο μεγάλα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού VMRO-DPMNE του Νίκολα Γκρούεφσκι και DUI του Αλί Αχμέτι ότι με τις ενέργειες τους προκαλούν διεθνοτικές εντάσεις στη χώρα και παίζουν «επικίνδυνο παιχνίδι».
Πέραν αυτών, οι δήμοι στην ΠΓΔΜ που έχουν Αλβανούς δημάρχους ετοιμάζονται πυρετωδώς για τους εορτασμούς για τα 100 χρόνια της ανεξαρτησίας της Αλβανίας και της αλβανικής σημαίας που θα κορυφωθούν στις 28 Νοεμβρίου.
Ο δήμος του Τσάιρ που είναι ο μεγαλύτερος αλβανικός δήμος στα Σκόπια, γνωστοποίησε ότι θα διανέμει δωρεάν αλβανικές σημαίες στον αλβανικό πληθυσμό της περιοχής για να τις τοποθετήσει στα σπίτια του. Οι σημαίες που θα διανεμηθούν αποτελούν δωρεά Αλβανών επιχειρηματιών.
ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου