Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Ο ΓΕΡΟ-ΣΟΦΟΣ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ:"ΔΗΜΑΡΧΕ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΩΣΕΣ ΜΕ ΤΟ ΣΗΜΑ ΤΟΥ ΧΟΛΑΡΓΟΥ-ΠΑΠΑΓΟΥ"


Kάποιος επικίνδυνος ιός θα κυκλοφορεί στην πόλη του Περικλέους! Ποιανού όμως Περικλέους που πλέον δεν είναι σήμα της πόλης αλλά μια απλή σκιτσογραφική καρικατούρα! Ποιο σημείο αναφοράς θα υπάρχει; Ευτυχώς που πρόλαβε ο κ. Νικολάου κι έστησε το άγαλμά του … Άγαλμα έχει κι ο Παπάγος .. Αλλά από σήμερα η ταυτότητα του Χολαργού είναι μια αφηρημένη ζωγραφιά!
Ναύαρχε-Δήμαρχε Ξύδη τα θαλάσσωσες!




Σχόλιο: Δεν συμφωνούμε ως προς τον χαρακτηρισμό ...σκιτσογραφική καρικατούρα που δίνει ο γέρο-σοφός στο έργο του Σπυριούνη. Προφανώς όμως θέλει να προσδιορίσει με αυτό τον τρόπο την έλλειψη της μορφής του Περικλή από το σήμα! 
Εμείς πάντως ως εφημερίδα, Δήμαρχε δεν πρόκειται να το αφήσουμε να περάσει στο ντούκου το θέμα. Ο Χολαργός δεν θα αποφλοιωθεί επειδή, είτε το θέλουν κάποιοι είτε δεν του δίνουν την σημασία που του αρμόζει. Την μια το όνομα του Χολαργού πέρασε σε δεύτερη μοίρα λόγω -λεει- του ότι αλφαβητικά προηγείται το όνομα του Παπάγου. Την άλλη, το έμβλημα του Περικλής εξαφανίζεται από το σήμα του Δήμου. Επιτέλους, δεν πάει άλλο. Σε λίγο όπως πάει θα καταργηθεί παντελώς το όνομα του Χολαργού για να μείνει το όνομα του Παπάγου εκτός και αν βρεθεί άλλο όνομα!!! 
Η ιστορία πάντως είναι σημείο αναφοράς και δεν επιτρέπεται να την απεμπολούμε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου