Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ

Ο/Η Αλέκος Μακρής άφησε ένα νέο σχόλιο για την ανάρτησή σας "ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΑΠΑ...": 

Τα δημοτικά τέλη (Δ.Τ.) έπρεπε να έχουν μειωθεί προ πολλού και κατά πολύ για τους εξής λόγους:
1. Επειδή α) τα Δ.Τ. είναι ανταποδοτικά, δηλ. ο Δήμος πρέπει να εισπράττει όσα ξοδεύει, β) οι μισθοί των υπαλλήλων καθαριότητος και φωτισμού έχουν μειωθεί σε μεγάλο ποσοστό, ~35%, και γ) η δαπάνη μισθοδοσίας είναι το ~75% της συνολικής δαπάνης της υπηρεσίας καθαριότητος-φωτισμού,
για τους λόγους αυτούς η συνολική δαπάνη (λόγω μισθοδοσίας) έχει μειωθεί στο ~75%.
Αρα τα Δ.Τ. έπερεπε να μειωθούν κατά ~25%, δηλ. στα ~1,90¤/τ.μ.
(δεν λογαριάζω καν την μείωση, λογικά, και αυτού τούτου του αριθμού των εργαζομένων λόγω αθρόων συνταξιοδοτήσεων & μη διορισμών, καθώς και την αύξηση του ωραρίου κατά μισή ώρα ημερησίως)
2. Ο Δήμος Παπάγου έχει το προνόμοιο -και οι ΚΑΤΟΙΚΟΙ τη δόξα - να εισπράττει/να πληρώνουν τα ακριβότερα Δ.Τ. πανελληνίως, εδώ και πολλά πολλά χρόνια (εννοώ για τις κατοικίες). Από αυτή την αδικαιολόγητη Πρωτιά πρέπει κάποτε να απαλλαγούμε, πράγμα το οποίο δεν θα συμβεί ούτε στο αμέσως προσεχές μέλλον, με βάση τη μικρή μείωση του 15%.
3. Υπάρχουν Δήμοι οι οποίοι έχουν ήδη λάβει απόφαση μείωσης των Δ.Τ. - εδώ μας πήραν την πρωτιά χρονικώς - πολλοί δε εξ αυτών έχουν (και θα έχουν) Δ.Τ. της τάξεως του 50%, δηλ. της τάξεως των 1,30¤, σε σύγκριση με τον κάτοχο του πανελληνίου ρεκόρ = 2,35¤/τ.μ.
Τα στοιχεία που παρέθεσα προκύπτουν από δημόσια έγγραφα και Νόμους. Επειδή, όμως, οι γνώσεις μου σε θέματα Τ.Α. περιορίζονται μόνον σΆ αυτά, περιμένω την απάντηση/αντιρρήσεις από τους επαΐοντες, αν υπάρχουν. Για τις λοιπές δαπάνες, ήτοι καύσιμα, εισφορά στον ΕΣΔΚΝΑ κλπ, θα παραθέσω τα στοιχεία που προκύπτουν επίσης από δημόσια έγγραφα & Νόμους, όταν χρειασθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου