Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

ΚΤΗΝΩΔΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ: ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΒΑΡΙΑ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΠΕΤΣΟΚΟΒΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ!


anapiroi

Η κυβέρνηση Σαμαρά στα μουλωχτά και με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου πήρε πίσω την προ 10ημέρου ψηφισθείσα εξαίρεση των ατόμων με βαριά ανπηρία από τις μειώσεις συντάξεων και επιδομάτων! Προχθές, κατάργησε και αυτά τα ελάχιστα προστατευτικά μέτρα στήριξης των αναπήρων! Πρόκειται για κτηνωδία από την κυβέρνηση η οποία ενώ προεκλογικά διαφήμιζε ότι δεν ερόκειτο να θίξει τις ευπαθείς ομάδες, έρχεται και τους καρφώνει πισώπλατη μαχαιριά! 
KOUROUBLIS
Με αφορμή την έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 229, 19.11.2012) στην οποία θίγονται τα πρόσωπα με αναπηρία, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α – ΕΚΜ Παναγιώτης Κουρουμπλής προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Η Κυβέρνηση, επιδεικνύοντας πρωτοφανή κοινωνική αναλγησία, ανακαλεί αιφνιδιαστικά με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου την ψηφισθείσα μόλις προ δέκα ημερών εξαίρεση των βαριά αναπήρων από τις μειώσεις συντάξεων και επιδομάτων. Προσπαθώντας να κρατήσει τα προσχήματα, διατήρησε μόνο την εξαίρεση των παραπληγικών-τετραπληγικών του δημοσίου, αφήνοντας στη μοίρα τους τούς παραπληγικούς-τετραπληγικούς της κοινωνικής ασφάλισης.
Η ενέργεια αυτή αντίκειται στα άρθρα 4 και 21 του Συντάγματος που προβλέπουν την προστασία των ευπαθών πληθυσμιακών ομάδων και την ίση μεταχείριση όλων των πολιτών. Επίσης αντίκειται στο άρθρο 44, παρ. 1 του Συντάγματος, διότι καταφανώς δεν προκύπτει απρόβλεπτη ανάγκη, καθότι πριν από δέκα ημέρες η Βουλή ομοφώνως θέσπισε τις διατάξεις αυτές. Τέτοια πρωτοβουλίες προκαλούν το δημόσιο αίσθημα, ευτελίζουν το θεσμό του Κοινοβουλίου και πλήττουν την έννοια της Δημοκρατίας. Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας, υπάρχουν στιγμές στη ζωή που, όσο δύσκολα και αν προφέρεται το όχι, οι συνθήκες το επιβάλλουν».
Ερώτηση: Κύριε Παπούλια, θα υπογράψετε την πράξη νομοθετικού περιεχομένου, αν δεν την έχετε υπογράψει κιόλας και θα ζητήσετε από τους βαριά ανάπηρους να...βάλους κι άλλη πλάτη για να σωθεί η χώρα; ΡΕ ΟΥΣΤ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου