Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΣ ΖΟΡΜΠΑ: ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΚΠΛΗΣΣΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΕ



Συνεπής στην ασυνέχεια του, εμφανίζεται για άλλη μια φορά ο Δήμαρχος Β. Ζορμπάς .
Με το πρόσφατο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε σχετικά με την κατάληξη και τους ατυχείς χειρισμούς του  στο ζήτημα που απασχολεί τον Δήμο μας - και όλους τους δήμους της χώρας-  της απεργίας των εργαζομένων, ως αντίσταση στα μέτρα που επέβαλλε η Τρόικα στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης,  επανέλαβε τον κακό του εαυτό.
Σε ένα τόσο καίριο ζήτημα , όπως αυτό του περιορισμού των δαπανών των ΟΤΑ δια της οδού των απολύσεων των απασχολουμένων στους Δήμους,  που συνταράσσει ολόκληρη τη χώρα, ιδιαίτερα για τον  Δήμο μας όπου ο αριθμός των εργαζομένων στις υπηρεσίες του, είναι ο στοιχειωδώς επαρκής  για την κάλυψη των αναγκών δημοτών, ο Δήμαρχος, αντί να προστατέψει το συμφέρον των δημοτών, δίνοντας δυναμικό παρόν και στηρίζοντας την διασφάλιση των εργαζομένων του Δήμου μας, αφού η οποιαδήποτε συρρίκνωση του προσωπικού του,  θα έχει ως άμεσο αποτέλεσμα την ανεπάρκεια του Δήμου να ανταποκριθεί στις  υποχρεώσεις του προς τον δημότη. Η δημοτική αρχή αρχικά  αποχώρησε από το δημοτικό συμβούλιο, αδιανόητο να αποχωρεί η πλειοψηφία σε δημοτικό συμβούλιο που η ίδια έχει συγκαλέσει. Επανέρχεται μετά από λίγες ημέρες στο Δ.Σ. παίρνοντας πλειοψηφικά απόφαση για τη μη αποστολή λίστας με εργαζόμενους στο αρμόδιο υπουργείο αλλά ούτε αυτή την απόφαση δεν τήρησε και η λίστα μέσω δήμου έφτασε στο υπουργείο. Δεν μας εκπλήσσει η συμπεριφορά του Δημάρχου.
Έχει γίνει κανόνας το άλλα να λέει και άλλα να κάνει. 
Το ίδιο έκανε με το ζήτημα της μεταφοράς της  Δ.Ο.Υ. Αγίας  Παρασκευής. Τοση φασαρία, τόση κινητοποίηση όλων των παρατάξεων, για να πάει τελικά μόνος, χωρίς να ενημερώσει κανέναν στο αρμόδιο υπουργείο  και να επιστρέψει  ανακοινώνοντας ότι η εφορία μεταφέρεται στον Χολαργό  και έτσι σταματάει η οποιαδήποτε διεκδίκηση.
Της ίδιας αντιμετώπισης από την δημοτική Αρχή έτυχε και το ζήτημα της απαλλοτρίωσης του 118  Ο.Τ. στον Τσακό. Αφου είχαν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή για την απαλλοτρίωση, αφού είχαν δοθεί τα πρώτα χρήματα και ενώ υπήρχε η δυνατότητα και οι προπαρασκευαστικές ενέργειες για λήψη δανείου, η νυν Δημοτική Αρχή αρχικά με την αδράνειά της κόντεψε να χάσει την απαλλοτρίωση αφού δεν προέβη σε καμιά ενέργεια για την υλοποίηση του δανείου, τελευταία στιγμή σε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, το περασμένο Απρίλιο,  θυμήθηκε να κινητοποιήσει κατοίκους του Τσακού, δείχνοντας το όψιμο ενδιαφέρον της για ολοκλήρωση της απαλλοτρίωσης και μετά ; Μετά τίποτα  … πέρασε το Δημ. Συμβούλιο …ξεχάστηκε και η απαλλοτρίωση. Για άλλη μια φορά πολλή φασαρία για το τίποτα. Έτσι ένας ακόμη ελεύθερος χώρος κινδυνεύει να χαθει΄.
Δεν μας εκπλήσσεις Δήμαρχε. Συνεπής στην ασυνέχειά σου.
Μας  κατηγορεί σήμερα ότι δεν θωρακίσαμε το Δήμο με μόνιμο προσωπικό κατά την τελευταία μας θητεία στο Δήμο, όταν εσύ ο ίδιος  πριν τις τελευταίες εκλογές μας κατήγγειλες οτι είχαμε υπεράριθμο προσωπικό.  
Πότε έλεγες την αλήθεια πριν ή τώρα;
Όμως Δήμαρχε, η άσκηση πολιτικής  δεν γίνεται δια της οδού της αδρανείας και του ευκαιριακού εντυπωσιασμού. Γίνεται με όραμα, στρατηγική, συγκεκριμένους στόχους, ξεκάθαρες θέσεις και σκληρή δουλειά. Όλα αυτά δηλαδή που λείπουν σήμερα από το Δήμο μας.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΖΙ
                                                                                      Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου