Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

ΣΤΑ ΣΥΣΣΙΤΙΑ Η ΜΙΣΗ ΕΛΛΑΔΑ. ΣΟΚ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ...


syssitia-ekklhsia

«Μέσα σε δύο χρόνια έχει διπλασιαστεί ο αριθμός των ατόμων που προσέρχονται στα συσσίτια της Αρχιεπισκοπής και μάλιστα σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε στο παρελθόν, σήμερα, στην πλειονότητά τους, είναι Έλληνες», τόνισε ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών,πατήρ Μάξιμος Παπαγιάννης, ενώ σημείωσε την ανάγκη «να μείνουμε όλοι ενωμένοι και να στηρίξουμε ο ένας τον άλλο».
Στα συσσίτια της Αρχιεπισκοπής προσφέρονται περί τις 10.000 μερίδες φαγητού ημερησίως, με τη συνδρομή 4.000 εθελοντών. Παράλληλα, ξεκίνησε την Τρίτη, από την ενορία του Αγίου Παντελεήμονα Αχαρνών, το πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων σε απόρους και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί εντός του πρώτου διμήνου της νέας χρονιάς.
Στο πλαίσιο του προγράμματος του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, θα διανεμηθούν σε 835.282 δικαιούχους σε όλη τη χώρα, 10.558 τόνοι τροφίμων και ειδικότερα γραβιέρα (550 τόνοι), φέτα (888 τόνοι), ρύζι (4.605 τόνοι), ζυμαρικά (3.208 τόνοι) και ελαιόλαδο (1.337 τόνοι). Η συνολική αξία των τροφίμων που διανέμονται είναι ύψους 23,5 εκατ. ευρώ, ενώ για το 2013 θα είναι ύψους περίπου 26 εκατ. ευρώ.
«Χαίρομαι που ολοκληρώθηκε με επιτυχία φέτος η διαδικασία και ξεκίνησε η διανομή δωρεάν τροφίμων σε απόρους και ευχαριστώ τους κοινωνικούς εταίρους για τη συνεργασία τους, προκειμένου να υλοποιηθεί, αφού αυτοί βρίσκουν τη λίστα των δικαιούχων», δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιος Τσαυτάρης, ο οποίος νωρίτερα επισκέφτηκε κτίριο της Αρχιεπισκοπής στον Άγιο Παντελεήμονα, όπου παρέχονται συσσίτια σε περισσότερους από 250 ανθρώπους σε καθημερινή βάση.
Ο κ. Τσαυτάρης, αφού ανέφερε ότι το πρόγραμμα θα συνεχιστεί και την επόμενη χρονιά, τόνισε ότι όλα τα προϊόντα που διανέμονται είναι ελληνικά και ότι μελετάται μελλοντικά ο εμπλουτισμός των προσφερόμενων ειδών και με ρουχισμό.
500 εκατ. ευρώ το πρόγραμμα για απόρους το 2013
Για το 2013 το πρόγραμμα της διανομής δωρεάν τροφίμων σε απόρους θα εφαρμοστεί σε 19 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εκτιμάται ότι θα ωφεληθούν περισσότεροι από 18 εκατ. άνθρωποι. Ο προϋπολογισμός του ανέρχεται σε περίπου 500 εκατ. ευρώ.
Το πρόγραμμα εφαρμόζεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση από το 1987 και από τα τέλη της δεκαετίας του 1990 στην Ελλάδα. Δικαιούχοι είναι αποκλειστικά και μόνο άπορα άτομα ή άπορες οικογένειες, ανεξαρτήτως θρησκείας και υπηκοότητας, που διαμένουν νόμιμα και μόνιμα στην Ελλάδα. Ως άπορα άτομα ή άπορες οικογένειες θεωρούνται όσοι έχουν ετήσιο ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα έως 12.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 30% για τη σύζυγο και για το πρώτο και δεύτερο ανήλικο ή προστατευόμενο παιδί και κατά 40% για καθένα από τα επόμενα ανήλικα ή προστατευόμενα παιδιά.
Το εισόδημα αυτό αυξάνεται κατά 50% στις περιπτώσεις πασχόντων από βαριά ανίατα νοσήματα και κατά 40% σε περίπτωση μη ύπαρξης ιδιόκτητης κατοικίας. (Πηγή: ΑΜΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου