Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

Η ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΚΑΙ ΠΩΣ ΣΒΗΣΤΗΚΕ!

Σήμερα το απόγευμα στις 16.25 ο εθελοντής παρατηρητής της ΔΑΠΑΧΟ απο το Κορακοβούνι εντόπισε έντονο καπνό και φλόγες στην Πανεπιστημιούπολη πλησίον του νεκροταφείου Ζωγράφου. Αμέσως το κέντρο μας ειδοποίησε το κέντρο επιχειρήσεων της ΠΥ και το ΔΑΠΑΧΟ 2 αναχώρησε για το σημείο με 3 εθελοντές. Το ΔΑΠΑΧΟ 2 έδωσε άφιξη στο συμβάν στις 16.32 μαζί με 2 εθελοντικά οχήματα της Καισαριανής και του Βύρωνα και αμέσως ξεκίνησε να προσβάλει την πυρκαγιά συνδράμοντας τα οχήματα του πρώτου και του τέταρτου πυροσβεστικού σταθμού που μετέβησαν εκεί. Στις 16.32 στο πυροφυλάκιο μας έφτασε  το Υμηττός 2 (όχημα μεταφοράς προσωπικού του ΣΕΠΠΒΑΤΥ) το οποίο παρέλαβε εθελοντές και εξοπλισμό της ΔΑΠΑΧΟ και  αφού συγκροτήθηκε μεικτό πεζοπόρο τμήμα των 2 ομάδων, στις 16.35 αναχώρησε για το συμβάν στο οποίο ενεπλάκη στις 16.45. Στις 17.25 και αφού η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο κατόπιν συνεννοήσεως με τον Διοικητή του 4ου ΠΣ Κύριο Ανδρέα Ζαγκανά τα ΔΑΠΑΧΟ 2 και Υμμητός 2 αποδεσμεύτηκαν απο την πυρκαγιά προκειμένου το πεζοπόρο τμήμα να επιστρέψει και το ΔΑΠΑΧΟ 2 να καλύψει τον τομέα του 4-30 οχήματος της ΠΥ  το οποίο  παρέμεινε στο συμβάν. Μετά από πλήρωση νερού και καυσίμου απο τις 17.45 το ΔΑΠΑΧΟ 2  ξεκίνησε την κάλυψη του τομέα του 4-30 έως τις 19.20 που το όχημα της ΠΥ επανήλθε στον τομέα του και το ΔΑΠΑΧΟ 2 επέστρεψε στη βάση του  .  Την επιχείριση συντόνισαν ο Διοικητής και Υποδιοικητής Πόλεως της ΠΥ μαζί με τους Διοικητές του 1ου και 4ου ΠΣ.
Χάρης στον έγκαιρο εντοπισμό της πυρκαγιας απο τον εθελοντή μας, την ακαριαία αντίδραση και την άψογη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων η ζημία περιορίστηκε σε λιγότερο απο 200τμ πεύκα και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. 

Τα συγχαρητήρια του στους εθελοντές της ΔΑΠΑΧΟ απέστειλε ο νέος Δήμαρχος Παπάγου- Χολαργού Κύριος Ηλίας Αποστολόπουλος, ο οποίος καθόλη τη διάρκεια της επιχείρησης ενημερωνόταν διαρκώς για την εξέλιξη του συμβάντος και τις προσπάθειες των εθελοντών μας.

Για την ΔΑΠΑΧΟ
Βαγγέλης Στογιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου