Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

Η ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ!

  • litany1Την ημέρα της αποδόσεως της εορτής της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου (22 και 23 Αυγούστου). Είναι η μεγάλη πανήγυρις του Ιερού Ναού μας. Την παραμονή ψάλλεται ο πανηγυρικός αρχιερατικός Εσπερινός, τελείται αρτοκλασία, ψάλλονται τα εγκώμια της Παναγίας και πραγματοποιείται λιτανεία της χαριτοβρύτου εικόνος της Παναγίας Φανερωμένης στους δρόμους της ενορίας μας, με τη συμμετοχή φιλαρμονικής, στρατιωτικού αγήματος, των Αρχών της πόλεως, της αστυνομίας και πλήθους λαού. Ακολουθεί η διανομή του άρτου και η Ιερά Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο.
    Την ημέρα της εορτής το πρωί, τελείται η πανηγυρική αρχιερατική Θεία Λειτουργία, με τη συμμετοχή πλήθους ευσεβών πιστών. Συμμετέχουν ο ιερός Κλήρος και οι Αρχές της περιοχής μας. Το απόγευμα της αγιωνύμου ημέρας ψάλλεται ο Εσπερινός και η ιερά Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο.
  • Του πρώτου Παρεκκλησίου μας, αφιερωμένου στη μνήμη των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ, στις 8 Νοεμβρίου. Την παραμονή ψάλλεται ο πανηγυρικός Εσπερινός, με αρτοκλασία και θ. κήρυγμα, ενώ ανήμερα τελείται η πανηγυρική Θ. Λειτουργία.
  • Του δευτέρου Παρεκκλησίου του Ναού μας, αφιερωμένου στη μνήμη των νεοφανών Μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, την Τρίτη του Πάσχα. Την παραμονή ψάλλεται ο πανηγυρικός Εσπερινός, με αρτοκλασία και θ. κήρυγμα, και ανήμερα τελούμε με την πανηγυρική Θ. Λειτουργία. Συνεορτάζεται και η μνήμη των εν τη Ιερά Μονή Ταώ Πεντέλης αναιρεθέντων Μαρτύρων.
  • Φανερωμενη ΛευκαδοςΤο εσπέρας της Δευτέρας του Αγίου Πνεύματος, επί τη μνήμη της χαριτόβρυτου εικόνας, που φυλάσσεται στον Ιερό Ναό μας, της επονομαζόμενης «Φανερωμένης εκ Λευκάδος». Τιμάται την ημέρα αυτή ιδιαιτέρως από τους συλλόγους των εν Αθήναις ευρισκομένων Λευκαδιτών -και πιο συγκεκριμένα από το Σύλλογο Λευκαδίων Αττικής "Η ΑΓΙΑ ΜΑΥΡΑ" και την Ομοσπονδία των απανταχού Λευκαδίτικων Συλλόγων- με κάθε μεγαλοπρέπεια και με τη συμμετοχή πλήθους προσκυνητών, ιδίως λευκαδιτών, με πανηγυρικό Εσπερινό, αρτοκλασία και θ. κήρυγμα και στη συνέχεια την καθιερωμένη λιτανεία στους δρόμους της ενορίας μας.  faneromenihol.gr

1 σχόλιο:

  1. ΜΗ ΞΕΧΝΑΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ ΣΤΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΗΔΗ ΤΟ ΣΩΣΕ ΚΥΡΙΟΥ ΑΠΟ ΚΟΣΜΟ.

    ΕΚ ΤΟΥ ΕΞΟΧΙΚΟΥ ΜΟΥ ΣΤΑ ΣΕΛΗΝΙΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ, ΣΑΣ ΧΑΙΡΕΤΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή