Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

ΤΙ ΣΥΜΒΟΛΙΖΟΥΝ ΤΑ ΤΑΤΟΥΑΖ ΤΩΝ ΔΥΟ ΘΥΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ! THE RUSSIAN CONNECTION?

Tvxs Ρεπορτάζ



Στην υπόθεση της δολοφονίας των 2 νέων στη Καλαμάτα, εντύπωση έχει προκαλέσει ότι τα θύματα είχαν και τατουάζ της οργάνωσης της ρωσικής μαφίας Vor v Zakone. Πρόκειται για το αστέρι με τις 8 ακτίνες, σήμα κατατεθέν της διαβόητης οργάνωσης, η οποία δρούσε την περίοδο της Σοβιετικής Ένωσης με την ανοχή των αρχών ενώ γιγαντώθηκε μετά την διάλυση της.
Σύμφωνα με την τελετουργία της Vor v Zakone ("Κλέφτης με το Νόμο" σε ελεύθερη μετάφραση, "Κλέφτης στα πλαίσια του νόμου" κυριολεκτικά) το αστέρι με τις 8 ακτίνες γίνεται τατουάζ ή στα γόνατα, υποδηλώνοντας ότι το μέλος δεν πρόκειται να γονατίσει μπροστά στις αρχές ή, όπως στα θύματα της Καλαμάτας, στους ώμους: τότε συμβολίζει κάποια θέση στην ιεραρχία της οργάνωσης. Στην ελληνική περίπτωση, είναι φυσικά πολύ πιθανό στα 2 θύματα απλώς να άρεσε το ρωσικό σχέδιο και τα τατουάζ τους να μην υποδηλώνουν κανενός είδους συμμετοχή σε μαφιόζικες δραστηριότητες. Εντύπωση όμως προκαλεί ότι είχαν και οι δύο νέοι το ίδιο συμβολικό τατουάζ.
Το βέβαιο είναι ότι οι Έλληνες όπως και οι Ευρωπαίοι ακροδεξιοί αναπτύσσουν σχέσεις με την Μόσχα, η οποία τους χρησιμοποιεί για τους δικούς της σκοπούς, τους ενισχύει και τους χρηματοδοτεί. Στην έκθεση της οργάνωσης Human Rights First την οποία παρουσίασε αναλυτικά το Tvxs τις προηγούμενες ημέρες ένα ειδικό κεφάλαιο ("the russian connection") είναι ακριβώς αφιερωμένο στις σχέσεις της ευρωπαϊκής ακροδεξιάς και ειδικότερα των νεοναζί της Χρυσής Αυγής και του Ουγγρικού Jobbik με τους Ρώσους ακροδεξιούς αλλά και καθεστώς Πούτιν.
Αναλυτικότερα, στην έκθεση παρουσιάζονται οι επαφές των Ελλήνων νεοναζί με τον φασίστα, υμνητή των SS και σύμβουλο της ρωσικής κυβέρνησης Αλεξάντρ Ντούγκιν, o οποίος θεωρείται ότι επηρεάζει και τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Καταγράφονται επίσης μια σειρά από άλλα περιστατικά, από την επιστολή Ντούγκιν στον έγκλειστο Μιχαλολιάκο μέχρι την κοινή συνέντευξη τύπου που έδωσαν στη Μόσχα τον Νοέμβριο του 2013, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Νικ Γκρίφιν από το Βρετανικό Εθνικό Κόμμα και ο Ρομπέρτο Φιόρε επικεφαλής του ιταλικού  New Force. Αναλυτικά για τις σχέσεις της Χρυσής Αυγής και την χρηματοδότηση από ακροδεξιούς οτη Ρωσία, Ελληνες και Ρώσους επιχειρηματίες μπορείτε να διαβάσετε στοεμπεριστατωμένο ρεπορτάζ του Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου στο unfollow.
Αξίζει τέλος να υπογραμμιστεί ότι ο αδελφός ενός εκ των 2 θυμάτων αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι ήταν νεοναζί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου