Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ, ΚΑΡΑΜΠΙΝΕΣ ΚΑΙ ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΔΡΑΣΤΩΝ ΤΟΥ ΔΙΠΛΟΥ ΦΟΝΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι οικονομικές διαφορές είναι, σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, το κίνητρο του διπλού φονικού στη Μάνη, με θύματα τους....
Κωνσταντίνο Σγούρο και Γιάννη Κομμάτη και φερόμενους ως δράστες δύο 18χρονους τους  Π.Μ και Ν.Μ.
Κατά τις έρευνες που διενεργήθηκαν στα σπίτια των δύο φερόμενων ως δραστών βρέθηκαν, όπως έγινε γνωστό από την ΕΛ.ΑΣ, καραμπίνες, μαχαίρια, γκλομπ και ναρκωτικά.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε την Πέμπτη η ΕΛ.ΑΣ για την υπόθεση αναφέρονται τα εξής:
«Εξιχνιάστηκε άμεσα, στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης και ενδελεχούς έρευνας που διεξήγαγε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής & Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, η υπόθεση της ανθρωποκτονίας δύο (2) ημεδαπών, ηλικίας 25 και 26 ετών, στη Μεσσηνία.
Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της 19.8.2014, οι δύο ημεδαποί είχαν εντοπιστεί νεκροί, σε απόκρημνο σημείο αγροτικής περιοχής στον Κάμπο του Δήμου Δυτικής Μάνης, φέροντας τραύματα από κυνηγετικό όπλο (Σχετικό το από 20.8.2014 Δελτίο Τύπου της Υπηρεσίας μας).
Για την εξιχνίαση του εγκλήματος και τον εντοπισμό των δραστών πραγματοποιήθηκαν συντονισμένες αστυνομικές ενέργειες, στο πλαίσιο των οποίων αξιολογήθηκαν και αξιοποιήθηκαν όλα τα στοιχεία, τα δεδομένα και τα ευρήματα που προέκυψαν από την εξέλιξη και την πρόοδο των ερευνών.
karampina 21-8-2014
Αποτέλεσμα της συστηματικής διερεύνησης της υπόθεσης από τις αστυνομικές Αρχές, ήταν να συλληφθούν χθες (20.08.2014), δύο (2) 18χρονοι ημεδαποί, οι οποίοι ομολόγησαν με λεπτομέρειες τις πράξεις τους. Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι κίνητρο της ανθρωποκτονίας ήταν οικονομικές διαφορές.
Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, τις πρώτες πρωινές ώρες προχθές (19.8.2014), ο 25χρονος και ο 26χρονος, επιβαίνοντας σε δίκυκλη μοτοσικλέτα μετέβησαν στην περιοχή Μικρά Μαντίνεια Μεσσηνίας, όπου συναντήθηκαν με τους δύο 18χρονους δράστες, προκειμένου να συζητήσουν και να διευθετήσουν οικονομική διαφορά που είχε ο ένας από τους 18χρονους με το 26χρονο θύμα. Οι δράστες είχαν πάει στο σημείο με φορτηγό όχημα αγροτικού τύπου, ιδιοκτησίας του πατέρα ενός εκ των δύο.
Στη συνέχεια, ο 18χρονος που είχε την οικονομική διαφορά, με το πρόσχημα να επιδείξει στα θύματα αυτοκίνητο που ενδιαφέρονταν να αγοράσουν, τους έπεισε και κατευθύνθηκαν προς την επαρχιακή οδό Αλτομιρών – Πηγαδίων του Δήμου Δυτικής Μάνης.
foniko manh5 21-8-2014
Μετά από διαδρομή 18 χιλιομέτρων περίπου και αφού έφτασαν σε ερημικό σημείο που υποτίθεται ότι βρισκόταν το αυτοκίνητο, κατέβηκαν από τα οχήματά τους, ενώ ο δεύτερος 18χρονος τους πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο, με αποτέλεσμα να τους τραυματίσει θανάσιμα.
Ακολούθως, οι δύο (2) δράστες, μετέφεραν με το αγροτικό όχημα τα θύματα, στο σημείο όπου και εντοπίστηκαν προχθές το απόγευμα, ενώ την μοτοσικλέτα τους, η οποία επίσης εντοπίστηκε, την μετέφεραν σε χώρο στάθμευσης ξενοδοχείου στην Καλαμάτα Μεσσηνίας.
Κατά τη διάρκεια των ερευνών, σε Ι.Χ.Ε. αυτ/το που χρησιμοποιούσε ο 18χρονος, ο οποίος είχε την οικονομική διαφορά με το 26χρονο θύμα, βρέθηκε και κατασχέθηκε μία κυνηγετική καραμπίνα, η οποία όπως προκύπτει είναι το όπλο του εγκλήματος. Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του κατασχέθηκε ακόμα μία κυνηγετική καραμπίνα.
Επιπλέον, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας εντοπίστηκε το σημείο της δολοφονίας των δύο ημεδαπών. Από την αυτοψία στη συγκεκριμένη περιοχή, ανευρέθησαν κηλίδες αίματος, ίχνη σύρσεως στο έδαφος, το ρολόι χειρός του 26χρονου θύματος, καθώς και επτά (7) κάλυκες φυσιγγίων κυνηγετικού όπλου.
foniko manh6 21-8-2014
Βρέθηκε ακόμα το αγροτικό όχημα, με το οποίο οι δράστες είχαν μεταβεί στην περιοχή, από την μακροσκοπική εξερεύνηση του οποίου εντοπίστηκαν ίχνη αίματος.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του δεύτερου 18χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ακόμα ένα κυνηγετικό όπλο, ένα αναδιπλούμενο μαχαίρι (στιλέτο), δύο μαχαίρια, δύο καπνογόνα, ένα πτυσσόμενο γκλοπ, φυσίγγιο 45 mm , φυσίγγιο αγνώστου διαμετρήματος και (6,5) γραμμάρια ακατέργαστης ινδικής κάνναβης. Σε κάδο απορριμμάτων κοντά στην οικία του, βρέθηκαν δύο (2) τσαντάκια μέσης με προσωπικά αντικείμενα των θυμάτων.
Οι δύο συλληφθέντες, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους για ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα και επιπλέον παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών για τον 18χρονο, στο σπίτι του οποίου βρέθηκε η ποσότητα κάνναβης, οδηγούνται στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.
Τα κατασχεθέντα πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις.
Την προανάκριση και τις αστυνομικές έρευνες, τις οποίες συνδράμει η Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής & Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.»
http://directnews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου